* Απεργία πείνας κρατουμένων στο Block 10

σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο διεξάγεται άλλη μια διαμαρτυρία κρατουμένων στο Block 10 των κεντρικών φυλακών που κρατούνται παράτυπα και παράνομα, πέραν δηλαδή των 6 μηνών, με σκοπό την απέλαση τους. φαίνεται να υπάρχουν επίσης και ζητήματα σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης τους αλλά και την υγεία τους.
πιο κάτω η επιστολή των μεταναστών κρατουμένων που έχει ήδη δημοσιευτεί εδώ

http://antartescy.blogspot.com/

………………………………..
Dear Sir/Madam,

We the detainees in the immigration detention,block 10, Nicosia central prison, kindly write and humbly solicit for your urgent assistance in mitigating in our unjustifiable detention. our cases are enormous ranging from unjustifiable detention against the clear decision of the supreme court of Cyprus; long detention period of over six months, denying international students of the asses to complete their degree and so on.
on these, we feel neglected and compelled to notify your institutions of the existing situation inhere which is pitiable and unacceptable. 

As a way of calling for concern from  appropriate human rights quarters and institution, we are collectively on a hunger strike since Monday the 24th of October 2011and intend to push with this peace agenda until we get attention from the authority inspite of the health consequences.

We wish  to state categorically that, this decision is not a threat but rather an appeal and an expression for your assistance at this time of our great travails for your timely and urgent assistance.

we are confident that your prestigious institutions and goodwill offices will be of huge assistance to our unjustified detention and sorry situation.
while we wait for your quick response,

Thank you in anticipation

Yours faithfully,
Block 10 Detainees.
Advertisements

3 thoughts on “* Απεργία πείνας κρατουμένων στο Block 10

 1. rose 26/10/2011 στο 2:15 ΜΜ

  θα τα σασει ο Συλικιωτης μια χαρά! Επειδη δεν εμεινε υδατοπυργος να μπορουν να σκαρφαλώσουν, θα καψει τις Α4 κολλες χαρτι σε ακτινα 2 χιλιομερων απο το Μπλοκ 10 καθως και οτιδηποτε μπορει να χρησιμποιηθει για γραψιμο (χαρτι τουαλετας, χαρτοπετσετα κλπ) Οτι δεν ακουγεται δεν υπάρχει… σε λιγο δεν θα υπαρχει και προβλημα στο Μπλοκ 10 Θα δειτε!

 2. Ανώνυμος 02/11/2011 στο 3:14 ΜΜ

  ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 67 (μεχρι στιγμής) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
  Για 10η μέρα (σημ. 24/10 – 2/11) συνεχίζεται η απεργία πείνας των 52 μεταναστών στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου, την οποία οι αρχές την έχουν αντιμετωπίσει ως «μικρής σημασίας γεγονώς», αδιαφορώντας παντελώς για τις ζωές και την υγεία των ανθρώπων που διακυβεύονται.
  Οι μετανάστες απεργοί κρατούντε κατα παράβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πέραν των 6 μηνών με ταυτόχρονη άρνηση επαναπατρισμού σε ορισμένες περιπτώσεις και χωρίς την εφαρμογή εναλλακτικών προς την κράτηση προνοιών του νόμου (όπως η χρηματική εγγύηση, παρουσία σε αστυνομικό σταθμό, εθελούσιος επαναπατρισμός ή προσωρινή άδεια παραμονής).
  Δέχοντε καθημερινή πίεση για διακοπή της απεργίας, απειλώντας με στέρηση του δικαιώματος φοίτησης σε σχολεία των παιδιών τους.
  Την Πέμπτη 27/10 ο 46χρονος απεργός απ΄την Αλγερία πραγματοποιεί απόπειρα αυτοκτονίας μπροστά στις κάμερες του μπλοκ 10 πετσοκόβοντας το σώμα του με λεπίδα. Καταφθάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κρίσημη κατάσταση.
  Την επομένη 28/10 αποπειράτε να αυτοκτονήσει ακομα ένας απ΄την Συρία κατασκευάζοντας αυτοσχέδια κρεμάλα απο σεντόνι.
  Και οι δύο βρίσκοντε αυτή τη στιγμή στη Ψυχιατρική κλινική Αθαλάσσας!
  Την Τρίτη 1/11 ξεκινούν απεργία πείνας ακόμα 15 μετανάστες από τα κρατητήρια Λακατάμειας. Πριν λίγες βδομάδες στα ίδια κρατητήρια πεθαίνει 28χρονος Γεωργιανός.
  Την ίδια μέρα πραγματοποιήτε αυθόρμητη συγκέντρωση έξω απ΄τα κρατητήρια Λακατάμειας σε συμπαράσταση με τους απεργούς. Η αστυνομία προκλητικά κλείνει πόρτες, παράθυρα και αποφεύγει την επαφή με τον κόσμο.
  Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλος ο πολιτικός συρφετός σκέπασαν το γεγονός με πέπλο σιωπής, ενώ η επιθέση ακροδεξιών νεολαίων ενάντια σε αραβόφωνους μαθητές του Λυκείου Βιργίνας, είχε τη τιμητική της στα κανάλια.
  Είναι οι ίδιοι που προώθουν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, προσπαθώντας να διαιρέσουν την εργατική τάξη και να τσουβαλιάσουν τα προβλήματα στους ίδιους τους μετανάστες.
  Τώρα όμως φοβούντε. Φοβούντε να αναδείξουν το πρόβλημα, γιατί φοβούντε την αντίδραση του λαού και την άμεση συμπαράσταση στους μετανάστες, γι΄αυτό προσπαθούν να καταστείλουν την απεργία απο τα μέσα. Φοβούντε, γιατί μια νίκη των μεταναστών θα ανεβάσει το ηθικό για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.
  Το ζήτημα της κράτησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά και των αιτούντων ασύλου, είναι ένα ζήτημα το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να αντιμετωπίζει με όρους κράτησης και καταστολής, με παραβιάσεις και αναστολές των διατάξεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Καλούμε όλο το κόσμο διεθνώς να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους 76 απεργούς πείνας και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση τους.

  ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/11 ΣΤΙΣ 13:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  Τέρμα στη κακοποίηση των μεταναστών!
  Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους!

  Οργάνωση Ελευθεριακών Κομμουνιστών
  http://www.rojanegra.blogspot.com

 3. Ιούλιος 04/11/2011 στο 8:54 ΜΜ

  Ανακοίνωση Τύπου
  Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης – Αλληλεγγύη με τους απεργούντες κρατούμενους

  Η ΚΙΣΑ μετά από επιθυμία αρκετών κρατουμένων πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα Αστυνομικά Κρατητήρια Λευκωσίας όπου διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός κρατουμένων διεξάγει εδώ και αρκετές μέρες απεργία πείνας κατά των συνθηκών κράτησής τους και της παρατεταμένης περιόδου κράτησής τους.

  Η ΚΙΣΑ έχει διαπιστώσει από την επίσκεψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατήσεων αφορά άτομα, των οποίων το μόνο παράπτωμα είναι η παραμονή στο έδαφος της Κύπρου χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τις αρμόδιες αρχές, παράπτωμα το οποίο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και επομένως, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κανένα πρόσωπο δεν επιτρέπεται να φυλακίζεται για μόνο το λόγο της μη νόμιμης παραμονής του στη χώρα. Η αρχές της Δημοκρατίας, παρακάμπτοντας τους πιο πάνω κανόνες, κρατεί τα άτομα αυτά όχι με αποφάσεις Δικαστηρίων αλλά με αποφάσεις του Λειτουργού Μετανάστευσης εκδίδοντας διατάγματα κράτησης και απέλασης για παράνομη παραμονή, γνωρίζοντας πολλές φορές εκ των προτέρων ότι αυτά για διάφορους νομικούς ή πρακτικούς λόγους δεν μπορούν να εκτελεστούν. Τα άτομα αυτά παραμένουν ξεχασμένα στα διάφορα κρατητήρια, κατά παράβαση συγκεκριμένης Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία καθορίζει τον μέγιστο χρόνο κράτησης με σκοπό την απέλαση.

  Πέραν της πιο πάνω γενικής διαπίστωσης η ΚΙΣΑ, διαπίστωσε επίσης και τα πιο κάτω αναφορικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  Ένα πρόσωπο κρατείται για περίοδο 27 μηνών χωρίς δικαστική απόφαση και χωρίς προοπτική απέλασής του στη χώρα του.

  Ένα δεύτερο πρόσωπο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο πριν από 6 περίπου μήνες μετά από τριάμισι χρόνια κράτηση χωρίς δικαστική απόφαση και χωρίς προοπτική επαναπατρισμού του συνελήφθηκε εκ νέου και κρατείται για εδώ και δύο μήνες. Το άτομο αυτό στην απελπισία του έχει αποπειραθεί να θέσει τέρμα στη ζωή του.

  Ένα τρίτο άτομο για το οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή του σε αίτηση για παράνομη κράτηση λόγω του ότι παρήλθε ο μέγιστος χρόνος κράτησης, επανασυνελήφθηκε εντός του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον περασμένο Αύγουστο και έκτοτε τελεί υπό κράτηση. Το άτομο αυτό αφέθηκε το 2008 ελεύθερο μετά από τρίχρονη κράτηση χωρίς δικαστική απόφαση και χωρίς να καταστεί δυνατός ο υποχρεωτικός επαναπατρισμός του.

  Ένα τέταρτο άτομο, το οποίο επίσης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, κρατείται εδώ και ένα περίπου χρόνο για να καταθέσει ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση κατά Αστυνομικού της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ο οποίος τον εργοδοτούσε χωρίς να τον πληρώνει απειλώντας τον με απέλαση.

  Ζεύγος Κούρδων από την Τουρκία, οι οποίοι ζήτησαν προστασία πριν 10 χρόνια και η αίτηση τους έκλεισε από τις αρχές χωρίς να εξετάσουν την ουσία του αιτήματος τους ότι θα διωχθούν αν επιστρέψουν στην Τουρκία, συνελήφθηκε και κρατείται για απέλαση λόγω συμμετοχής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα παιδιά της οικογένειας

  τοποθετήθηκαν σε Στέγη και μετά από αρκετές βδομάδες απουσίας από το σχολείο τους μεταφέρθηκαν σε σχολεία της Λευκωσίας παρά το γεγονός ότι κατάλληλη οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία φιλοξενίας τους στο χωριό που διέμεναν ώστε να παραμείνουν τουλάχιστο σε οικείο περιβάλλον μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.

  Γυναίκα σύζυγος αναγνωρισμένου πρόσφυγα και μητέρα ανήλιου παιδιού κρατείται για σκοπούς απέλασης αφού όπως της έχει λεχθεί «δεν αναγνώρισαν τον γάμο της επειδή αυτός είναι μουσουλμανικός» και ως εκ τούτου δεν της δόθηκε άδεια διαμονής ως μέλος οικογένειας αναγνωρισμένου πρόσφυγα.

  Ένας σημαντικός αριθμός Σύριων υπηκόων κρατούνται με σκοπό την απέλαση τους στη Συρία παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές και ήδη έχουν εκφράσει φόβους δίωξης και απάνθρωπης μεταχείρισης σε περίπτωση υποχρεωτικού επαναπατρισμού τους.

  Η ΚΙΣΑ καταδικάζει τις πιο πάνω παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλεί την κυβέρνηση-
  1.Να προσαρμόσει άμεσα την πρακτική κράτησης και απέλασης της στο Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα την υποχρέωση της να καταφεύγει στην κράτηση ανθρώπων μόνο ως έσχατο μέτρο.
  2.Να μεταφέρει το συντομότερο δυνατό σε εθνικό δίκαιο την Οδηγία 2008/115/ΕΚ της Ε.Ε. η οποία ρυθμίζει τα θέματα κράτησης και απελάσεων υπηκόων τρίτων χωρών.
  3.Να εξετάσει άμεσα και να αφήσει ελεύθερους όσους και όσες βρίσκονται υπό κράτηση πέραν των 6 μηνών.
  4.Να τερματίσει άμεσα την πολιτική κράτησης και υποχρεωτικού επαναπατρισμού προσώπων στη Συρία ενόψει την επικρατούσας εκεί κατάστασης.
  5.Να διασφαλίσει ότι κανένας δεν κρατείται για επαναπατρισμό πριν από την ουσιαστική εξέταση του ενδεχόμενου δίωξης ή βασανιστηρίων, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης από τις αρχές στη χώρα επιστροφής του.
  6.Να επιδείξει ουσιαστικό σεβασμό στο συμφέρον των παιδιών όταν λαμβάνονται αποφάσεις κράτησης ή επαναπατρισμού που τα επηρεάζουν άμεσα σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού.

  Τέλος καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, η ώρα 1.30 μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών.

  ΚΙΣΑ, 2 Νοεμβρίου 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s