*Και τώρα τους έφταιξαν ζογκλέρ .

Η χώρα με το φυσικό αέριο τους μεγάλους επενδυτές τα ρώσικα κεφάλαια (τα κλεμμένα) και των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών επιλογών της αριστερής της κυβέρνησης πρέπει οπωσδήποτε να καταστείλει κάθε εναλλακτική φωνή και κουλτούρα Διαφορετικά η κοινωνία μπορεί να φανταστεί μια άλλη μορφή κοινωνικής συμβίωσης . Μπορεί να κατανοήσει  ότι τα αδιέξοδα είναι συστημικά και ότι μπορούμε να υπάρχουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι έξω από την λογική των αγορών.

Η χωρίς προηγούμενο επίθεση σπίλωσης της απεργίας της ΠΑΣΥΔΥ δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για το που οδηγούνται τα πράγματα :

Ένα καινούργιο σκηνικό στήνεται μπροστά μας . Το κράτος της μηδενικής ανοχής

Ως καταγραφή ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Τους τελευταίους μερικούς μήνες λαμβάνουν χώρα στην παλιά πόλη ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας . Χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος εμφανίζονται από το πουθενά κατά διμοιρίες και περιφέρονται σε δρόμους εκτελώντας προφανώς κάποιες προκαθορισμένες ενέργειες που οι μαστόροι τους τους εβάλαν.

Τι εκάμαν τούντην εκπαίδευση ούλλη ;

Εσυλλάβαν κανένα πάτρονο που τους πολλούς που πουλούν γυναίκες στην παλιά πόλη;

Εσυλλάβαν κανένα μεγαλοεπιχειρηματία που πλερώνει τους υπαλλήλους του σε κουπόνια για να αγοράζουν πράματα που τις επιχειρήσεις του ;

Εσυλλάβαν κανένα φασίστα που τούτους που δέρνουν συχνά πυκνά ανύποπτους μετανάστες ;

Οχι τίποτα από αυτά.

Απόπειρα προβοκάτσιας

Ένας μπάτσος με πολιτικά (δεν το αρνήθηκε ότι ήταν μπάτσος) κλαιγόταν στην Λήδρας πριν λίγες μέρες λέγοντας ότι όλοι είναι εναντίον της κυβέρνησης και καλούσε συντρόφους σε δυναμικά μέτρα εναντίων των κακών δεξιών, φασιστών, και έριξε μαύρο δάκρυ για το τι παθαίνει η Ομόνοια.( δεν κάνω πλάκα θα κυκλοφορήσει σύντομα αν αποφασιστεί σε cd) Όταν του είπαν ότι είναι εναντίον της βίας  εξανέστη.

ΜΕΡΟΣ Β

Λίγες μέρες μετά ακολούθησε η απόπειρα καταστολής του street parade .

ΜΕΡΟΣ Γ

Εψές ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πάρτι των ζογκλέρ στην πλατεία φανερωμένης πλακώσανε και πάλι οι μπάτσοι απαιτώντας την άμεση διακοπή της μουσικής . Έγινε έντονη συζήτηση με τους μπάτσους οι οποίοι είναι φυσικά αδύνατο να καταλάβουν ότι κάτι μπορεί να οργανώνεται συλλογικά και όχι από κάποιο μεμονωμένο άτομο. Όπως και στο street parade έγιναν εξακριβώσεις στοιχείων νεαρών ενώ οι νεαροί δεν παρέλειψαν να προβούν σε εξακρίβωση των στοιχείων των μπάτσων. Η βραδιά έληξε με το τραγούδι »είμαστε τρομοκράτες” του Νικόλα Άσιμου.

Ξέρουμε ότι αυτό το τροπάρι με τις ευλογίες της εκκλησίας των τραπεζών και της λοιπής συνεπαρτζιάς θα συνεχιστεί . Ο γιωρκατζισμός ήρθε στην νέα του σύγχρονη εκδοχή πριν ακόμα ο διάδοχος αναλάβει την πόλη . Ευτυχώς τώρα ξέρουμε.

                                                                                                                        SKOURIOTIS

3 thoughts on “*Και τώρα τους έφταιξαν ζογκλέρ .

 1. falies 31/12/2011 στο 12:17 ΜΜ

  το κάλεσμα για την εκδήλωση έλεγε :

  Χαίρετε καλέ κύριε, καλή κύρια, ανέμελο παιδί

  Είμαστε ζογκλέρ από τον δρόμο (για τον δρόμο) που πιστεύουν πως η ευτυχία δεν βρίσκετε σε καμία ετικέτα κανενός ρούχου σε κανένα τραπέζι κανενός café. Η ευτυχία πιστεύουμε ότι βρίσκεται εκεί που δεν έχει βάλει χέρι το κέρδος, η εκμετάλλευση και λοιπές καπιταλιστικές αξίες.
  Με αφορμή την καθημερινή λεηλασία του χρόνου μας από της εργατοώρες
  από την κατανάλωση, από την παράγωγη, από το σχολειό, από την σχολή, από τα ιδιαίτερα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε κάτι για εμάς από εμάς όχι μόνο σαν απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε όταν οργανωθούμε, αλλά και για την χαρά του να συνεργάζεσαι με άτομα για να στηθεί μια αντιεμπορευματική φάση
  Ελπίζουμε να δημιουργηθεί το ερέθισμα σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πόλη, άτομα με κοινά στοιχεία να αρχίσουν να συσπειρώνονται ΟΧΙ με βάση τα κοινά συμφέροντα ή τα κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά με βάση την κοινή επιθυμία του «να περάσω καλά, να γελάσω, να νιώσω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ»
  Αυτόνομοι ζογκλέρ
  για την δημιουργία
  αντίεραρχικών υποδομών

 2. Ανώνυμος 06/01/2012 στο 6:35 ΜΜ

  Αγαπητέ Σκουριώτη
  Απ’ ότι καταλαβαίνω βλέπεις το ΑΚΕΛ πίσω από την αστυνομία και την ΜΜαδ.

 3. falies 07/01/2012 στο 8:45 ΠΜ

  το ΑΚΕΛ είναι κυβέρνηση και αν δεν ελέγχει την αστυνομία είναι πιο σοβαρό το ζήτημα από το να φταίει . το να αντιμετωπίζονται οι περιφερειακές, εναλλακτικές πολιτιστικές κουλτούρες της πόλης τόσο επιθετικά προδίδει μια διάθεση μηδενικής ανοχής που τα αίτια της πρέπει να αναζητηθούν και στην υποταγή της κυβέρνησης στις νεοφιλεύθερες επιταγές.

  SKOURIOTIS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s