επίθεση στην υγεία :150 αστυνομικοί από το πρωί στο Πέρα Χωρίο Νήσου

150 αστυνομικοί ανέλαβαν την «προστασία»  από το πρωί  δύο ανεπιθύμητων   εργοστασίων  στο Πέρα Χωρίο Νήσου .

Η πανκοινοτική συνέλευση των κατοίκων είχε  αποφασίσει τον αποκλεισμό το εργοστασίου ΒΙΟΧΡΩΜ καθώς θεωρούν ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους .  Το δεύτερο έχει υποσχεθεί να μετακινηθεί σε  6 μήνες. 

Μετά την επιθετική κίνηση της αστυνομίας οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και  αναμένονται αποφάσεις σε νέα πανκοινοτική συνέλευση

Advertisements

One thought on “επίθεση στην υγεία :150 αστυνομικοί από το πρωί στο Πέρα Χωρίο Νήσου

 1. falies 15/03/2013 στο 8:53 ΠΜ

  Εποπτικό ρόλο στη μετακίνηση του εργοστασίου ΑΠ Γεωργιάδης στο Δάλι και μετακίνηση του εργοστασίου ΒΙΟΧΡΩΜ ζητεί το κοινοτικό συμβούλιο πέρα χωριού.

  Ο κοινοτάρχης Γιαννάκης Γεωργίου δήλωσε στον άστρα ότι ανάμεσα στα αιτήματα του συμβουλίου είναι η παρουσία του στην ομάδα ελέγχου της μετακίνησης του εργοστασίου ΑΠ Γεωργιάδης το οποίο μέχρι σήμερα κατασκεύαζε είδη χλωρίνης.

  Τόνισε επίσης ότι κατά την εξάμηνη περίοδο μετεγκατάστασης του εργοστασίου, θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει επανεμφιάλωση και παραγωγή χλωρίνης στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

  Ο κ Γεωργίου διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι της κοινότητας ζητούν μετακίνηση και του εργοστασίου ΒΙΟΧΡΩΜ ζητώντας από το υπουργείο εσωτερικών διαδικασία με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Όπως ανέφερε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το εργοστάσιο συνεχίζεται.

  Το κοινοτικό συμβούλιο μεταβίβασε τα αιτήματά του εγγράφως στο γενικό διευθυντή του υπουργείου εσωτερικών. Ο Ανδρέας Ασσιώτης διαβεβαίωσε τους κατοίκους και το κοινοτικό συμβούλιο ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης του εργοστασίου ΑΠ Γεωργιάδης θα γίνει κάτω από διαφανείς διαδικασίες.

  Ο κ Ασσιώτης επεσήμανε ότι όλοι μαζί θα παρακολουθούν τη διαδικασία μετεγκατάστασης του εργοστασίου ΑΠ Γεωργιάδης σημειώνοντας την απορία του γιατί τόση ανησυχία εκ μέρους των κατοίκων. Υπενθύμισε ότι ήδη έγινανα αποδεκτά τα αιτήματα των Περαχωριτών για μετεγκατάσταση της μονάδας στη βάση ενός εύλογου χρονοδιαγράμματος.

  Το εργοστάσιο Βιοχρώμ έλεγξε πριν από ένα μήνα το τμήμα επιθεώρησης εργασίας. Ο διευθυντής του τμήματος Λέανδρρος Νικολαίδης δήλωσε στον άστρα ότι οι ρύποι τους οποίους εκπέμπει η μονάδα είναι πολύ χαμηλότεροι από τους προβλεπόμενους.

  Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου .http://www.astra.com.cy/index.php/el/cyprus/30369-2013-03-14-12-02-41

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s