* Η επ’ αόριστον απεργία των οικοδόμων στην μαρίνα Λεμεσού στην τρίτη μέρα

150 εργαζόμενοι στην κατασκευή της μαρίνας Λεμεσού απεργούν απαιτώντας εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης κόντρα στις υπεργολαβίες και τα προσωπικά συμβόλαια με υποδιαίστερους όρους εργασίας. φρουρούν οι ίδιοι το εργοτάξιο τους και εμποδίζουν την διέλευση οικοδομικών υλικών και απεργοσπαστών στον χώρο της απεργίας που συνεχίζεται για 3η μέρα.

δημοσιεύουμε την σημερινή κοινή ανακοίνωση και των 3 συνδικάτων που στηρίζουν την απεργία

………………………………

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ ανακοινώνουν ότι η απεργία που έχει αρχίσει στο εργοτάξιο της Εταιρείας J & P ΑΘΗΝΑ, CYPARCO, Μαρίνα Λεμεσού J.V. από την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνεχίζεται για 3η μέρα.

 

Δυστυχώς παρά την καλή θέληση που επέδειξαν οι Συντεχνίες στις σκέψεις της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου προς επίλυση της διαφοράς, η Εταιρεία συνεχίζοντας την αρνητική της στάση, δεν αποδέχτηκε να προχωρήσει σε συμφωνία αδιαφορώντας για τις συνέπειες που δημιουργούνται για τους εργαζόμενους από τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Οι Συντεχνίες των Οικοδόμων, απευθυνόμενες στην κοινή γνώμη της Κύπρου και στους εργαζόμενους των κλάδων της Οικοδομικής Βιομηχανίας, ζητούν την συμπαράσταση στον αγώνα που έχει αρχίσει γιατί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που απεργούν αλλά τους εργαζόμενους όλης της οικοδομικής Βιομηχανίας.

 

Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων από Εταιρείες και η αντικατάσταση τους από υπεργολάβους, καθώς και οι παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας απο μεγάλη μερίδα εργολάβων, είναι ένα φαινόμενο απαράδεκτο και δεν μπορεί να αφήνεται απαρατήρητο.

 

Η απάντηση των Συντεχνιών Οικοδόμων, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, θα είναι η δυναμική αντίδραση όπου παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.

 

Καλούμε για άλλη μια φορά την εργοδοτική πλευρά να αλλάξει στάση και να αποδεκτεί τις σκέψεις της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου για να επιλυθεί η διαφορά.

 

Παράλληλα, δηλώνουμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί όπου κριθεί αναγκαίο μέχρι την τελική του δικαίωση.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια Οικοδόμων

ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s