* εθνικό μυστικό βέρσους «Εθνικό Μυστικό» στον ανταγωνισμό για δημόσιοτητα χτες

Ομαδικός τάφος τ/κ στην Πάφο

του Άθου Τίλλεϋ

Ομαδικός Τάφος Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοινότητας Κονιών στην Πάφο μετά από υπόδειξη στην ΔΕΑ από Ελληνοκύπριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στην ΔΕΑ στον Τάφο βρίσκονται θαμμένα τα οστά τεσσάρων Τ/Κ ανδρών ηλικίας 18,27,36 και 40 ετών οι οποίοι στην διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών μεταφέρθηκαν στην περιοχή με Land Rover εκτελέστηκαν και στην συνέχεια τάφηκαν.

Το περιστατικό σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην ΔΕΑ έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 1964.

Οι έρευνες άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα σε δύσβατη περιοχή των Κονιών κάτι που καθιστά πιο δύσκολο το έργο των μελών της ΔΕΑ αφού η εκσκαφή γίνεται ουσιαστικά με τα χέρια.

Σύμφωνα με το Μέλος της ΔΕΑ Γιάννη Ιωάννου οι εργασίες προχωρούν χωρίς να υπάρχει όπως είπε «κάτι χειροπιαστό» σημειώνοντας ότι η εκσκαφή θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να τελειώσει.

Ο Κύριος Ιωάννου είπε ακόμη ότι από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί κάποια στοιχεία για τα οποία ακόμα δεν μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι εάν οι πληροφορίες που έχουν δοθεί στην ΔΕΑ είναι βάσιμες, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ομαδικό τάφο είναι θαμμένοι τέσσερεις Τ/Κ αγνοούμενοι της περιόδου 1964 χωρίς όμως αυτές να έχουν διασταυρωθεί μέχρι στιγμής με τα ευρήματα που έχουν βρεθεί.

http://www.sigmalive.com/news/local/360935

…………………………..
Σπήλαιο ιστορικής σημασίας εντοπίστηκε στη Χλώρακα
του Άθου Τίλλεϋ

Σπήλαιο  με ιστορική αλλά και Εθνική Αξία εντοπίστηκε  το πρωί κοντά στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας στην Πάφο στην διάρκεια  εκσκαφών  που γίνονται για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Κοινότητας.

Το σπήλαιο σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη  Χλώρακας Ανδρέα Μαυρέσιη   χρησιμοποιήθηκε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά κυρίως κατά την περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα  ως κρησφύγετο.

Στόχος όπως είπε είναι η ανάδειξη και η συντήρηση του  σπηλαίου χωρίς όπως είπε να παρεμποδιστεί και το έργο  του αποχετευτικού.

Θα αξιοποιηθεί συνέχισε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εθνικής Μνήμης  γιατί για την Κοινότητα «έχει μεγάλη αξία.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΠΑ και Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας  ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή έδωσε οδηγίες  να τερματιστούν αμέσως οι εργασίες  στο συγκεκριμένο σημείο αφού όπως είπε υπάρχουν  υπαλλακτικές λύσεις για να περάσουν οι αγωγοί του αποχετευτικού συστήματος.

Στο σπήλαιο ανευρέθηκε ένα στρατιωτικό κράνος και μία Ελληνική σημαία.

http://www.sigmalive.com/news/local/360934

……………………………..
χμμμμμ.
ιστορικά σημαντικό, αξία, μνήμη
τι λαλεί η επιλογή της εγκυρότητας;
……………………………………..
Αποκάλυψε εθνικό μνημείο το αποχετευτικό
ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΣΠΗΛΑΙΟ

με ιστορική αλλά και εθνική αξία, εντοπίστηκε χθες το πρωί κοντά στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, στην Πάφο, στη διάρκεια εκσκαφών που γίνονται για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της κοινότητας. Το σπήλαιο, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Χλώρακας Ανδρέα Μαυρέσιη, χρησιμοποιήθηκε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά κυρίως κατά την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ως κρησφύγετο.
Στόχος, όπως είπε, είναι η ανάδειξη και η συντήρηση του σπηλαίου χωρίς, όπως είπε, να παρεμποδιστεί και το έργο του αποχετευτικού.
Θα αξιοποιηθεί, συνέχισε, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εθνικής Μνήμης γιατί για την κοινότητα έχει μεγάλη αξία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΠΑ και δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, έδωσε οδηγίες να τερματιστούν αμέσως οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, αφού όπως είπε, υπάρχουν υπαλλακτικές λύσεις για να περάσουν οι αγωγοί του αποχετευτικού συστήματος. Στο σπήλαιο ανευρέθηκε ένα στρατιωτικό κράνος και μία ελληνική σημαία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s