Η μαφία των αμπελοπουλιών θέλει να πάρει ξανά το πάνω χέρι

 

 Φαίνεται ότι με την νέα κυβέρνηση αλλάζει άρδην και η πολιτική του κράτους στο ζήτημα προστασίας των αμπελοπουλιών και άλλων προστατευμένων ειδών . Ο νέος υπουργός δικαιοσύνης σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδωσε οδηγίες για διακοπή κάθε συνεργασίας με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους ακτιβιστές για τα θέματα αυτά,  αλλά και παρεμπόδισης του έργου τους με διάφορες δικαιολογίες, απειλές και  μηνήσεις .   Επίσης ανάλογες οδηγίες να είναι «πιο χαλαροί» στο θέμα φαίνεται να δόθηκαν και στην υπηρεσία θήρας .

Η πρόσφατη αρπαγή της  κάλπης στις ενδοκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι συνδέθηκε άμεσα με το θέμα αυτό. Όπως συζητιέται στην περιοχή    δόθηκαν προεκλογικές υποσχέσεις  από το κυβερνών κόμμα στους λαθροθήρες οι οποίοι ελπίζουν στην τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας . Να σημειώσουμε εδώ ότι οι υπέρμαχοι του κυνηγιού αμπελοπουλιών  διαθέτουν  ισχυρό λόμπι στον  ΔΗ.ΣΥ  ειδικά στην περιοχή Αμμοχώστου .

Advertisements

2 thoughts on “Η μαφία των αμπελοπουλιών θέλει να πάρει ξανά το πάνω χέρι

 1. falies 29/04/2013 στο 7:56 ΜΜ

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ –

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ!

  Η ΕΡΑΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απροκάλυπτη πολιτική παρεμπόδιση της δράσης διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων και κυρίως του έργου του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας Κύπρου.

  Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες που τους αναλογούν και εντείνουν τις προσπάθειες πάταξης της λαθροθηρίας, κυρίως όσον αφορά την παράνομη και μη-επιλεκτική παγίδευση και θανάτωση άγριων πτηνών με ξόβεργα, δίκτυα και ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές.

  Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει επιτέλους να επιδείξουν μηδενική ανοχή ενάντια όχι μόνο στη λαθροθηρία, αλλά και τη ψηφοθηρία και κυρίως όσους κομματικούς τραμπούκους θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάζουν τα θεμελιώδη κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα όλων μας, Κύπριων και ξένων.

  Τα πρόσφατα γεγονότα παρεμπόδισης των εσωκομματικών εκλογών του ΔΗΣΥ από λαθροθήρες στο Παραλίμνι και η συνεπακόλουθη απομάκρυνση των περιπολικών του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας Κύπρου από την περιοχή αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα της ταυτόχρονης εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και παράνομων κυνηγετικών δραστηριοτήτων.

  Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους ακτιβιστές και τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς επίσης και την υποστήριξη μας στο έργο που επιτελούν.

  http://erascy.blogspot.com/2013/04/blog-post_28.html

 2. falies 30/04/2013 στο 12:06 ΜΜ

  Στην αστική δημοκρατία οι θεσμοί του κράτους υποτάσσονται σε εγκληματικά κυκλώματα και παραπολιτικές συμφωνίες- Η περίπτωση αμπελοπούλια

  Η απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης να διακοπεί κάθε συνεργασία με ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της λαθροθηρίας , αλλά και συνάμα η παρεμπόδιση του έργου τους με απειλές και μηνύσεις, λήφθηκε μετά από εκβιαστικές παρεμβάσεις κομματικών στελεχών της κυβερνητικής παράταξης.. Η «φιλοευρωπαϊκή μας» κυβέρνηση αποφάσισε για χάριν της εξυπηρέτησης των κομματικών της συμφερόντων να υποχωρήσει στην απαίτηση για χαλάρωση της εφαρμογής του νόμου.

  Αυτή η καταστροφική για το περιβάλλον και τα προστατευόμενα είδη απόφαση, απειλεί άμεσα την φυσική πανίδα του νησιού αλλά ταυτόχρονα κάνει και πλάτες στο οργανωμένο έγκλημα.

  Είναι γνωστό ότι η παγίδευση πτηνών με τη χρήση δικτύων και ξόβεργας, έχει μετατραπεί σε μια καλά οργανωμένη επιχειρήσει εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζεται από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ότι το κέρδος από την δραστηριότητα αυτή ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.Τα πτηνά, παγιδευμένα για ώρες, οδηγούνται σε βασανιστικό θάνατο από εξάντληση και αφυδάτωση. Οι πρακτικές αυτές, εκτός από παράνομες με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα πτηνά, είναι εντελώς απάνθρωπες και βάρβαρες.

  ‘Όμως το κράτος ενώ ακολουθεί ευχαρίστως επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζητούν την φτωχοποίηση του λαού με μνημόνια, αγνοεί αυτές που αφορούν την ποιότητα διαβίωσης μέσω και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

  Στηρίζουμε τους ακτιβιστές που αγωνίζονται για την προστασία των αμπελοπουλιών και των άλλων προστατευμένων ειδών και ζητάμε ταυτόχρονα την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στην Κύπρο.

  Καμιά υποχώρηση στην μαφία των αμπελοπουλιών

  Αδιάκοπος Ανυποχώρητος Αγώνας

  για την σωτηρία της γης και για την κοινωνική ελευθερία

  Συσπείρωση Ατάκτων

  30-5-2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s