*Απόπειρα καταστολής του Winter Street Parade 2011

Όπως είναι γνωστό στην πόλη μας γίνεται κατά τακτά διαστήματα το Street Parade ένα πάρτι στο οποίο οι συμμετέχοντες διασχίζουν τους δρόμους της πόλης χορεύοντας και διασκεδάζοντας . Οι γιορτές αυτές είναι αυτοοργανωμένες από νεολαίους και η συμμετοχή σε αυτές μεγαλώνει με τον καιρό καθώς η ιδέα αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερο κόσμο . Μια τέτοια γιορτή ήταν προγραμματισμένη για χθες . Είχε μάλιστα επιλεγεί ο χώρος της κατειλημμένης πράσινης γραμμής στην Λήδρας για εκκίνηση . Από νωρίς όμως τα πράγματα μύριζαν μπαρούτι καθώς μερικές διμοιρίες μπάτσων με αντιδιαδηλωτική εξάρτηση (ασπίδες και άλλα χρήσιμα αντικείμενα πάρτι) έκαναν την εμφάνιση τους και άρχισαν να προβαίνουν σε εξακρίβωση στοιχείων ανθρώπων που προσέγγιζαν το χώρο. Με την έναρξη της πορείας του Street Parate η πάνοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν το πάρτι σε ασφυκτικό κλοιό και πορεύονταν μαζί μας. Μοίρασαν μάλιστα πρόστιμο σε κάποιον που ο σκύλος του δεν έφερε λουρί (έτσι για να μην έχουμε αμφιβολία για τις καλές τους προθέσεις.) Είχε βέβαια την πλάκα του να βλέπεις πάνοπλους αστυνομικούς να ακολουθούν αμήχανα το πάρτι ψάχνοντας την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η ευκαιρία δόθηκε όταν ένας οδηγός κόρναρε επίμονα με αποτέλεσμα να φάει ένα σχετικό κράξιμο. Αμέσως τα όργανα κτύπησαν τον πρώτο νεαρό που βρήκαν μπροστά τους και συνέλαβαν άλλους δύο που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν. Όπως ήταν επόμενο το πάρτι μεταφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό πριν συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Καταλαβαίνουμε ότι -λόγο της συστημικής κρίσης- πρέπει να προωθηθεί το εμπόριο και δεν γουστάρετε να μας βλέπετε να διασκεδάζουμε έξω από τα πανάκριβα μαγαζιά σε αυτοοργανωμένες μη εμπορικές γιορτές.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι πρέπει να προστατέψετε τα αφεντικά σας το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο ανησύχησε για δυο τρεις μπογιές σε τράπεζες στην πορεία του Δεκέμβρη και έδωσε αυστηρές διαταγές .

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η πολιτεία σπατάλησε πολλά λεφτά σε ομάδες αντιμετώπισης όχλου ενόψει της Κυπριακής προεδρίας και πρέπει να δείξει στις Βρυξέλλες ότι είμαστε πανέτοιμοι.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας εμείς έχουμε άλλους τόσους για να είμαστε στους δρόμους. Θα τα ξαναπούμε μάλλον σύντομα.

                                                                                                          Skouriotis

Advertisements

2 thoughts on “*Απόπειρα καταστολής του Winter Street Parade 2011

  1. falies 25/12/2011 στο 10:34 ΠΜ

    To Critical Mass καταγγέλλει την αστειονομική υπηρεσία Κύπρου για πρόκλησεις βαριάς ψυχικής βλάβης που προκάλεσαν σε νεαρές και νεαρούς κατά την διάρκεια του Winter Street-Parade Nicosia 2011. Σε ένα τόσο όμορφο και θετικό γεγονός που καθιερώθηκε στην πόλη της Λευκωσίας, που ποτέ δεν προκάλεσε οποιονδήποτε σοβαρό πρόβλημα στην πόλη πλήν της τροχαίας, κατάφεραν να συλλάβουν 2 νεαρούς την πρώτη φορά που ήρθαν. Ήρθαν και ακάλεστοι. Μαρτυρίες λένε πως ένας από τους 30 εξοπλισμένους μμαδίτες που προσπαθούσαν να περικυκλώσουν το parade (του οποίου έχουμε τα στοιχεία) ξεστόμησε πως μια μέρα θέλει να σκοτώσει έναν απ’αυτούς (εννοώντας τον κόσμο που συμμετείχε)!!

    Να ξέρετε πως οι προκλήσεις σας μας συσπειρώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς και αποφασισμένους. Σας υποσχόμαστε εκπλήξεις.

    Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες!!

  2. alo 25/12/2011 στο 3:50 ΜΜ

    Απελευθερώθηκαν και οι 2!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s