* Η κοινότητα, το έθνος-κράτος τζιαι η αυτονομία…

οι τ/κ συνδικαλιστές που οργάνωσαν το ογκώδες συλλαλητήριο «κοινοτικής ύπαρξης» (για την αυτοκυβέρνηση, τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα και την επανένωση της χώρας) της 28ης Ιαννουαρίου 2011

έδωσαν μια πρώτη απάντηση στις προκλητικές αντιδράσεις – δηλώσεις του Ερτογάν με δημόσια επιστολή τους

[στις 2 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη γενική απεργία και συλλαλητήριο έτσι ώστε να δοθεί και στον δρόμο η απάντηση]

η επιστολή απευθύνεται βέβαια στην Τουρκική κυβέρνηση, όμως στέλλει ταυτόχρονα και μηνύματα προς όλους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την βούληση των Τουρκοκυπρίων για δικούς τους σκοπούς…

η τουρκοκυπριακή κοινότητα ξεκάθαρα, ρητά και ανοιχτά δηλώνει ότι δεν αποδέχεται η γεωγραφία της να γίνει είτε Τουρκική είτε Ελληνοκυπριακή επαρχία

………………………..

7 του Φεβράρη, 2011

Κο Ρετζιέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας

Αγαπητέ κε Ρετζιέπ Ταγίπ Ερντογάν, μη αποδεχόμενος τις διαμαρτυρίες που η κοινότητα μας πραγματοποίησε εξασκώντας τα φυσικά της δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό πακέτο μέτρων που της επιβλήθηκε, κατηγορήσατε την κυβέρνηση συνεργατών [σας] αυτής της χώρας και τις δεκάδες χιλιάδες του λαού μας που πλημμύρησαν τους δρόμους.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που προσπαθούν ξανά να εκμεταλλευτούν την πολιτική βούληση των τ/κ ότι η κάθε κοινότητα έχει το δικαίωμα να αυτοδιοικείται και να ζει αυτόνομα και ελεύθερα μέσα στη γεωγραφία της.

Στις δηλώσεις που κάνατε στο Κιργιστάν εκφράσατε ξεκάθαρα την άποψη σας σαν πρωθυπουργού της Τουρκίας, και του κόμματος σας AKP, για τους Τουρκοκύπριους.  Πρέπει να σταματήσετε να κρύβεστε πίσω από το Ναι των τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα του 2004.

Με την εξουσιοδότηση των συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας με την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζιεβίτ πραγματοποίησε την στρατιωτική παρέμβαση στην Κύπρο το 1974 δηλώνοντας ότι ήρθαν να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη στην Κυπριακή Δημοκρατία και να φέρουν την ειρήνη όχι μόνο στους Τουρκοκύπριους αλλά και στους Ελληνοκύπριους. Θα θέλαμε να σας ξαναθυμίσουμε αυτή τη δήλωση.

Το ΑΚΠ συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της ώθησης τους στη μετανάστευση, χρησιμοποιώντας το τζιαμί και τη θρησκευτική προπαγάνδα.

Δεν αποδεχόμαστε τις ψευδείς δηλώσεις σας ότι » ο ελάχιστος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου είναι 10 χιλιάδες τουρκικές λίρες», καθώς στην πραγματικότητα ο ελάχιστος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου στη χώρα μας είναι 1540 τουρκικές λίρες. Ενώ κάνατε δηλώσεις υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις καλέσατε τον πρόεδρο της Αιγύπτου να «ακούσει τη φωνή των δρόμων, να σεβαστεί την κοινότητα». Στη δική σας περίπτωση όμως δεν σεβαστήκατε τη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου
και την λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στους δρόμους, και της επιτεθήκατε χαρακτηρίζοντας την αδιάντροπη.

Παρακολουθούμε με φρίκη τις νεοφιλελεύθερες ισλαμικές πολιτικές του ΑΚΠ προς τον τουρκικό εργαζόμενο λαό, και σαν κοινότητα που ζει σε μια άλλη χώρα δηλώνουμε εκ μέρους των πατριωτικών εργαζομένων μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές και δεν θα κάνουμε πίσω.

Αυτή η χώρα είναι δική μας, θα την κυβερνήσουμε.

Ειλικρινά
Το συνδικαλιστικό κίνημα

(μετάφραση από τα αγγλικά, ΦΑΛΙΕΣ)

…………………………………..

Σάββατο (12/2/2011) πρωί, 11.00 στο τέρμα της Λήδρας το ε/κ τμήμα της Πλατφόρμας εκπαιδευτικών ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ

διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους τ/κ με τίτλο

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ

Ο νέος μαζικός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων φέρνει και πάλι δραματικά στο προσκήνιο, για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα ανατροπής της διχοτόμησης. Οι μαζικές διαμαρτυρίες των συμπατριωτών μας υπενθυμίζουν τη απελευθερωτική δύναμη που κρύβει η συλλογική δράση ενώ όμως ταυτόχρονα μας ειδοποιούν ότι ο χρόνος επείγει και ότι για όλους μας «η μόνη μας λύση είναι ή λύση».

Η πρόκληση είναι σαφής: δεν πρέπει να αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνους στη αντίσταση τους στο « μητρικό εναγκαλισμό» αλλά πρέπει επίσης να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη ζητώντας από τη κοινωνία και την πολιτική ηγεσία να αποβάλουν κάθε αναβλητικότητα.

Οι ταυτόχρονες ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος μπορούν να δημιουργήσουν και να επιβάλουν κλίμα λύσης. Η διχοτόμηση δεν μπορεί να επιβιώσει αν η κοινωνία την ακυρώνει κάθε μέρα.

Στο τέρμα της Λήδρας τη συγκέντρωση του Σαββάτου θα χαιρετήσουν Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές, η δήμαρχος Ελένη Μαύρου, ο Τάκης Χατζηδημητρίου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Πλατφόρμας και άλλοι.

http://platformaenomenikipros.blogspot.com/

…………………

Το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα 18.00 στη βιβλιοθήκη αγράμματα οι ΦΑΛΙΕΣ διοργανώνουμε συζήτηση με τον ανθρωπολόγο

Αλέξη Καρκώτη και θέμα

Ημι-αυτόνομη κοινότητα στα όρια του έθνους – κράτους: Το “Ημι-” στο “Ημι-Αυτόνομη”

Η Περίπτωση των Ιθαγενών Νόμπε-Μπούγκλε
του Δυτικού Παναμά

http://falies.com/2011/02/08/a%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s