* Η μάχη των Κυπραίων για την ανεξαρτησία της χώρας ενάντια στην “ένωση” με ξένα κράτη που προπαγανδίζουν οι ντόπιοι εθνικισμοί διεξάγεται με πιο πολλή ένταση στην βόρεια Κύπρο

Στην βόρεια Λευκωσία μερίδα εργαζομένων, αριστερών συνδικάτων τζιαι εξωκοινοβουλευτική αριστερά εδιοργανώσαν πράξεις αντίστασης ενάντια στην επίσκεψη Ερτογάν. Υπήρξε βίαιη καταστολή, 4 τραυματισμοί τζιαι 8 συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχουμεν εν οι εξής. Καθώς Τούρκοι τζιαι Τουρκοκύπριοι δεξιοί εθνικόφρονες οργανώσαν εκδηλώσεις υποδοχής του ηγέτη της “μητέρας πατρίδας τους” στο αεροδρόμιο, κάποιοι άνοιξαν πανό τζιαμέ τζιαι εσυλληφθήκαν 2 άτομα, ένα στέλεχος της BES (αριστερό συνδικάτο δημοτικών υπαλλήλων) τζιαι ένα της ΚΤΑΜΣ (αριστερό συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων).

 

Επίσης αριστεροί Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές επήαν στες Χαμίτ Μάντρες αναμένοντας το αυτοκίνητο του Ερτογάν που θα επερνούσεν που τζιαμέ. Οι μπάτσοι εσπρώξαν τους μαζί με δεξιούς πολίτες (αγανακτίστας στάιλ) τζιαι εγίναν επισόδεια. Στα γραφεία της ΚΤΑΜΣ αναρτήθηκεν πανό που έγραφεν “Μας δίνετε 1, μας παίρνετε 5 και δεν ντρέπεστε να μας αποκαλείτε και παράσιτα”. Η αστυνομία επιχείρησε να το κατεβάσει. Οι συνδικαλιστές αντιστάθηκαν τζιαι είπαν της αστυνομίας ότι εν μπορεί να μπει στο οίκημα χωρίς ένταλμα. Η αστυνομία εξασφάλισε αμέσως ένταλμα τζιαι εμπούκαρεν μέσα προβαίνοντας σε συλλήψεις με πρώτον τον Γενικό Γραμματέα της ΚΤΑΜΣ Αχμέτ Καπτάν. Η άλλη εστία σύγκρουσης ήταν η σκηνή των για μήνες διαμαρτυρόμενων εργαζομένων στες πρώην τουρκοκυπριακές αερογραμμές που ιδιωτικοποιήθαν – εξεπουληθήκαν πρόσφατα στο τουρκικό κεφάλαιο. Τζιαι τζιαμέ αναρτήθηκεν πανό τζιαι τζιαμέ υπήρξαν τραυματισμοί τζιαι συλλήψεις.

Η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι σήμερα απελευθερώθηκαν οι συλληφθέντες.

4 thoughts on “* Η μάχη των Κυπραίων για την ανεξαρτησία της χώρας ενάντια στην “ένωση” με ξένα κράτη που προπαγανδίζουν οι ντόπιοι εθνικισμοί διεξάγεται με πιο πολλή ένταση στην βόρεια Κύπρο

 1. falies 20/07/2011 στο 12:03 ΜΜ

  επίσης που ανασκόπηση τ/κ τύπου που άλλη πηγή

  Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν (ΧΑΒΑΝΤΙΣ, ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ, ΑΦΡΙΚΑ, 20.7.2011)

  Οι εφημερίδες ΧΑΒΑΝΤΙΣ, ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ και ΑΦΡΙΚΑ, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τ/κες εφημερίδες οι οποίες αναφέρονται πρωτοσέλιδα με πανηγυρικό τρόπο στην επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, αναφέρονται στα δικά του πρωτοσέλιδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα κατεχόμενα, σε τρεις διαφορετικούς χώρους, μεταξύ ψευδοαστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίες διαδήλωναν κατά της επίσκεψης Ερντογάν. Η ΑΦΡΙΚΑ γράφει ότι η λεγόμενη αστυνομία άσκησε βία εναντίον ομάδας Τ/κων διαδηλωτών η οποία πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της «συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων» (ΚΤΑΜΣ) (αριστερής απόκλισης). Οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει στο κτίριο πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα: «Δίνεις ένα, παίρνεις πέντε! Και χωρίς να ντρέπεσαι μας λες τρόφιμους». Η ΑΦΡΙΚΑ γράφει ότι η αστυνομία, η οποία έλαβε εντολές να μην επιτρέψει την ανάρτηση πανό, παρενέβη προσπαθώντας να κατεβάσει το πανό με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τους διαδηλωτές. Όταν οι διαδηλωτές δεν παρέδωσαν το πανό, παρά τη διαταγή της ψευδοαστυνομίας, εκδόθηκε «δικαστικό διάταγμα έρευνας» και η αστυνομία εισήλθε στο κτίριο και κατάσχεσε το πανό.

  Εν τω μεταξύ επεισόδια σημειώθηκαν και στον κυκλικό κόμβο του χωριού Χαμίτ Μάνδρες στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου εκπρόσωποι και μέλη διαφόρων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων των κατεχομένων είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα Κόμματα Ενωμένη Κύπρος (Κ.Ε.Κ.), Κυπριακό Σοσιαλιστικό (Κ.Σ.Κ.) και Νέα Κύπρος (Κ.Ν.Κ.), τα πολιτιστικά κέντρα Μπαράκα και E.K.I.M., τις εφημερίδες Barikat και Gelecek, καθώς και τις συντεχνίες «Çağ-Sen», «DAÜ-BİR-SEN», «KTÖS» και «Tıp-İş». Ομάδα διαδηλωτών της συνδικαλιστικής πλατφόρμας που ετοιμάζονταν να υποδεχθούν με διαμαρτυρίες τον Ερντογάν στον κυκλικό κόμβο του χωριού, δέχθηκαν τη βίαιη επίθεση αστυνομικών, οι οποίοι προσπάθησαν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα και με τη χρήση βίας. Η ΑΦΡΙΚΑ σημειώνει ότι ομάδα γκρίζων λύκων επιτέθηκαν κατά τους διαδηλωτές όμως η αστυνομία παρέβλεψε τα επεισόδια αυτά. Όταν θα περνούσε από εκεί η αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν οι αστυνομικοί τοποθέτησαν μπροστά από τους διαδηλωτές μικρά λεωφορεία της αστυνομίας για να μην δει ο Ερντογάν τους διαδηλωτές, ενώ δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν τον κυκλικό κόμβο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Τα σκυλιά του Ερντογάν δεν μας τρομάζουν», «Ayşe γύρνα στο σπίτι σου», «Στο διάβολο φασίστα».

  Επεισόδια σημειώθηκαν και στο χώρο του αντίσκηνου της «συντεχνίας υπαλλήλων των τ/κών αερογραμμών» (HAVA SEN) που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο των αερογραμμών όταν άνδρες της ψευδοαστυνομίας οι οποίοι προσπάθησαν να κατάσχουν τα πανό που βρίσκονταν στο αντίσκηνο συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της «KTAMS», Αχμέτ Καπτάν και ο γ.γ. της «KTOEÖS», Μεχμέτ Τασκέρ, ενώ έξι συνελήφθηκαν. Η ΑΦΡΙΚΑ τονίζει ότι η άσκηση βίας της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στο αντίσκηνο, κατευθυνόταν από τον Ανώτερο Αστυνόμο, Ερντάλ Εμανέτ, δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού.

 2. falies 20/07/2011 στο 4:26 ΜΜ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ

  Η ΠΕΟ, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα τα οποία μαζί με άλλες δυνάμεις διαδήλωσαν χθες, κατά της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην κατεχόμενη Κύπρο.

  Καταδικάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας την ωμή βία που ασκήθηκε κατά διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών από αυτούς.

  Ιδιαίτερα στεκόμαστε στην επίθεση εναντίων διαδηλωτών στα γραφεία της ΚΤΑΜΣ (Οργάνωση δημοσίων υπαλλήλων) κατά την διάρκεια της οποίας αρκετοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία. Μεταξύ των τραυματιών είναι ο Πρόεδρος της ΚΤΑΜΣ Μεχμέτ Καπτάν και ο Γ.Γ της ΚΤΟΕΟΣ (Οργάνωση καθηγητών) Μεχμέτ Τασκέρ.

  Με αυτή την ευκαιρία, διατρανώνουμε ξανά την θέληση μας για συνέχιση και εντατικοποίηση της κοινής δράσης με τα προοδευτικά Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα, με στόχο την Ειρήνη, και την Επανένωση της κοινής μας πατρίδας.

  20/07/2011

 3. falies 21/07/2011 στο 1:49 ΜΜ

  WE URGENTLY NEED YOUR SUPPORT AND YOUR SOLIDARITY!

  Because of the 37th anniversary of Turkey’s military invasion on 20th July 1974, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan visited Cyprus.

  In order to protest the Turkish Republic authorities’ policies of changing the demographic, social and cultural structure of the Turkish Cypriots, people gathered together in order to make a peaceful demonstration and faced with the terror of the police. Police forces entered KTAMS building by force with the excuse of search warrant and they confiscated the pancards which protested Recep Tayyip Erdogan. Resisting this, KTAMS Organization Secretary Mr. Devrim Barcin and BES General Secretary Mrs. Ayca Soygur Cirali were arrested.

  Later on, the police fiercly attacked people who were waiting on the venue of the Prime Minister of Turkey, in order to make their demonstration.

  Moreover, at the “boykott tent” of the Cyprus Turkish Airlines, people again, gathered to make their peaceful demonstrations and during their meeting, the police made another brutal attack on the demonstrators accusing another pancard. KTAMS President Mr. Ahmet Kaptan, KTOEOS General Secretary Mehmet Tasker, ELSEN Administrative Board member Hasan Guneser, as well as many other demonstrators were brutally beated. In addition, Salih Batak, Şevki Yoldaş, Nevzat Hami, Bülent Kurt, Mustafa Keleşzade and Ahmet Cenkler were arrested by the police. During the darkness of night, a pancard on the wall of the building of KTOS were taken away by the police.

  This fierce and brutal attack of the police on 19th of July 2011 will be a “black day” in history. We protest these incidents and call upon to have solidarity and support in order for the Turkish Cypriots to continue their honorable struggle despite pressure and violence. We urgently need your support and solidarity.

  Best Regards

  Güven Varoglu

  KTOS

  President

 4. falies 21/07/2011 στο 6:04 ΜΜ

  Αλληλεγγύη στους Τ/κ συναγωνιστές και στον αγώνα τους για απαλλαγή από την τουρκική επικυριαρχία

  Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος” – Ε/κ Τμήμα

  Ανακοίνωση Τύπου

  Μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων και συνδικαλιστών προέβηκε χθές Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, σε πράξεις αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη/βόρεια Κύπρο. Ασκήθηκε βία και καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να συλληφθούν αρκετοί από αυτούς. Στις διαμαρτυρίες, καθοριστικό ρόλο είχαν οι τ/κ συντεχνίες εκπαιδευτικών KTÖS και KTOEÖS.

  Ως Πλατφόρμα, εκφράζουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Τ/κ διαδηλωτών και καταδικάζουμε έντονα και απόλυτα τις πράξεις βίας εναντίον τους.

  Είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια των Τ/κ να ξεφύγουν από την τουρκική επικυριαρχία συνεχίζεται και ότι σε αυτό τον αγώνα βασικό και θετικό ρόλο διαδραματίζουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές।Οι Ε/κ εκπαιδευτικοί και οι ηγεσίες των συντεχνιών τους θα πρέπει να παραδειγματιστούν και να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο, εντός και εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στον αγώνα για επανένωση του τόπου.

  Καλούμε σε συμπόρευση μαζί με τους Τ/κ διαδηλωτές στο δρόμο της λύσης και της αρμονικής συμβίωσης Τ/κ και Ε/κ, μακριά από το μίσος και τη διχόνοια।Στο δρόμο της απεξάρτησης του κυπριακού λαού από ‘μητέρες πατρίδες’, μακριά από εθνικιστικούς παροξυσμούς.

  20/07/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s