* Κλιμακώνεται η εργατική αντίσταση

ξεκίνησε τώρα απεργία στον δημόσιο τομέα λόγω της απόπειρας επιβολής των χτεσινών αλλά και νέων σημερινών αντεργατικών μέτρων (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης)

– με πορεία εργαζομένων στην βουλή σήμερα στις 15.00

– αύριο 12ωρη παναπεργία στον δημόσιο τομέα που θα κλείσει και τα αεροδρόμια (αφου απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας)

– άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετέχουν στην διενέργεια και διοργάνωση των δημοτικών εκλογών της Κυριακήςκαι κατάθεση των εκλογικών τους βιβλιαρίων

 

Η βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Και ο καθένας να πάρει θέση.

 

Advertisements

3 thoughts on “* Κλιμακώνεται η εργατική αντίσταση

 1. falies 14/12/2011 στο 5:25 ΜΜ

  Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ

  Τη θλίψη και την απογοήτευση της για τα μέτρα που λαμβάνει η ΠΑΣΥΔΥ εξέφρασε σήμερα η Κυβέρνηση διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της κ. Στέφανου Στεφάνου.

  Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου σχολιάζοντας την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ για νέα απεργιακά μέτρα, είπε: «Θέλουμε να εκφράσουμε ως Κυβέρνηση τη θλίψη και την απογοήτευση μας για τα νέα μέτρα που έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥΔΥ τα οποία εμείς, υπό τις περιστάσεις, θεωρούμε ακραία με την έννοια ότι συζητείται ο προϋπολογισμός και αναμένεται η έγκριση του, όπως, επίσης, και η έγκριση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί αναφορικά με την οικονομία, κάτι που αναμένουν πρώτα απ’ όλα οι Ευρωπαίοι.

  Καλούμε την ΠΑΣΥΔΥ να κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το θέμα.

  Επειδή ακούγονται διάφοροι ψίθυροι ότι θα επιβληθούν διάφορα, επισημαίνω ότι τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση είναι συγκεκριμένα, είναι γνωστά, έχουν κοινοποιηθεί, βρίσκονται στη Βουλή προς συζήτηση και αναμένουμε την έγκριση αυτών των μέτρων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

  Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ βρίσκονται στον «αέρα» οι Δημοτικές Εκλογές, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είναι και αυτό ένα θέμα, γι’ αυτό καλούμε την ΠΑΣΥΔΥ να κάνει δεύτερες σκέψεις».

  Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έχει επικοινωνήσει με τον ηγέτη της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά.

  http://www.onlycy.com

 2. falies 14/12/2011 στο 6:25 ΜΜ

  Το έκτακτο Συνέδριο αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, μετά από ενημέρωση για την πρόθεση Κυβέρνησης και Βουλής να προχωρήσουν στην έγκριση των μέτρων που αποφασίστηκαν με τα Πολιτικά Κόμματα, όπως και προτάσεων που θα κατατεθούν από αυτά, αποφάσισε τα ακόλουθα μέτρα αντίδρασης:

  • 4ωρη στάση εργασίας από τις 2.00μ.μ. – 6.00μ.μ. σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και αποχή από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση. Εξαιρούνται τα Νοσοκομεία και τα Αεροδρόμια.
  • 12ωρη παναπεργία 7.00π.μ. – 7.00μ.μ. αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και αποχή από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση.

  Το Συνέδριο κάλεσε όλους τους συναδέλφους να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία σε σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Υιοθετήθηκε επίσης από το Συνέδριο πρόταση συνέδρων να ζητηθεί από τα μέλη να καταθέσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στην ΠΑΣΥΔΥ.

  Λευκωσία,
  14/12/2011.

 3. falies 14/12/2011 στο 6:30 ΜΜ

  Η ΠΕΟ καταδικάζει την πρόκληση την οποία έχουν μεθοδεύσει συγκεκριμένοι βουλευτές, για κατάθεση πρότασης νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων από τα 63 στα 64.

  Είναι σαφές ότι αυτή η πρόταση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα όσον αφορά την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Αντίθετα τα επιβαρύνει, σε μια περίοδο όπου η ανεργία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα και χιλιάδες νέοι διεκδικούν δυνατότητες και ευκαιρίες εργοδότησης.

  Η στάση αυτή που αγνοεί απροκάλυπτα τους θεσμούς της συλλογικής διαπραγμάτευσης σε συνδυασμό και με διάφορες άλλες απειλές που διαρρέουν από Επιτροπές της Βουλής για πρόθεση επιβολής και νέων μέτρων ενάντια στους μισθωτούς, δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν αγωνία και αγανάκτηση στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

  Τέτοιες κρίσιμες στιγμές όπου όλοι μιλούν για υπερβάσεις, συγκλίσεις και συναινέσεις, οι πολιτικές δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι του λαού στη βουλή θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Η διαφοροποίηση και ανατροπή όρων εργοδότησης εργαζομένων μέσα από περιστασιακές πλειοψηφίες που διαμορφώνονται στην Βουλή, χωρίς διάλογο και συλλογική διαπραγμάτευση με τους επηρεαζόμενους, δεν είναι χαρακτηριστικό της κυπριακής κοινωνικής παράδοσης. Όταν κάτι τέτοιο επιχειρείται, αποτελεί αφόρητη πρόκληση που ισοδυναμεί με ενθάρρυνση για κοινωνική αναστάτωση και σύγκρουση.

  Η ΠΕΟ καλεί αυτούς που πρωτοστατούν σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις να κάμουν δεύτερες σκέψεις και αντί να προχωρούν σε μονομερής και αυθαίρετες πρωτοβουλίες που πυροδοτούν αντιδράσεις, να συμβάλουν δημιουργικά στην μείωση της έντασης και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος έναντι των εργαζομένων και της νέας γενιάς του τόπου μας.

  Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια και τις διακηρύξεις του.

  Λευκωσία, 14 Δεκεμβρίου 2011

  Δεν μας δεσμεύουν τα μέτρα της ΠΑΣΥΔΥ

  Τα μέτρα που αποφάσισε η ΠΑΣΥΔΥ δεν δεσμεύουν και δεν συμπεριλαμβάνουν τα μέλη της ΠΕΟ στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ.

  Οπως προστίθεται, τα μέτρα «δεν είναι αποτέλεσμα της όποιας διαβούλευσης μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ούτε έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί της».

  Στην ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραφείο της ΠΕΟ αναφέρεται επίσης ότι η Ομοσπονδία «θα συνεχίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πολιτική της συνεργασίας και της κοινής δράσης του Συνδικαλιστικού κινήματος», στοχεύοντας στην προστασία των συλλογικών συμβάσεων, του κοινωνικού διαλόγου και του δίκαιου και κοινωνικά ισορροπημένου επιμερισμού των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

  Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s