*Σχετικά με το φεστιβάλ Φανερωμένης- Faneromeni Festival

11 Μάιος 6:15 μ.μ. ανακοίνωση

Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, μετά και από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ, την ίδια μέρα και ώρα του Φεστιβάλ διοργανώνεται ρατσιστική πορεία από το «ΚΕΑ» η οποία θέλει να τερματίσει στην εκκλησία της Φανερωμένης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο λόγος που διάλεξαν την συγκεκριμένη πλατεία είναι γιατί την σήμερον ημέρα έχει πολυ-πολιτισμικό χαρακτήρα (δηλαδή την χρησιμοποιούν άνθρωποι από πολλές και διάφορες εθνικότητες) και είναι σημείο αναφοράς για την εναλλακτική νεολαία της Λευκωσίας. Θέλουν δηλαδή να προκαλέσουν και να κερδίσουν ψήφους για την επόμενη εβδομάδα που θα’ναι οι εκλογές. Θέλουν λένε να παραμείνει ο χώρος αυτός σε χέρια ελληνικά..

Το ειρηνικό και «πολύχρωμο» Φεστιβάλ που διοργανώνουμε, τα χαμόγελα και η φαντασία, είναι η απάντηση μας σε αυτή τους την πρόκληση. Να καταλάβουν ότι οι εποχές άλλαξαν και δεν γουστάρουμε την αρνητική τους ενέργεια. Ως πότε ρατσιστές και φασίστες θα αλωνίζουν και να προοθούν το μίσος τους. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε στην πλατεία Φανερωμένης και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που προσπαθούν να μας πουλήσουν.

As most of you already know, and after the dimensions the matter has taken in the media, on the same day the festival is organized there will be racist demonstration by “KEA” that wants to end at the same place the festival is taking place. It is clear that the reason they chose this particular square is because it has a multi-cultural nature (ie the use of people from many different nationalities) and is where the alternative youth of Nicosia gathers. They want to provoke and win votes for next weeks elections. They say they want to keep this space in Greek hands..

The peaceful and «colorful» festival we are organizing, our smiles and imagination, is our answer to this challenge. They have to understand that times have changed and logical people do not like their negative energy. Until when will rascist and fascists be allowed to spread their hate in the streets? We are and will remain in Faneromeni square and will continue to demand a different future than what they are trying to sell to us.

One thought on “*Σχετικά με το φεστιβάλ Φανερωμένης- Faneromeni Festival

 1. Apo tin Organotiki Epitropi Festival Faneromenis 12/05/2011 στο 8:13 ΠΜ

  Λευκωσία 11/05/2011

  Ανοικτή επιστολή προς τη Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας

  Θέμα: Διοργάνωση του πολυ-πολιτισμικού Φεστιβάλ Φανερωμένης

  Το Φεστιβάλ Φανερωμένης γίνεται μέσα στα πλαίσια πολλών αλλων εκδηλώσεων που γίνονται στον ίδιο χώρο ή και γενικότερα στο ιστορικό κέντρο της Πόλης από εμάς τους κατοίκους της εντός των τοιχών πόλης και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας. Ο στόχος μας είναι μια Λευκωσία χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικές γραμμές, μια πολυ-πολιτισμική πόλη, ανοικτή για όλους τους κατοίκους της που να μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά ανεξάρτητα από θρησκεία, καταγωγή, εθνικότητα ή άλλη διαφορετικότητα. Με αυτές τις εκδηλώσεις μας πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει και εμείς στην αναζωογόνηση της εντός των τοιχών πόλης της Λευκωσίας,

  Οι εκδηλώσεις μας γίνονται πάντα μέσα σε ειρηνικά πλαίσια και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, κυρίως νεολαία αλλά και οικογένειες με τα παιδιά τους. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και οι πολεμικές ιαχές από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις που θέλουν να «καθαρίσουν» την Φανερωμένη από τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, τους τουρκοκύπριους και άλλους που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους, όπως έκαναν πρόσφατα με ένα άτυχο λαχειοπώλη, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και σύγκρουσης.

  Επειδή ο δικός μας στόχος είναι ειρηνικός και τελείως αντίθετος με αυτό το κλίμα και δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να γίνουν οποιαδήποτε επεισόδια, τα οποία τους μόνους που θα βλάψουν σε τελευταία ανάλυση είναι εμάς, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους εργαζόμενους στη περιοχή, τους μετανάστες και τους νεολαίους, που έχουμε σαν σπίτι μας την Φανερωμένη, δηλώνουμε έτοιμοι να αναβάλουμε την εκδήλωση μας με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να μας διασφαλίσετε ότι αυτά τα ακραία στοιχεία που έχουν δείξει αυτές τις μέρες τη μισαλλοδοξία που τους χαρακτηρίζει με τις απειλές και τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα που προβάλλουν, δεν θα τους επιτραπεί να έλθουν στην περιοχή να προκαλούν και να επιτίθενται σε μετανάστες, τουρκοκύπριους, νεολαίους και γενικά σε όσους νομίζουν ότι δεν ταιριάζουν με το χώρο της Φανερωμένης.

  Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναβάλουμε την εκδήλωση μας για την Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα σας παρακαλούσαμε να μας ανανεώσετε την σχετική άδεια που μας παραχωρήσατε, για αυτή την ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

  Αναμένουμε ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση και δεν θα επιτρέψετε σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να μπουν στην παλιά πόλη και να παρενοχλήσουν τους κατοίκους της.

  Οργανωτική επιτροπή Φεστιβάλ Φανερωμένης
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99796528

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s