14 Νοεμβρίου : Πανευρωπαϊκή Απεργία! Κινητοποίηση ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ την Τετάρτη στην Λευκωσία!

  Διαμαρτυρία κατά της Τρόικας και του μνημονίου, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Λευκωσία την Τετάρτη η ώρα 2:00μ.μ.

Την συγκεκριμένη μέρα πραγματοποιείται Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργεία κατά της Τρόικας και των μέτρων λιτότητας.

Συμμαχία Ενάντια στο Μνημόνιο ★ Λευκωσία, Κύπρος

———–

Troika ve tasarruf tedbirlerine karşı protesto, Çarşamba günü saat 14:00’te, Lefkoşa Maliye Bakanlığı önünde.

Eşzamanlı olarak Troika ve tasarruf tedbirlerine karşı Avrupa Genel Grevi.
https://www.facebook.com/events/500418443315506/

Tasarruf tedbirlerine karşı koalisyon ★ Λευκωσία, Κύπρος

———–

Demonstration against Troika and their Memorandum, outside the Ministry of Finance in Nicosia, this Wednesday at 2:00pm.

On the specific day, the Pan-European General Strike is taking place, against Troika and the cuts.
https://www.facebook.com/events/500418443315506/

Alliance Against the Memorandum ★ Nicosia, Cyprus

Στις άλλες χώρες

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3.00 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 1.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχει αύριο η ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας.Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι της Τετάρτης, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».

Εξάλλου, οι Νέοι Συνδικαλιστές της Νότιας Ευρώπης προχώρησαν, μετά από πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, στη δημοσίευση ενός κοινού μανιφέστου κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται και έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη σε υψηλά επίπεδα της ανεργίας μεταξύ των νέων. Στη διακήρυξή τους, οι νέοι συνδικαλιστές ζητούν να προστατευθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο το οποίο διασφάλιζε στις μεταπολεμικές γενεές τα πλεονεκτήματα του κράτους πρόνοιας και της ειρήνης. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έχει φθάσει το 55,6%, στην Ισπανία το 54%, στην Πορτογαλία το 37,4%, στην Ιταλία το 35% και στην Κύπρο το 27%.

2 thoughts on “14 Νοεμβρίου : Πανευρωπαϊκή Απεργία! Κινητοποίηση ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ την Τετάρτη στην Λευκωσία!

 1. falies 13/11/2012 στο 9:07 ΠΜ

  Κανένα μνημόνιο για τις ζωές μας

  «…Εξαρτάται λοιπόν από τι σκοπιά αντιμετωπίζεται η κρίση: Ο γιατρός εξετάζει την κρίση από την σκοπιά της δυνατότητας ανάκαμψης, ο νεκροθάφτης εξετάζει την κρίση με κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Η κρίση του καπιταλισμού έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εν δυνάμει νεκροθάφτες του…»
  John Holloway

  Στην Κύπρο βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας περιόδου ύφεσης η οποία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή του μνημονίου.

  Η ύφεση αυτή θα είναι βαθιά και παρατεταμένη καθώς έχει να κάνει με απόπειρα μετασχηματισμού του καπιταλιστικού συστήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Ο μετασχηματισμός αυτός σχετίζεται άμεσα με τα δομικά αδιέξοδα του συστήματος τα οποία κατά καιρούς κορυφώνονται δημιουργώντας εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες.

  Η απόπειρα διαχείρισης της συστημικής κρίσης με “θεραπείες σοκ” στις οποίες τα χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές του κεφαλαίου, είναι κάτι που δοκιμάστηκε επανειλημμένα από τους νεοφιλεύθερους “ειδήμονες” τις τελευταίες δεκαετίες, με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία.
  Το μνημόνιο ως η “απόλυτη συνταγή εξόδου από την κρίση” προωθεί με ένα λεπτομερή τρόπο την συνταγή της θεραπείας σοκ.

  Βλέπουμε προς αυτή την κατεύθυνση να επιστρατεύονται κάθε λογής εκβιασμοί τρομοκρατία και φοβέρες . Μ.Μ.Ε. πολιτικοί και τεχνοκράτες ενορχηστρωμένα και χωρίς τσίπα ντροπής προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι μισθοί αλλά και ότι άλλο κερδήθηκε με πολλές θυσίες από τους εργαζόμενους τις περασμένες δεκαετίες.

  Συνειδητά αρνούμαστε την λογική της διαπραγμάτευσης του μνημονίου όχι μόνο γιατί οι όροι του συμβολαίου δεν είναι συμφέροντες αλλά κυρίως γιατί μια διαπραγμάτευση του μνημονίου έρχεται να επισφραγίσει την διαλεκτική σχέση αφέντη-δούλου.

  Η απαίτηση δήλωσης υποταγής μέσω του μνημονίου είτε αυτό προέρχεται από την τρόικα είτε από την κυβέρνηση, διασφαλίζει στον καπιταλισμό την συναίνεση των κρατών και του πολιτικού συστήματος για μια διαχείριση της κρίσης προς όφελος των καπιταλιστών. Πιστεύουμε ότι κάθε υποβολή “εναλλακτικής” προς το μνημόνιο πρότασης είναι παραδοχή της ανάγκης ύπαρξης μνημονίου αλλά και αποδοχή ευθύνης της εργατικής τάξης για την κρίση.

  Εμείς τέτοια διαπιστευτήρια δεν θα δώσουμε.

  Θα αναμετρηθούμε και σε αυτή την συγκυρία με το υπάρχον προτάσσοντας την ασίγαστη επιθυμία μας να ζήσουμε πέρα από τις μαθηματικές προβλέψεις των οικονομολόγων, πέρα από τις πολιτικές μεθοδεύσεις των κάθε λογής εξουσιαστών.

  Θα είμαστε στο πλευρό όσων δεν θα δεχτούν τα επερχόμενα μέτρα μοιρολατρικά και θα συμπαρασταθούμε σε κάθε κοινωνικό αγώνα υπεράσπισης των κοινωνικών κεκτημένων.

  Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη ανατροπή του καπιταλισμού και όχι για τον μετασχηματισμό του

  Αναγνωρίζουμε τις πολλές αδυναμίες και τα κενά που χαρακτηρίζουν τον κυπριακό αντιεξουσιαστικό χώρο, η στιγμή ωστόσο αποβαίνει κρίσιμη ως προς το να αρθρωθεί λόγος και να γίνει πράξη ο αγώνας μας για αλληλεγγύη και αντίσταση . Δεν θα χαθούμε στις πολλές μεταφράσεις του τι είναι κρίση μέσα από τις ματιές των οικονομολόγων και των κάθε λογής ειδημόνων. Τα μαθηματικά και οι στατιστικές είναι φτωχές και πολύ «σχετικές» για να μετρήσουν το εύρος του κοινωνικού μαρασμού, την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, την οδύνη και τον ξεπεσμό του σημερινού ανθρώπου. Η κατανόηση του τι είναι κρίση περνά μέσα από τις δικές μας κρίσεις, λαμβάνει υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες που την γεννούν και δίνει έμφαση στις μορφές αγώνα που μπορούν να πάρουν θέση, ούτως ώστε να καταπολεμηθεί όχι η κρίση αλλά ο ίδιος καπιταλισμός που τις παράγει και τις θρέφει.

  Συσπείρωση Ατάκτων

  Νοέμβριος 2012

  Η Συσπείρωση Ατάκτων συμμετέχει στην διαμαρτυρία κατά της τρόικακας και του μνημονίου η οποία θα γίνει έξω από το υπουργείο οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2:00 μ .μ. Προσυγκέντρωση στον Μανώλη (πλατεία Φανερωμένης) 1:30 μ.μ.

 2. falies 13/11/2012 στο 9:08 ΠΜ

  14 Νοέμβρη: Πανευρωπαϊκή ημέρα Δράσης ενάντια στην Λιτότητα, την Τρόικα και τα Μνημόνια Για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία

  όλοι έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 2μ.μ.

  Έφτασε την Πέμπτη 8/11 η Τρόικα και στην Κύπρο. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χαιρέτισαν τον ερχομό της, λέγοντας ότι θέλουν ένα «υποφερτό» μνημόνιο. Όμως η ψήφιση του 3ου μνημονίου στην Ελλάδα στις 7/11 με μέτρα τα οποία θα σπρώξουν κι άλλο τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση δείχνει ότι όσο «υποφερτό» και να είναι ένα μνημόνιο, η Τρόικα επιβάλλει πάντα αυτά που θέλει: την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου προκειμένου να επωφεληθούν το κεφάλαιο και οι τράπεζες.

  Τους δύο προηγούμενους μήνες οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία) κατέβηκαν σε γενικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην Τρόικα, στα μνημόνια και στην λιτότητα που νομιμοποιεί το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο σταθερότητας.

  Η οργή των εργαζομένων για την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου οδήγησε την Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) να καλέσει σε πανευρωπαϊκή μέρα δράσης – αλληλεγγύης και συντονισμού στις 14 του Νοέμβρη.

  Στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί ήδη οι συντεχνίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας οργανώνοντας την πρώτη πανιβηρική συντονισμένη γενική απεργία, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (ΓΣΕΕ) στην Ελλάδα έχει καλέσει σε δράσεις, και στην Ιταλία κάποιες συντεχνίες έχουν καλέσει σε 4ωρη γενική απεργία και άλλες σε 24ωρη.

  Η μέρα αυτή θα είναι ιστορική! Για πρώτη φορά όλες οι χώρες που ανήκουν στα λεγόμενα PIGS (Portugal – Italy – Greece – Spain) θα απεργήσουν την ίδια στιγμή! Αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές κοινής δράσης για το κίνημα των εργαζομένων του νότου, που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της Τρόικα και της ΕΕ περισσότερο από ότι οι άλλες χώρες.

  Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο ασκούν πιέσεις στις συντεχνίες τους για να καλέσουν σε απεργία, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί κινητοποιήσεις στην Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

  Η 14 Νοέμβρη μπορεί να γίνει η αρχή για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων ενάντια στην Ευρώπη των αγορών! Ενάντια στην λιτότητα και τις περικοπές! Για μια Ευρώπη των εργαζομένων!

  Στην Κύπρο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε δράση για την συγκεκριμένη μέρα παρόλο που ο διεθνής τύπος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα γίνει γενική απεργία!

  Κάποιες συντεχνίες όπως η ΟΕΛΜΕΚ έχει πάρει απόφαση για δράση μαζί με τις άλλες συντεχνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Τρόικα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

  Οι εργαζόμενοι της Κύπρου πρέπει να πιέσουμε τις ηγεσίες των συντεχνιών μας να κινητοποιηθούν ενάντια στην Τρόικα και το Μνημόνιο. Τόσο τις συντεχνίες που συμμετέχουν στην ETUC (ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, και έμμεσα – η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ και η ΠΟΕΔ, μέσω της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τους ETUCE), όσο και τις υπόλοιπες (ΠΕΟ, ΕΤΥΚ κτλ) ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στην λιτότητα, ενάντια στην Τρόικα και το Μνημόνιο.

  Η 14 του Νοέμβρη είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει ο αγώνας και στην Κύπρο, να συντονιστούμε με τους εργαζόμενους της Ευρώπης – για μια 24ωρη Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία!

  Η ΝΕα Διεθνιστική Αριστερά (ΝΕΔΑ) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όλους τους εργαζόμενους, την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s