* Κόντρα στις φωνές του παραλόγου. Δικοινοτικό φεστιβάλ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ

Ενημερωτικό Δελτίο
Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 17.30 τέρμα Λήδρας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Φίλοι και φίλες της Πλατφόρμας

1) Η φετινή χρονιά αρχίζει μέσα σε κλίμα αναταραχής σε σχέση με τα εργασιακά κεκτημένα του κλάδου.
Υπάρχει παράλληλα η ένταση και το πολεμικό κλίμα που σχετίζεται με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις αντιδράσεις από την Τουρκία.
Η Πλατφόρμα μας , Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, είμαστε ταγμένοι ενάντια σε οποιασδήποτε πολεμικές ιαχές και καλούμε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της ειρήνης για να φωνάξουμε πιο δυνατά « Όχι στον πόλεμο ναι στην ειρηνική λύση – επανένωση της χώρας μας».
2) Την 1η του Σεπτέμβρη, μέρα της ειρήνης δεν έγινε δυνατόν να οργανώσουμε όπως και πέρυσι με τις εργατικές συντεχνίες το φεστιβάλ ειρήνης στη νεκρή ζώνη του Λήδρα Πάλας λόγω κωλυσιεργίας της δύναμης του ΟΗΕ. Στήσαμε ωστόσο στα γρήγορα μια συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων ατόμων μπροστά από το Λήδρα Πάλας και διαμαρτυρηθήκαμε κιόλας για την συγκεκριμένη συμπεριφορά του ΟΗΕ.
3) Μαζί με τα περισσότερα κόμματα της Αριστεράς , τις συντεχνίες και άλλες οργανώσεις από τις δύο κοινότητες οργανώνουμε ένα μεγάλο αντιπολεμικό δικοινοτικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή στο πάρκο της ειρήνης πίσω από το κτίριο της Βουλής.
Θα προηγηθεί πορεία. Εμείς μαζί με τη δικοινοτική πρωτοβουλία ειρήνης και τις τουρκοκυπριακές συντεχνίες και οργανώσεις θα συγκεντρωθούμε στο τέρμα Λήδρας στις 17.30 -18.00μμ .Μόλις περάσουν όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα πορευθούμε στην Πλατεία Ελευθερίας και από κει στο πάρκο της ειρήνης.
Αξίζει τον κόπο να μη βαρεθούμε να περπατήσουμε τώρα για να μη τρέχουμε , (επιτρέψετε τον κυνισμό), ύστερα. Οι φωνές της λογικής πρέπει να ακουστούν πιο δυνατά από τις φωνές του παραλόγου.

οι αφίσιες εδώ

http://platformaenomenikipros.blogspot.com/2011/09/7.html

…………………………….

 

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει την 1 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια μέρα δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη. Η απαράδεκτη στάση της UNFICYP, να μην εγκρίνει την πραγματοποίηση του στην νεκρή ζώνη, οδήγησε στην αναβολή του. Η αποφασιστικότητα όλων των οργανώσεων, να μην ματαιωθεί αυτή η εξαιρετικά σημαντική κινητοποίηση, οδήγησε στο να συναποφασίσουμε την πραγματοποίηση του στις 7 Οκτωβρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
6:00 συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας
6:30 Πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προς τον χώρο του φεστιβάλ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
– Τουρκοκυπριακό μουσικό σχήμα SOL ANAHTARI
– Χαιρετισμός Πάμπη Κυρίτση, Γ.Γ ΠΕΟ
– Χαιρετισμός Tahir Gokcebel, προέδρου KTOEOS
– Κυπριακοί χοροί από Βασιλιτζιά και Τουρκοκυπριακό σχήμα.
– Συναυλία με τους Κούλη Θεοδώρου και Umut Albayrak
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥ ΦΕΣΤΒΑΛ
– Έκθεση φωτογραφίας με δικοινοτικές δράσεις
– Αφιέρωμα στους κοινούς εργατικούς αγώνες – συζήτηση με βετεράνους
– Προβολή ταινιών
– Παιδότοπος – Ζωγραφίζω για την ειρήνη.
– Φαγητό – ποτό σε χαμηλές τιμές.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Με αφετηρία την 1η του Σεπτέμβρη, Παγκόσμια μέρα δράσης των Συνδικάτων για την ειρήνη, που καθιερώθηκε από την ΠΣΟ στην μνήμη της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939, συνεχίζουμε την κοινή μας δράση, για να αντιμετωπίσουμε την ολοένα εντεινόμενη απειλή του πολέμου και της βίας. Σήμερα, 66 χρόνια μετά το τέλος του πιο καταστρεπτικού πολέμου που έζησε η ανθρωπότητα, οι πόλεμοι και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται σε όλες τις γωνιές της γης και ο κίνδυνος ο κόσμος να ζήσει την οδύνη νέων παγκόσμιων πολέμων μεγαλώνει. Τα ζητήματα της αύξησης της ανεργίας, της μαζικής μετανάστευσης ανθρώπων για αναζήτηση αξιοπρεπούς ζωής, του νέου κύματος έξαρσης του ρατσισμού, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της μεγάλη καταστροφής στο περιβάλλον, είναι προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις ισορροπίες στον κόσμο και θέτουν την ειρήνη σε κίνδυνο.
Στη χώρα μας, ενώ οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους και ενώ ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο νεοφασισμός είναι σε άνοδο, ο πιο σοβαρός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε εξακολουθεί να είναι η συνέχιση της de facto διαίρεσης του τόπου μας. Ο αγώνας για την ειρήνη και την επανένωση της χώρας μας, αποτελεί βασική και άμεση προτεραιότητα μας. Παραμένουμε σταθερά δεσμευμένοι στην προσπάθεια για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων, όπως αυτή διαλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Λύση που να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις συμφωνίες ανωτάτου επιπέδου 77-79.
Στηρίζουμε την διαδικασία των συνομιλιών και ζητούμε διαφυλαχτεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών και στην βάση των συμφωνηθέντων 23 Μάιου και 1 Ιουλίου 2008, με πνεύμα εποικοδομητικό να συνεχιστούν εντατικά οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση συμφωνημένης λύσης, στα πλαίσια ενός κράτους με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα.
Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες, μας καλεί να εντείνουμε την κοινή μας δράση.
Οι προοπτικές για εξεύρεση κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δεν πρέπει να αποτελέσει στοιχείο προστριβών. Τα οφέλη από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν σαν εργαλείο για την επανένωση της κοινής μας πατρίδας. Ο φυσικός πλούτος, ανήκει σε όλους τους Κυπρίους και ως αποτέλεσμα της λύσης του Κυπριακού, όλοι θα απολαμβάνουμε τα όποια πιθανά οφέλη προκύψουν. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι οφείλουμε να προστατεύσουμε την Ειρήνη στην περιοχή μας, εντείνοντας την πίεση για επίτευξη προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Καλούμε όλους τους Κύπριους να ενωθούν μαζί μας στις 7 Οκτωβρίου, για να σημειώσουμε την απαρχή νέων, μαζικών κοινών αγώνων για επίτευξη της ειρήνης και της επανένωσης.

ΠΕΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ, DEV-İŞ, KTOS, KTOEÖS, KTAMS, BES, ÇAĞ-SEN, BASIN-SEN, GÜÇ-SEN, DAÜSEN, DAÜ-BİR-SEN, TDP, BKP, YKP, TIPİŞ, BARIŞ DERNEĞİ, PİR SULTAN ABDAL, DERNEĞİ, BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ, ΠΟΓΟ,ΕΚΑ,Κυπριακό Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ), Προοδευτική Κίνηση δασκάλων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΟΛΤΕΚ, Προοδευτική Κίνηση καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Δικοινοτική Πρωτοβουλία Συγγενών Αγνοουμένων και θυμάτων πολέμου «Μαζί Μπορούμε!», Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κοντέας, Ένωση συγγραφέων, Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο», Ένωση Συντακτών Κύπρου, Ανεξάρτητη Κίνηση Λεμεσιανών για «Λύση-Επανένωση-Ειρήνη», Ενιαία Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ δασκάλων, İskele Citizens Initiative, Management Center, Republican Turkish Party – CTP, Συμφιλίωση/Uzlaşma/Reconciliation, Peace Association, Κίνηση για τη νέα Κύπρο, Ένωση Τ/κ Καλλιτεχνών και Συγγραφέων, Οργανισμός Κυπριακών Οργανώσεων στην Ελλάδα ΟΚΟΕ, Δικοινοτική χορωδία, Cooperative Workers Trade Union – KOOP-SEN, Cyprus Turkish Association for Democracy – KTDD, London, Cypriot Science Education Health and Solidarity Association, KIBES Instabul, Socialist İnitiative, Αριστερή πτέρυγα, KGP – Cyprus Youth Platform, UCP – United Cyprus Platform of the Overseas Cypriot Organizations, Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης, Cyprus Reunification Movement, German-Cypriot Forum –DFZ, Berlin, Εργατική Δημοκρατία, Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, NGO Support Centre, Hands Across the Divide, IKME Sociopolitical Studies Institute, Κέντρο Ειρήνης, Γυναίκες σε Δράση, Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας, Athens Association of Historical Dialogue and Research.

Advertisements

One thought on “* Κόντρα στις φωνές του παραλόγου. Δικοινοτικό φεστιβάλ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ

  1. Ανώνυμος 09/10/2011 στο 1:16 ΜΜ

    iparxei enimerosi?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s