Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Συρίας

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Συρίας

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, δεκάδες Κούρδοι και Κούρδισσες από τη Συρία βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αίτημα την άμεση αναγνώριση τους ως πρόσφυγες από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αντίθεση με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία χρειάζονται διεθνή προστασία, αλλά συνεχίζει να τους μεταχειρίζεται σύμφωνα με την πολιτική της για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να μην έχουν πρόσβαση σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η εργασία, η στέγαση, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια.

Οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για όσο χρειαστεί, αφού γι’ αυτούς πρόκειται για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Μάλιστα, από χθες μία ομάδα διαμαρτυρόμενων ξεκίνησε απεργία πείνας, σε μία προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα τους. Για να μπορέσουν όμως να συνεχίσουν τη δυναμική κινητοποίηση τους, οι πρόσφυγες από τη Συρία χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διοργανώνουμε την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Συρίας. Απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή, επιδεικνύουμε την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη μας. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Κούρδων από τη Συρία και απαιτούμε την άμεση αναγνώριση τους από την Κυπριακή Δημοκρατία ως πρόσφυγες.

Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν την Εβδομάδα Αλληλεγγύης προς τους Πρόσφυγες της Συρίας και να συμμετάσχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ώρα 7.00 μμ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης τους καλούμε και να φέρουν μαζί τους όσα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν:
– εμφιαλωμένο νερό και χυμούς,
– τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (π.χ. γάλα μακράς διάρκειας, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια, κρεμμύδια, λάδι, κονσέρβες ντομάτας, τόνου, καλαμποκιού και άλλων ειδών, φρούτα, καφέ, τσάι, ζάχαρη, ψωμί και κουλούρια) και
– είδη υγιεινής (πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, χαρτομάντιλα κουζίνας, χαρτί τουαλέτας, μωρομάντηλα και πάνες).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Συρίας

Συνάντηση  Κούρδων προσφύγων με Υπουργό Εσωτερικών –  Δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να τύχουν διεθνούς προστασίας
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s