* Οι βρωμοέλληνες

Προβολή ντοκιμαντέρ:

«Οι Βρωμοέλληνες*» του Στέλιου Κούλογλου-Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Θα ακολουθήσει συζήτηση

*Βρωμοέλληνες αποκαλούσαν τους έλληνες μετανάστες στην Αμερική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6.00 μ.μ.

ΚΤΙΡΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, opp. City Plaza, ΔΙΑΜ. 407

Μισό εκατομμύριο έλληνες μετανάστευσαν στην Αμερική για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά, είτε για να ξεφύγουν από τις δικτατορίες, τους πολέμους και την καταπίεση που επικρατούσε στην Ελλάδα. Έκαναν τις πιο σκληρές δουλειές, έμεναν πολλά άτομα σε ένα δωμάτιο, κι από ένα σημείο και μετά αναγκάζονταν να μπαίνουν στην Αμερική παράνομα. Ο ρατσισμός που δέχτηκαν ήταν μεγάλος.

Ο Στέλιος Κούλογλου επισκέπτεται ένα χωριό στην Ελλάδα όπου παίρνουν κάποια μέτρα ενάντια στους Αλβανούς μετανάστες. Οι κάτοικοι δεν θεωρούν ότι οι αποφάσεις τους είναι ρατσιστικές. Ποια είναι η άποψη τους μετά το ντοκιμαντέρ;

Ελάτε να δούμε το ντοκιμαντέρ και να το συζητήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια που βλέπουμε τα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διάφοροι πολιτικοί και κόμματα διαδίδουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Δυστυχώς, με την «βοήθεια» των ΜΜΕ, που προβάλουν αυτές τις απόψεις περισσότερο από άλλες, με την «βοήθεια» του εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί τον φόβο προς τον ξένο, καθώς όλοι στην ιστορία παρουσιάζονται ότι ήθελαν μόνο να μας σκοτώσουν και να μας κατακτήσουν, έρευνες καταλήγουν ότι οι κύπριοι είναι ρατσιστές και ξενοφοβικοί.

Για την ανεργία, την αύξηση τιμών, την υποβάθμιση περιοχών, καθόλου δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Αντίθετα ευθύνονται πολλοί επιτήδειοι κύπριοι, οι οποίοι νοικιάζουν ένα δωμάτιο σε 10 άτομα, εργοδότες οι οποίοι απολύουν το ντόπιο προσωπικό για να πάρουν φτηνό προσωπικό μετανάστες, ή έργα που ποτέ δεν φτιάχνονται για την συντήρηση των γειτονιών μας.

Έτσι δημιουργούνται και οι συνθήκες για να ριζωθεί ο ρατσισμός ο οποίος είναι πολύ βολικός για όλους, εργοδότες, ιδιοκτήτες και κράτος, ώστε να στρεφόμαστε εναντίων των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας προκειμένου να μην στραφούμε εναντίων των πραγματικών ιθυνόντων, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το εκπροσωπούν.

από

www.youthagainstnationalism.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s