*ακραία αστυνομική-κατασταλτική και φασιστική-ρατσιστική βία στην αθήνα 10-13 Μαϊου 2011

ένα (ανα-)χρονικό, δια-δικτυακό και βιωματικό ρεπορτάζ

 

«η πολιτεία δεν τσακίζει οπλισμένους ταγματασφ-αλήτες της ΧΑ ενώ τσακίζει κεφάλια άοπλων διαδηλωτών: η δημοκρατική πτώχευση είναι εδώ»

by mao_tse_tung

via twitter

11 Μαϊου πραγματοποιείται η προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της αθήνας λόγω της γενικής απεργίας που είχε καλέσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ενώ η πορεία καθ’ όλη τη διάρκειά της είχε πορευτεί χωρίς να υπάρξουν σοβαρά περιστατικά και προκλήσεις από την πλευρά των διαδηλωτών –δεν είχαν δοθεί αφορμές στις πολλές δεκάδες διμοιριών καταστολής με πράσινα και μπλε που ήταν παραταγμένες στα πεζοδρόμια αλλά και ακολουθούσαν την πορεία– στην αρχή της πανεπιστημίου, λίγο μετά το σύνταγμα δέχονται απρόκλητη και βάναυσα δολοφονική επίθεση μπλοκς αριστερών και άλλων οργανώσεων και συνελεύσεων γειτονιών. Αποτέλεσμα της ωμής βίας των λυσσασμένων και φανατισμένων κοπρόσκυλων που το ελληνικό κράτος έχει αμολήσει στους δρόμους της πρωτεύουσάς του είναι αρκετές δεκάδες, ελαφρότερα και χειρότερα, τραυματισμένων διαδηλωτών (50+ στο κ.α.τ, 20 στο κρατικό νίκαιας και 10 στον ευαγγελισμό) που δεν ήταν κουκουλωμένοι ή «ετοιμοπόλεμοι», που δεν είχαν «προκαλέσει» τα γομάρια των ΜΑΤ.

«Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Σε κεφάλια, πρόσωπα, κορμό. Γυναίκες, νεαρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες… Διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, που προσπαθούσαν να αναπνεύσουν, ανίκανοι να αντιδράσουν, μετά την «καταιγίδα» χημικών που εξαπέλυσαν. Και λειτούργησαν περισσότερο σαν συμμορία, παρά σαν αστυνομικοί, ακόμη κι αν πρόκειται για ένστολους που υπηρετούν στα ΜΑΤ.»

Από ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=274879

Οι σοβαρότερες περιπτώσεις τραυματισμών όπως έχουν αναφερθεί, είναι τρεις: μια με ρήξη σπλήνας από κλοτσιά ματά, άλλη με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η σοβαρότερη όλων, η περίπτωση του Γιάννη Καύκα (εδώ το photo-blog του) που στην πορεία βρισκόταν στο πανό της συνέλευσης του πάρκου Κύπρου και Πατησίων και τώρα χαροπαλεύει διασωληνωμένος στην εντατική, σε σταθερή αλλά άκρως επικίνδυνη κατάσταση, μετά από «επιτυχημένη» πολύωρη εγχείρηση στην οποία του αφαιρέθηκε τεράστιο εσωτερικό αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί από χτύπημα ή χτυπήματα με «αμβλύ αντικείμενο». Βέβαια, και όπως λένε άτομα του στενού του κύκλου από το νοσοκομείο, με την εγχείρηση δεν αποφεύχθηκε η μετακίνηση του εγκεφάλου του προς τα πίσω(!), ούτε και ξέρουμε ακόμα σε τι βαθμό θα φτάσει το πρήξιμο του κεφαλιού του και πως αυτό θα επηρεάσει την κατάστασή του…

Σαδιστικά φασιστικά γουρούνια εθισμένα στη βία ενάντια στους μισητούς «εχθρούς» τους σε όποιον δηλαδή κατεβαίνει σε μια πορεία και «τολμάει» να βρίσκεται πίσω από ένα πανό μιας αυτόνομης συνέλευσης, μιας ριζοσπαστικής αριστερής οργάνωσης ή κρατάει μια μαύρη, κόκκινη ή μαυρο-κόκκινη σημαία…

«Άντε να πάει να συναντήσει τον Γρηγορόπουλο» έλεγε χαιρέκακα ο ένας (μπάτσος) στον άλλο πριν αποχωρήσουν για να πιάσουν δουλειά…..»

(Από την εδώ μαρτυρία  διαλόγου στο ξενοδοχείο Zafolia)

σκατά στον τάφο σας

Εδώ μαζεμένα τα videos από την πορεία

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1289317

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288989

Þ μετά την ωμή αυτή βια των δυνάμεων καταστολής και καθώς μαθαίνονται αστραπιαία τα νέα από την πορεία, ακόμα και χωρίς τα ΜΜΕ που απεργούν, μέσω του λεγόμενου «κοινωνικού δικτύου και της «δημοσιογραφίας των πολιτών» (παράδειγμα: http://radiobubble.gr/news) και μέσω τηλεφωνικών ενημερώσεων για τους συλληφθέντες και τους τραυματίες, ξεκινάνε όπως και ήταν αναμενόμενο, αρχικά αυθόρμητες και μικρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις έξω από το νοσοκομείο της Νίκαιας και στον κορυδαλλό στην Αθήνα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και καλούνται πορείες και συγκεντρώσεις για το επόμενο απόγευμα από τα συντονιστικά πρωτοβάθμιων σωματείων, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνελεύσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

ενώ γίνονται όλα αυτά, το ίδιο βράδυ, μετανάστης από το μπαγκλαντές πέφτει νεκρός μετά από μαχαιριές στα πατήσια από άτομα σε μηχανάκι που «μιλούσαν ελληνικά» (σύμφωνα με τα ΜΜΕ: http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/38-koinonia/3729–44-.html) και μοιάζει με «απάντηση» των ακροδεξιών της περιοχής (κοντά στον Αγ. Παντελεήμονα, άντρο πια της Χρυσής Αυγής) για την δολοφονία  44χρονου Μανώλη Καντάρη πριν δύο βράδια στην κοντινή σχετικά πλατεία Βικτώριας από ληστές που μιλούσαν «σπαστά ελληνικά» (σύμφωνα πάλι με ΜΜΕ). Αυτό είχε προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση των χρυσαυγητών και των «αγανακτισμένων πολιτών» της περιοχής που εκμεταλλευόμενοι την ανεξακρίβωτη δολοφονία του 44χρονου είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας την προηγούμενη μέρα και μετά πορεία κατά την οποία επιτέθηκαν επανειλημμένα σε μετανάστες.

«Οι εγκληματίες της γνωστής νεοναζιστικής συμμορίας εδώ και δύο νύχτες μπουκάρουν σε σπίτια μεταναστών, σπάνε τα μαγαζιά τους και ξυλοκοπούν όποιον βλέπουν στο δρόμο τους είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Εδώ και δύο νύχτες γυρνάνε με τα μηχανάκια για να βρουν μεμονωμένους μετανάστες για να τους μαχαιρώσουν, ενώ άλλοι στήνουν ενέδρες για το ίδιο ακριβώς σκοπό. Πρόκειται για τρομοκρατική συμμορία που σκοτώνει ανοιχτά. Αυτοί οι δολοφόνοι εδώ και δύο νύχτες δρουν υπό την ανοιχτή κάλυψη της αστυνομίας.»

Από εδώ: Οι φασίστες δολοφονούν

Την ίδια μέρα οι επιθέσεις συνεχίζονται και στις δύο καταλήψεις της περιοχής της Βίλλας Αμαλίας και της Πατησίων και Σκαραμανγκά και φυσικά με τη βοήθεια των φίλων τους δολοφόνων και αυτών, των ΜΑΤ, που τους… «συνόδευαν διακριτικά» (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288417).

12 Μαϊου. Οι πορείες ενάντια στην αστυνομική καταστολή και βαρβαρότητα πραγματοποιούνται σε όλη την ελλάδα (Θεσσαλονίκη | Πάτρα | Βόλος | Καβάλα | Μυτιλήνη | Kομοτηνή | Ιωάννινα | Κόρινθος | Σέρρες | Νάουσα | Κέρκυρα | Ρέθυμνο | Ηράκλειο) χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις και με σχετικά «διακριτική» παρουσία των ΜΑΤ και άλλων γουρουνιών.

Στην Αθήνα, είχε πραγματοποιηθεί από το μεσημέρι κατάληψη της πρυτανείας του Παν.Αθηνών στα προπύλαια για συντονισμό της πορείας και αντιπληροφόρηση. Καθώς ο κόσμος μαζεύεται για την πορεία στα προπύλαια γύρω στις έξι και η περιοχή είναι σε τεταμένο κλίμα, οι φασίστες βρίσκονται ήδη στο δρόμο μετά και από δικό τους κάλεσμα λίγο πιο νωρίς πάλι στο σημείο της δολοφονίας του έλληνα 44χρονου και ενώ η πορεία των αριστερών και αντιεξουσιαστών τελειώνει χωρίς γενικευμένες συγκρούσεις και με τα ΜΑΤ να εφαρμόζουν τακτική «hit and run» (!), να εμφανίζονται δηλαδή να ρίχνουν χημικά και να εξαφανίζονται, η πορεία της χρυσής αυγής εκμεταλλευόμενη την κατάσταση εξελίσσεται σε πογκρόμ κατά των μεταναστών του κέντρου με επιθέσεις σε άτομα και μαγαζιά και φτάνοντας μέχρι και την κρεαταγορά στην αθηνάς κυνηγώντας ανθρώπους (πάλι παρέα με τα ΜΑΤ που ήταν γύγω γύρω αλλά…) (φωτογραφίες και video / Ημέρα πογκρόμ στο Κέντρο:Τα Νέα – και πριν βιαστεί κανείς να πιστέψει τα περί «ομάδες ακροδεξιών» που ενώ «κάτοικοι του κέντρου ζητούσαν μέτρα για την ασφάλεια κυνηγούσαν μετανάστες» που αναφέρονται στο δημοσίευμα από τα Νέα, δείτε και το video της χρυσής αυγής να δείτε ποιανού ήταν η πορεία…).

Μετά την πορεία οι καταλήψεις της περιοχής ξαναδέχονται επιθέσεις από φασίστες και ΜΑΤ («ΕΠΙΘΕΣΗ στη βίλλα Αμαλίας τώρα..»). Αργότερα αναφέρθηκε και μια ανεπιβεβαίωτη συγκέντρωση σομαλών που αντεπιτέθηκαν χωρίς ωστόσο να έγινε γνωστό αν έγινε κάποια σύγκρουση με τους φασίστες. Τραγικός απολογισμός: 17 με 19 τραυματίες από μαχαιρώματα μέχρι τις 11-12 το βράδυ και φήμες, που τελικά διαψεύστηκαν, να μιλάνε για 4 νεκρούς μετανάστες και τελικά μια νύχτα τρόμου για εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν και κυκλοφορούν σε αυτές τις περιοχές… Ο «χώρος» των εξαρχείων παρακολουθούσε κάπως «μουδιασμένος», τα νέα έφταναν καθώς ακόμα ασχολείτο και ασχολείται με τους μπάτσους και τον δικό τους «πόλεμο» που είναι σε ένταση και σε συνέχεια και βεντέτα (και από δίπλα, στην ομόνοια, την πατησίων και την αθηνάς, φασίστες επιτίθονταν σε μετανάστες και τρομοκρατούσαν και όλο τον κόσμο, με αυτή την αηδιαστική και αιματηρή βία του μαχαιρώματος. Τόσο χυδαία όσο και οι ίδιοι.

Þ Το κέντρο της αθήνας έχει τις τελευταίες μέρες χωριστεί πραγματικά στα δύο… από τη μία η κρατική καταστολή και βία και η αντιπαλότητα μεταξύ δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών αντιεξουσιαστών και ελευθεριακών, αριστερών και συνδικαλιστών που χωροποιείται στις λεωφόρους σταδίου, πανεπιστημίου και ακαδημίας και βέβαια στα εξάρχεια και στο πολυτεχνείο και να επιτελείται με κρότου λάμψης, γκλοπς, νέου τύπου εκρηκτικά χημικά, μολότοφ και πέτρες / και από την άλλη, η ρατσιστική και παρακρατική βία ενάντια σε μετανάστες ή όποιους μοιάζουν με μετανάστες που χωροποιείται στην πλατεία βικτωρίας, τη λεωφ. αχαρνών, τη λεωφ. 3ης σεπτεμβρίου, τον αγ. παντελεήμονα και τη γύρω περιοχή και επιτελείται με μαχαίρια, κυνηγητά και μεταμεσονύχτιο τρόμο. Στη μέση η οδός αθηνάς και η πλατεία ομόνοιας, νέα σύνορα μιας νέας χωρικής ισορροπίας κρατικού και παρακρατικού τρόμου, μιας νέας ισορροπίας κράτους-παρακράτους και αγωνιστών αντι-ρατσιστών, αντι-φασιστών, καταληψιών και διαδηλωτών. Ταυτόχρονα σε αυτά τα σύνορα και τις νέου τύπου «συν-οριακές περιοχές» του αστικού χώρου της μετα-αθήνας, δρουν συμμορίες, πρεζέμποροι, σωματέμποροι και άλλες μαφίες και όλα αυτά «κάτω από τα μάτια» των εντεταλμένων «προστατών του πολίτη» (το κέντρο της αθήνας: μια μαρτυρία από τους δρόμους και το αστ. τμήμα της πλατείας Ομόνοιας) …γιατί πολίτης θεωρείται μόνο όποιος είναι έλληνας και χριστιανός που σκύβει το κεφάλι, μένει σπίτι και βλέπει τηλεόραση πνιγμένος στα χρέη, φοβισμένος και μόνος… ε δεν είμαστε ούτε τέτοιοι ούτε και μόνοι! και ούτε πρέπει να τους αφήσουμε ποτέ να μας ξεμοναχιάσουνε, ούτε τους νταβάδες, ούτε τους φασίστες, ούτε και τους μπάτσους…


«από το κοινωνικό χαράκωμα Villa Amalias»

«Το έχουμε γράψει κα παλαιότερα, αλλά δεν κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε: βρισκόμαστε συνειδητά απέναντι και ενάντια σε κάθε εθνικότητας εκμεταλλευτή, μπράβο, νταβατζή, πρεζέμπορο. Όμως, γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό που λείπει δεν είναι ούτε η αστυνομία (αυτή περισσεύει…), ούτε η απαίτηση για τάξη και ασφάλεια, ούτε βέβαια η ρατσιστική προπαγάνδα και η φασιστική βία. Αυτό που λείπει είναι το θάρρος της επαφής και της συναναστροφής με τον διαφορετικό, ο αλληλοσεβασμός και η αξιοπρέπεια, οι απόπειρες για διαπολιτισμική συνύπαρξη και (ουσιαστική και όχι παρακρατική…) αυτοοργάνωση, που μπορούν να επουλώσουν πολλές απ’ τις πληγές των πολυεθνικών-προλεταριακών γειτονιών μας».

13/5/2011

απόσπασμα από ανακοίνωση της Κατάληψης Villa Amalias

Αχαρνών 80 & Χέυδεν

Τα δύο μέτωπα (όπως τα χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ) που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της αθήνας σχετίζονται μεταξύ τους. Αναρωτιόταν ένας φίλος, μα γιατί θα μπορούσαν να σκοτώσουν πάλι διαδηλωτή, δεν καταλαβαίνουν πως έτσι θα προκαλέσουν μόνο την οργή; Δεν ξέρω ποια ήταν η διαταγή στις διμοιρίες που επιτέθηκαν και σακάτεψαν τόσους διαδηλωτές στην πορεία της 11μάη. Δεν ξέρω τι διαταγές τους δώσανε και αν ήταν για να εξυπηρετήσουν άλλα σχέδια και να εκμεταλλευτούν μια κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον θάνατο του 44χρονου μια μέρα πριν την πορεία και το ξεσάλωμα των χρυσαυγητών, δεν ξέρω καν πως δίνουνε διαταγές και αν ελέγχουν πλήρως τις κατασταλτικές μηχανές που έχουν φτιάξει… Αυτό που ξέρω  είναι πως οι διαπλοκές και «στενές σχέσεις» μεταξύ αστυνομίας, παρακράτους, ακροδεξιών συμμοριτών και μαφιόζων έχουν φανεί πολλές φορές και ιστορικά και πρόσφατα. Το έχω δει να καταγράφεται και να συμβαίνει και μπροστά στα μάτια μου, στην αθήνα, αλλά και στην επαρχία και βέβαια συνέβη και αυτές τις μέρες (Καβάλα: Πορεία και παγίδα από μπάτσους και παρακρατικούς, φωτογραφίες από 12μάη: Demonstration for stabbed Greek turns into riots and racist acts). Κάποια από αυτά τα αφρισμένα γουρούνια έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές με εθνικιστικά και φασιστικά-ναζιστικά σύμβολα στα κράνη τους (ΕΔΕ για αστυνομικό των ΜΑΤ που είχε στο κράνος του σύμβολο των S.S.), σύμβολα των οργανώσεων και ιδεολογιών που τους ντοπάρουνε με μεγάλες δώσεις μίσους μέσα από συμμορίτικη προπαγάνδα και εκπαίδευση και τους αμολούν ενάντια σε λιγότερο ή περισσότερο ριζοσπάστες διαδηλωτές των οποίων τα κόκαλα τσακίζουν κάτω από τις μπότες, τις ασπίδες και τα γκλοπς τους.

Δεν ξέρω αν αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας «ενορχηστρωμένης προληπτικής αντεπανάστασης» όπως τη χαρακτηρίζει το blog aformi, αν δηλαδή κάποιοι υπεράνω όλων καπιταλιστές, χειρίζονται σαν μαριονέτες τους μαφιόζικους, τους παρακρατικούς και τους κρατικούς αυτούς μηχανισμούς προς μια τρομοκράτηση και αποδυνάμωση του ελευθεριακού, εργατικού, φοιτητικού αντι-καπιταλιστικού… κινήματος… ή αν είναι συνεργασίες μεταξύ οργανώσεων και υπηρεσιών του κράτους που τελικά ξεφεύγουν από τον έλεγχό του ή ποτέ δεν ήταν ουσιαστικά υπό τον έλεγχό του και πάντα έπρεπε να «συνδιαλέγεται» μαζί τους… Αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα οι πρόσκαιρες ή μόνιμες διαπλοκές και συνεργασίες κράτους και παρακράτους μαζί με την προπαγάνδα, τη θρησκεία και το φαντασιακό δοξασμένο και αμόλυντο έθνος, λειτουργούσαν πάντα ενάντια στους όποιους και όποτε, εχθρούς τους: κομμουνιστές, εργάτες, τρομοκράτες, αριστερούς, αναρχικούς και «άλλους» εχθρούς δικούς τους και κατασκευασμένους κοινωνικούς εχθρούς…

Τα νεο-φασιστικά κινήματα της εποχής μας και των πόλεών μας έχουν, εκτός από το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, και μια πλευρά που παρουσιάζει χαρακτηριστικά υποκουλτούρας και νεανικής συμμορίτικης λογικής. Αυτή η πλευρά είναι που αναπτύσσεται μέσα από την προπαγάνδα και την στρατολόγηση και τις «νίκες του κινήματος» τους… το βλέπαμε στις ταινίες από αμερική, σε ντοκυμαντέρ από ρωσσία, νεαροί να δολοφονούν κόσμο, να επιτίθενται σε μαύρους στο μετρό, να υπάρχουν στα σχολεία… Πέρα από τους σκοτεινούς ηγέτες και αρχηγούς, είναι οι νεαροί φανατισμένοι ακόλουθοι. Βλέπουμε νέους εθισμένους στη φυλετική βία και την «αντι-κοινωνική» συμπεριφορά και «αυτοοργανωμένους» παρακρατικά και ιεραρχικά, νέους που περηφανεύονται για τις φιλίες τους με τους αστυνομικούς, υποστηριχτές όλοι ενός, γνωστού, ιερού φυλετικού πολέμου.

±

«Είναι ξένοι στο σώμα της πόλης μου.

Αυτοί είναι οι λαθρομετανάστες της ψυχής.

Ανόητα παιδιά στα χέρια πορνογράφων της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

από: http://arxediamedia.blogspot.com/2011/05/blog-post_13.html

 

 

13 Μαϊου. Νύχτα, το κέντρο της Αθήνας ακόμα με δύο μέτωπα, όπως και ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Ένα στα εξάρχεια με τους μπάτσους και ένα κάτω και γύρω από την πατησίων, στη βίλα αμαλίας και στο πολυτεχνείο με τους μπάτσους και τους φασίστες. Τα εξάρχεια βάλλονται από δύο πλευρές, αλλά δείχνουν να ξεμουδιάζουν. Περιπολίες, οδομαχίες και βρόμικος πόλεμος όπως ξέρει η εξουσία όταν χρειαστεί και λίγη βοήθεια με τους «τρομοκράτες» και «εχθρούς της»…

Αλληλεγγύη στην αντι-φασιστική πορεία της δευτέρας που καλείται ακριβώς πάνω στο σύνορο, στο δημαρχείο στην οδό αθηνάς, δίπλα στην Ομόνοια και μέσα στον πόλεμο της Αθήνας…

«Όσο σου κλέβουν τη ζωή.. τόσο σε ντοπάρουνε με έθνος και φυλή»  

λέει το σύνθημα που φωνάζαμε στην πορεία χτες

και θα το φωνάζω ξανά και ξανά…

 

έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά

 

μπάτσοι ναζί – το ίδιο μαγαζί

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s