Ο αγώνας των τ/κ εργαζομένων στην δεύτερη του φάση

Σήμερα ήταν το τρίτο ραντεβού που έδωσε η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα στον δρόμο για την συνέχιση του αγώνα κοινοτικής ύπαρξης και αυτονομίας. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα που στήριξαν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις απείχαν σήμερα. Και κάποια συνδικάτα έστειλαν απλά αντιπροσωπείες, δηλαδή συμμετείχαν χωρίς να κινητοποιήσουν τα μέλη τους σε μια εντελώς αυτόνομη και σε διάσταση από τα κόμματα πολιτική δράση. Η συγκυρία αυτή είναι κρίσιμη καθώς ήδη η αριστερή συνιστώσα της συνδικαλιστικής πλατφόρμας έχει αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα.

Διάφορα μπλοκς ξεκίνησαν από τα οικήματα των συνδικάτων και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συγκεντρώθηκαν έξω από το τ/κ κοινοβούλιο όπου απαίτησαν την πτώση της κυβέρνησης Κουτσιούκ, καίοντας και ομοίωμα του, και ενάντια στην επικυριαρχία της Άγκυρας. Γύρω στις 6000 διαδηλωτές, μαχητικοί και με αγωνιστική διάθεση, με τα πιο μεγάλα μπλοκς να είναι αυτά της ΚΤΟΣ, της ΚΤΟΕΟΣ και της ΚΤΑΜΣ. Απώθησαν με επιτυχία αστυνομικούς που δοκίμασαν να μπουν μέσα στις γραμμές τους χωρίς να προκληθεί εκτεταμένη ένταση και χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Η αστυνομία κατάφερε όμως να αφαιρέσει βίαια μια σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δυο πανό ενάντια στην Άγκυρα που ήταν στην πρώτη γραμμή.

 

Ο αγώνας τώρα άρχισε να ριζοσπαστικοποιείται με το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης. Θα γίνει πλέον καθημερινός. Στο Κοουλού Παρκ, στήνονται σκηνές που θα αποτελέσουν το κέντρο αγώνα για το επόμενο διάστημα. Η αριστερή συνιστώσα της συνδικαλιστικής πλατφόρμας με την στήριξη των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προσπαθεί να οδηγήσει την τ/κ κοινότητα μπροστά μέσα από την ρήξη. Άλλοι φαίνεται είναι πιο ρεαλιστές και λιγότερο ανυπόμονοι, ως προς την προοπτική της αλλαγής. Δημοκρατία, αυτονομία, ευημερία για την τ/κ κοινότητα αποτελούν το βασικό πλαίσιο και τον στόχο των κινητοποιήσεων. Θα μπορέσει η ενωμένη Κύπρος να αποτελέσει ξανά όραμα και όχημα των επιδιώξεων της τ/κ κοινότητας; Αυτό θα φανεί στην εξέλιξη των επόμενων μηνών και εδώ έχει σημαντικότατο ρόλο και ευθύνες και η ε/κ κοινότητα και ειδικότερα η ε/κ αριστερά. Καθώς η ε/κ κοινότητα είναι απασχολημένη με τις εκλογές η ιδέα της ενωμένης Κύπρου ψυχομασιεί.

http://platformaenomenikipros.blogspot.com/2011/04/2.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s