Συνέλευση των παιδιών της πλύστρας: 9 + 1 Ψέματα των ΜΜΕ ή γιατί χρειάζεται διεύρυνση η Δημοκρατία

Σήμερα η Δημοκρατία κινδυνεύει από τη χειραγώγηση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Η δημοκρατική κοινωνική αυτοάμυνα απέναντι στο ψέμα και το κλίμα υστερίας, είναι η άρνηση αποδοχής της λογοκρισίας και η διεύρυνση της ισομερούς δημοκρατικής πληροφόρησης. Οι προσπάθειες για υπονόμευσή της από το εσωτερικό, οδήγησαν άλλωστε, στις τραγωδίες της περιόδου 1960-74.
Ιδού μέρος από τα έργα των ΜΜΕ το περασμένο καλοκαίρι.
Είπαν και δεν ήταν:
1.«Ο Χριστόφιας έφερε το φορτίο.» Το φορτίο υποχρεώθηκε να το πάρει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από εκβιασμό των ΗΠΑ, όπως καταγράφεται στα Wikileaks.
2.«Κρατήσαμε το φορτίο ενώ μπορούσαμε να το είχαμε δώσει στον ΟΗΕ». Σύμφωνα με τα στοιχεία των Wikileaks, η Κυπριακή Δημοκρατία εισηγήθηκε να πάρει το φορτίο ο ΟΗΕ, να σταλεί στο Λίβανο, τη Μάλτα ή να το παραλάβει πλοίο με τη σημαία του ΟΗΕ. Καμιά εισήγηση δεν μπόρεσε να γίνει ομόφωνα αποδεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας.
3.«Πρότειναν να το πάρουν οι Γερμανοί και δεν δεχτήκαμε». Ο γερμανός πρέσβης και το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών το διέψευσαν με απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τον Ιούλιο.
4.«Είναι μια τραγωδία ανάλογη του ’74». Το 1974 υπήρχαν 4-5000 νεκροί ε/κ – ενώ τώρα 13. Το 1974 καταλήφθηκε το 36% της Κύπρου. Το μόνο κοινό ήταν το ότι και το 1974 και το 2011 η τραγωδία ξεκίνησε από το στρατό.
5.«Το κόστος θα φτάσει τα δισεκατομμύρια και οι αυξήσεις στο ρεύμα θα είναι 25% μέχρι και 40%». Τελικά το κόστος επιδιόρθωσης για την ΑΗΚ υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια και η αύξηση στο ρεύμα ήταν κάτω από 7%.
6.«Η διαταγή εκκένωσης αποδείχτηκε σωτήρια». Δεν διατάχθηκε εκκένωση – αν διατασσόταν δεν θα υπήρχαν θύματα.
7.«Όλοι καταλάβαιναν τον κίνδυνο αλλά ο Πρόεδρος δεν δεχόταν να καταστραφούν». Στην εθνική φρουρά δεν υπήρχε εκτίμηση ή στοιχειώδης κατανόηση των κινδύνων, όπως φάνηκε από τη συμπεριφορά των αρμοδίων από τις 4 μέχρι τις 11 Ιουλίου 2011, όταν έγιναν συσκέψεις για τις πρώτες εκρήξεις και όλοι πήγαν στα σπίτια τους χωρίς καν να στείλουν τις αναφορές στους αρμόδιους.
8.«Η αστυνομία και ο «μηχανισμός του ΑΚΕΛ» εμπόδισε την πορεία ενάντια στην εξοχική κατοικία του Δ. Χριστόφια». Λογοκρίθηκε ότι, τα 7 κοινοτικά συμβούλια χωριών της περιοχής έκαναν έκκληση να ακυρωθεί η πορεία και ότι τα άτομα που είχαν μαζευτεί για να εμποδίσουν την είσοδο της πορείας στην κοινότητα, ήταν κάτοικοι του χωριού.
9.«Καλοπιάναμε χωρίς λόγο τη Συρία». Η Συρία είχε ήδη σπάσει το εμπάργκο με τα κατεχόμενα ,με τη δρομολόγηση πλοίου από τη Λατάκεια προς το Βαρώσι, μετά την κατάσχεση ενός άλλου φορτίου το 2006. Το 2009 απειλούσε με αναγνώριση. Όποιος δεν ενδιαφέρεται για την αναγνώριση των κατεχομένων να το πει δημόσια και να αναλάβει και την ευθύνη.
+ 1: Ερωτήσεις που δεν διατυπώθηκαν ή Τα μυστήρια των ειδικών του στρατού:
Πώς ξεκινά μια φωτιά η ώρα 4 το πρωί από πυρίτιδα που δεν αναφλέγεται; Αρχικά η θέση ήταν ότι οι ειδικοί του στρατού είπαν ότι δεν αναφλέγεται η πυρίτιδα. Μετά βρέθηκαν άλλοι ειδικοί με άλλη άποψη μετά την έκρηξη. Όταν το Φεβρουάριο του 2011 τα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών αποφάσισαν να αναλυθεί η πυρίτιδα, οι διαδικασίες της εθνικής φρουράς προνοούσαν να πάει στην Ελλάδα, από όπου θα ερχόταν απάντηση σε 5 μήνες. Κανένας δεν ρώτησε γιατί. Στο κυπριακό χημείο η ανάλυση θα γινόταν σε λίγες μέρες.

Κάποιοι, προφανώς, δεν θέλουν να ακούσουν τη λέξη «σύστημα», γιατί φοβούνται την αλήθεια. Και τα ΜΜΕ εκφράζουν επίσης τα συμφέροντα μερικών.
Το θέμα είναι ποιων και γιατί.

Συνέλευση των παιδιών της πλύστρας1

Έξω από το Προεδρικό, τον Ιούλιο, τις μέρες της υστερίας, υπήρχε το σύνθημα «Να φοβάσαι το γιο της πλύστρας». Ήταν εξόφθαλμος ο ταξικός ρατσισμός. Ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση της ταξικής αξιοπρέπειας.

Advertisements

3 thoughts on “Συνέλευση των παιδιών της πλύστρας: 9 + 1 Ψέματα των ΜΜΕ ή γιατί χρειάζεται διεύρυνση η Δημοκρατία

 1. Ανώνυμος 28/09/2011 στο 3:14 ΜΜ

  Μπράβο Παιθκιά
  Εν μια καλή απάντηση στους ταξικούς ρατσιστές.

 2. Anthimos Trezamis 30/09/2011 στο 12:18 ΜΜ

  Αγαπητοί φίλοι,

  Δεν μας εξηγείτε τα εξής:

  1. Ποιος πήρε την απόφαση τα εμπορευματοκιβώτια να παραμείνουν σφραγισμένα από το Τελωνείο; Ποια ευθύνη ακριβώς ανατέθηκε στην Εθνική Φρουρά ή στο Υπουργείο Άμυνας και από ποιον;

  2. Πόση και ποια ευθύνη αναλαμβάνει ο κ. Χριστόφιας, ως Πρόεδρος, για το συντονισμό της λειτουργίας «του συστήματος;» Μήπως προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το σύστημα υπάρχει και λειτουργεί ανεξάρτητα των ανθρώπων που επιφορτίζονται με την ευθύνη να το λειτουργούν; Ή μήπως το επιδιωκώμενο είναι να διατηρηθούμε «εμείς» στην εξουσία ώστε να μην είναι «οι άλλοι» και να συνεχίσουμε (και «εμείς» και «οι άλλοι») να επεκτείνουμε και να εδραιώνουμε το σύστημα ως μηχανισμό βολέματος ημών μέσω αφαίμαξης της κοινωνίας;

  Έχω την άποψη ότι το μοντέλο πολιτικής εκπροσώπησης ως εκδήλωση προσωπικής πρόσβασης στην εξουσία, έχει χρεωκοπήσει. Ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα γενιά πιο σοβαρών πολιτικών οι οποίοι, με συναίσθηση ευθύνης, θα αφοσιωθούν ώστε να θεραπεύσουν την γάγγραινα που εσείς ονομάζετε σύστημα. Ο κ. Χριστόφιας έχει αποδείξει ότι αυτή την ευθύνη αδυνατεί να την αναλάβει.

  Η ανεπάρκεια του κ. Χριστόφια μας έκανε να ντρεπόμαστε για τον τόπο μας. Αυτό δεν είναι μύθος. Ούτε είναι αποδεκτό, ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον.

  Άνθιμος Τρεζάμης

  ΥΓ. Επειδή παρευρέθηκα στις διαμαρτυρίες έξω από το Προεδρικό αρκετά βράδυα τον περασμένο Ιούλιο, θα ήθελα να δηλώσω ότι εγώ τέτοια σύνθημα ούτε είδα ούτε άκουσα…

 3. Ιούλιος 30/09/2011 στο 9:13 ΜΜ

  αγαπητέ φίλε
  από την στιγμή που εσύ δεν σχολιάζεις το παρόν κείμενο δεν μπορείς να ζητάς και άλλες εξηγήσεις υποβάλλοντας τάχα μου ερωτήματα…

  τα ερωτήματα είναι εύκολα και μπορούν να είναι πολλά, μα πάρα πολλά
  πχ
  1. ποιοι στρατιωτικοί ηγέτες πήραν την απόφαση τα κιβώτια να φυλαχτούν εκεί;
  2. ποιοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν επικίνδυνα;
  3. ποιοι στρατιωτικοί υπεύθυνοι για την φύλαξη δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους πολιτικούς τους προισταμένους;
  4. ποιοι στρατιωτικοί διοικητές δεν διάταξαν εκκένωση ως όφειλαν;

  αλλά από ανθρώπους που δεν βλέπουν καν τα συνθήματα της διαμαρτυρίας τους δεν μπορούμε να αναμένουμε και κρίσεις για πολιτικές επάρκειες.

  το πάθος για την εξουσία…να το ψάξεις αλλού κύριε.
  πχ ανάμεσα σε αυτούς που τραγουδούν εμβατήρια και γυρεύουν ηγέτες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s