* Από την κατάληψη της νεκρής ζώνης

….Πολλά έχουν λεχθεί ως προς την «αποκρυσταλλοποίηση» των στόχων του κινήματος Occupy the Buffer Zone, οι οποίοι αρχίζουν σταδιακά να διευκρινίζονται κάτω από τα ακόλουθα δυο σημεία:

  1. Η επανένωση της Κύπρου και η κατάργηση των θεσμικών και πολιτικών δυνάμεων που συντηρούν την χωρική διαίρεση των κοινωνιών που αναπτύχθηκαν βόρεια και νότια της «πράσινης γραμμής»
  2. Να καλλιεργηθεί μια κριτική αντίληψη του «Κυπριακού Προβλήματος» ως ένα από τα συμπτώματα του ανθυγιεινού παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Θεωρούμε σημαντική την εκπόνηση περαιτέρω διευκρίνησης του δεύτερου σημείου και τις θεματολογίες που προβλέπονται υπό αυτό[2]:

–          Έχουμε καταλάβει το χώρο της νεκρής ζώνης για να εκφράσουμε με την παρουσία μας, από τη μία, την αμοιβαία επιθυμία μας για επανένωση, και από την άλλη,  την αλληλεγγύη μας προς το παγκόσμιο δίκτυο κινητοποιήσεων που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις αδυναμίες του τρέχοντος συστημικού παραδείγματος οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης των σύγχρονων κοινωνιών.

–          Με γνώμονα αυτά, θέλουμε να προωθήσουμε την κατανόηση του τοπικού προβλήματος ως αναπόσπαστο μέρος αυτού του παγκόσμιου πλαισίου, και αποτέλεσμα αυτής της παγκόσμιας διαχείρισης, εισηγούμενοι ότι το Κυπριακό Πρόβλημα είναι σύμπτωμα του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού.

–          Η «αναγέννηση» του χώρου της νεκρής ζώνης αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ενδιάμεσου χώρου συναντήσεως ανθρώπων, ιδεών και τρόπων ζωής, φιλόξενου προς απόψεις και δράσεις που συνάδουν με τον αντι-καπιταλιστικό, αντι-διαιρετικό χαρακτήρα του κινήματος. Επιθυμία μας είναι να αναπτύξουμε θεματολογίες που σχετίζονται με το ολικό καπιταλιστικό σύστημα και τις ποικίλες συνέπειες του.

–          Το κίνημα στηρίζει ανεξάρτητες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην καλλιέργεια μετοχικού διαλόγου γύρω από θέματα που κατακερματίζουν τις κοινωνίες κρατών και ανθρώπων. Ως προς αυτό δηλαδή, προσδοκούμε να εισηχθούν σταδιακά ανατρεπτικοί διάλογοι που εξετάζουν σχέσεις τάξεων, φύλων, φυλών, κουλτούρας, εκπαίδευσης, εργασίας, σεξουαλικότητας, προσβασιμότητας, διαχείρισης πηγών και περιβάλλοντος κλπ.

[2] Οι γνώμες που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο δεν είναι απαραίτητα από ολόκληρη την ομάδα, μόνο τα σημεία ομπρέλα της επανένωσης και της αλληλεγγύης με το παγκόσμιο κίνημα μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι.

http://occupythebufferzone.wordpress.com/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s