* 1η Σεπτέμβρη 2011, νεκρή ζώνη

η μετατροπή της διαδήλωσης υπερ της ειρήνης τζιαι της επανένωσης σε διαδήλωση ενάντια στα Ηνωμένα Έθνη

ενώ τα τελευταία χρόνια εκαθιερώθηκεν να γίνεται δικοινοτική εκδήλωση – συνάντηση δυο πορειών που βορρά τζιαι νότο στο χώρο του Λήδρας             Πάλλας
πέρσι μάλιστα τζιαι με συμμετοχή της ΠΕΟ/ΑΚΕΛ/ΕΔΟΝ τζιαι χρήση του γηπέδου της Τσεντιγκ Καγιά, που 2500-3000 Κυπραίους
αννοίωντας έτσι την προοπτική για να ζωντανέψει η νεκρή ζώνη τζιαι να χρησιμοποιείται τζιαι για μαζικές πολιτικές εκδηλώσεις

οι περσινές αλλά τζιαι η φετινή ανακοίνωση δαμέ http://platformaenomenikipros.blogspot.com/

φέτος τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ήταν ανένδοτα. στην αρχή δεν εδώσαν το γήπεδο, μετά εσυζητούσαν για μικρή εκδήλωση με όριο 200 άτομα συμμετοχή τζιαι τέλος ούτε τούτο.
ενώ εγίνουνταν διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος τζιαι με τα ηνωμένα έθνη τζιαι μεταξύ τ/κ συνδικαλιστών τζιαι ΠΕΟ, η ΠΕΟ έκαμεν πίσω την τελευταία στιγμή για να αποφύγει την σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη ενώ είσιεν χαθεί ο χρόνος για να εγίνετουν κινητοποίηση που άλλες ε/κ εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, όταν οι τ/κ αποφασίσαν να αψηφίσουν την μη έγκριση που τα ηνωμένα έθνη.

  Αλλά ήδη το πρωίν της 1η Σεπτέμβρη είσιεν φκει τούτη η δήλωση
Δήλωση Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων σχετικά με την άρνηση της UNFICYP να παραχωρήσει άδεια για πραγματοποίηση δικοινοτικής εκδήλωσης σε χώρο της νεκρής ζώνης

       

 

 

 

 

 

 

Εκφράζουμε την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι οι στρατιωτικές αρχές της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις οργανώσεις μας να γιορτάσουν με δικοινοτική εκδήλωση στο χώρο της νεκρής ζώνης,την Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη.

Θεωρούμε αυτή την απόφαση ανακόλουθη και ασύμβατη με το ρόλο και τον προορισμό της Ειρηνευτικής δύναμης αφού δημιουργεί εμπόδια στην πραγματοποίηση μιας ειρηνικής,δικοινοτικής δραστηριότητας,η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την επαναπροσέγγιση μεταξύ των εργαζομένων της πατρίδας μας και την στήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Η επίκληση από πλευράς των αξιωματούχων της UNFICYP πρακτικών δυσκολιών και λόγων ασφάλειας δεν τεκμηριώνονται και για μας ακούεται απλά ως δικαιολογία.

Οι οργανώσεις μας επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν με διάφορους τρόπους το δικαίωμα να πραγματοποιούν δικοινοτικές εκδηλώσεις ειρηνικού χαρακτήρα στην ζώνη που ελέγχουν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών.

1 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών τζιαι μερικά άλλα πέραν που τες ανακοινώσεις καταδίκης της στάσης του ΟΗΕ επροχωρήσαν κανονικά στην πορεία το δείλις. Τζιαμέ πέραν που τους ακαδημαϊκούς του διεθνούς συνεδρίου ανθρωπολογίας ήρταν τζιαι μερικοί ε/κ που την πλατφόρμα εκπαιδευτικών τζιαι την νεολαία ενάντια στον εθνικισμό. ο όγκος όμως φυσικά ήταν η τ/κ εξωκοινοβουλευτική αριστερά με τα συνθήματα τζιαι τα τραούθκια της.

Μια διάσταση του συμβάντος έσιει να κάμει με την χρήση πλέον του ιστορικού δρόμου στες σημερινές τζιαι αυριανές συνθήκες. τι θα είναι τελικά;

απλά πέρασμα διπλωματών και επισήμων με αυτοκίνητα τζιαι αυλή του χλιδάτου Chateau Status (καθόλου τυχαίο όνομα) ο ιδιοκτήτης του οποίου (ιδιωτικού μονοπωλείου) αγόρασε τζιαι τα διπλανα χτίρια τζιαι προσπαθεί να πιάσει τζιαι το ένα που έμεινε δίπλα που το Home for Cooperation
τζιαι χώρος απλά για ακαδημαικά συνέδρια, απολίτικα happenings δημόσιες σχέσεις τζιαι ελιτίστικη ψυχαγωγία;

ή ταυτόχρονα τζιαι χώρος μαζικών δικοινοτικών πολιτικών εκδηλώσεων;

τα ηνωμένα έθνη φυσικά εν θέλουν μαζικές τζιαι ανοιχτές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν πολιτικές σημαίες (τζιαι οι κότσσινες που εν οι μόνες πολιτικές σημαίες σε έτσι εκδηλώσεις…ενοχλούν παραπάνω που τες εθνικές…φαίνεται)

οι τ/κ συντρόφοι για κάποιο λόγο επιμένουν στην σημασία συνέχισης της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου. εν που τζιαμέ που εξεκίνησεν η επαναπροσέγγιση στες αρχές του 90..
τζιαι ενώ λαλούμεν γενικά ότι το κέντρο βάρους τωρά για τες δικοινοτικές δράσεις εν η λήδρας, που την άλλη μετά τζιαι που τα ψεσινά ίσως να μη πρέπει να εγκαταλειφτεί ούτε ο δρόμος του λήδρας πάλλας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s