* Να ανοίξουν και άλλα οδοφράγματα

η επιτροπή για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων συνεχίζει αθόρυβα αλλά επίμονα τον αγώνα της για διεύρυνση του δικοινοτικού κινήματος σε πρακτική βάση και εμπλέκοντας διάφορες ενδιαφερόμενες κοινότητες σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για άνοιγμα νέων σημείων διεύλευσης μέσα από την δικοινοτική δράση

η σημερινή πορεία που διοργανώνουν οι δήμοι αγλαντζιάς και αθηαίνου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για άνοιγμα οδοφραγμάτων στα ανατολικά της λευκωσίας είναι αναγκαίο να έρθει σε επαφή με τουρκοκύπριους απέναντι έτσι ώστε να συγκροτηθεί δικοινοτική τοπική πρωτοβουλία. ίσως η επιτροπή για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων να μπορούσε να λειτουργήσει υποβοηθητικά προς αυτή την κατεύθυνση

παραθέτουμε εδώ την ανακοίνωση της, πλαίσιο, που συντάκτηκε πριν δυόμιση μήνες

…………………………………………………..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη στον Αστρομεριτη στις 22.2.2011 αντιπροσώπων των Επιτροπών για το Άνοιγμα των Οδοφραγμάτων Πύργου-Λιμνίτη, Λήδρας, Λεύκας, Κοκκίνων, Αμπελικού, μέλη των οποίων αποτελούν πια και οι Κοινοτάρχες Κάμπου, Τσακίστρας, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τηλλυρίας και ο πρώην Δήμαρχος Λεύκας, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και πρακτικά μέτρα για περαιτέρω εξάπλωση του Δικοινοτικού Κινήματος και διάνοιξη και άλλων Οδοφραγμάτων.

  1. Προτεραιότητα του Παγκύπριου Δικοινοτικού Κινήματος είναι τώρα η ταυτόχρονη απαίτηση για διάνοιξη των Οδοφραγμάτων Κοκκίνων και Λεύκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προωθείτε και το αίτημα για διάνοιξη του Οδοφράγματος Αμπελικού-Ποταμού Κάμπου και άλλων οδοφραγμάτων από την Επιτροπή που πρόσφατα δημιουργήθηκε αλλά και την Παγκυπρια Επιτροπή.
  2. Νέες τοπικές Επιτροπές είναι τώρα σε διαδικασία δημιουργίας. Κάθε μια που θα παίρνει τελική μορφή με αντιπροσώπους και από τις δυο κοινότητες θα ανακοινώνεται και επίσημα.
  3. Καθορίσθηκαν ημερομηνίες και πρόγραμμα για επαφές στην Πιτσιλιά, Μαραθάσα και Ποταμό του Κάμπου για ενεργοποίηση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων για διαπλάτυνση του Δικοινοτικού Κινήματος.
  4. Διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η Δύναμη του Δικοινοτικού Κινήματος κύρια μέσα από τις αναφορές των Προέδρων των Επιτροπών Πύργου και Λιμνίτη για το πολύ ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή Τυλληρίας. Η μεγάλη επιτυχία του τοπικού Δικοινοτικού Κινήματος για Διάνοιξη του Οδοφράγματος Λιμνίτη, μετά από δεκαετίες, έχει επιφέρει μεγάλο κτύπημα στον εθνικισμό της περιοχής και έχει μετατρέψει τους απλούς ανθρώπους σε συμμάχους στον αγώνα για Λύση και κοινή πατρίδα.
  5. Το Δικοινοτικό Κίνημα για διάνοιξη των Οδοφραγμάτων θα συνεχίσει την δράση του μέχρι η διακίνηση να γίνει παντού ελεύθερη και μέχρι η Κύπρος να γίνει η κοινή πατρίδα κάτω από την συμφωνημένη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Αστρομεριτης

22.2.2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s