*Το κίνημα Occupy Buffer Zone έχει από την Πρωτοχρονιά τον δικό του πολιτιστικό χώρο

Το κίνημα Occupy Buffer Zone έχει από την Πρωτοχρονιά τον δικό του πολιτιστικό χώρο. Το εγκαταλειμμένο εργαστήριο ενός κατασκευαστή αποσκευών στη γωνία της Λήδρας / Lokmaci μεταξύ των δύο οδοφραγμάτων και το διπλανό κατάστημα, μετατρέπονται σταδιακά σε κέντρο εκδηλώσεων και πολιτισμού του κινήματος.

Στόχος μας είναι η δημιουργία κουλτούρας. Όχι μόνο στον στενό ορισμό της, ως τις τέχνες και τις δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά ως μια ευρύτερη έννοια. Ο χώρος αυτός προσφέρει τη δυνατότητα για ανταλλαγή και διάδοση γνώσης και ιδεών μέσο βιβλίων και συζητήσεων, για την αναπαραγωγή μουσικής, παρουσίαση έργων τέχνης και να διοργάνωση σεμιναρίων και συζητήσεων πολιτιστικού, κοινωνικού, πολιτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος για την εύρεση των λέξεων, των εικόνων και των ήχων για να περιγράψουμε και να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο.

Αυτός θα είναι ο χώρος όπου οι διάφορες κοινότητες που ζουν στην Κύπρο μπορούν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν τους πολιτισμούς τους, κάτι που οι απαρχαιωμένες συντηρητικές πολιτικές από την μια και η στρατοκρατία από την άλλη μας το έχει στερήσει εδώ και χρόνια. Στόχος μας είναι να διευκολυνθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που αναγεννιέται από μια παγκύπρια, ανθρωποκεντρική βάση. Με την αμφισβήτηση των αποξενωτικών συνεπειών του καπιταλισμού, προσφέρουμε ένα γόνιμο περιβάλλον για την αναδημιουργία εναλλακτικών μορφών κοινότητας.

Το πολιτιστικό κέντρο μας λειτουργεί παράλληλα με την πολιτιστική δημιουργία της επικρατών κουλτούρας (mainstream), διασταυρώνονται συνεχώς με την επικρατούσα τάση, αλλά χωρίς εμπορικούς μεσάζοντες και χωρίς να είναι εξαρτημένη και καθορισμένη από τη νοοτροπία της αγοράς.

Ο χώρος είναι ανοιχτός, όπως είμαστε και εμείς. Ανοικτός για τους ανθρώπους και ανοικτός για το μέλλον.

 

 

Tagged:

Σχολιάστε