*Φασίστες! κάτω τα χέρια σας απο το τουρκοκυπριακό πολιτιστικό κέντρο Μπάρακα!

Την Δευτέρα το μεσημέρι, μια ομάδα της «νεολαίας των μαρτύρων στρατιωτών» ή αλλιώς «νεολαία Μουτζαχεντίν» (Genç Mücahitler) φασιστική ομάδα, συνεχιστές της ΤΜΤ, οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του τουρκοκυπριακού πολιτιστικού κέντρου Μπάρακα, με το σύνθημα, «η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει» και αναρτώντας πανό το οποίο έβριζε τα μέλη τους Μπάρακα ως μπάσταρδους.

Αφορμή της εκδήλωσης ήταν το πανό που κρατούσαν τα μέλη του Μπάρακα στην γενική απεργία στις 28/1. Το πανό έλεγε «Αγκυρά κάτω τα χέρια» κι από ότι φάνηκε ενόχλησε πολύ τους φασίστες οι οποίοι προσπάθησαν και εκείνη τη μέρα να το κατεβάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα συνθήματα ενάντια στην Άγκυρα, το AKP και την κυβέρνηση του UBP ήταν κυρίαρχα στην πορεία και στα πανό των συντεχνιών. Κάποια από αυτά έγραφαν:
“Άγκυρα δεν θέλουμε τα χρήματα σου, το πακέτο και τους γραφειοκράτες σου”
“Τελείωσαν τα χρήματα της Αϊσέ και έγινε ληστής στις διακοπές”
“Αϊσέ γύρισε στο σπίτι σου, το εισιτήριο σου θα το αγοράσουμε εμείς”
(Αισέ είναι ο τουρκικός στρατός)

Παρόλα αυτά οι φασίστες αποφάσισαν να επιτεθούν σε μια μικρή αριστερή οργάνωση παρά να τα βάλουν με τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους.

Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε το Μπάρακα και στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στους φασίστες.

Στηρίζουμε την πορεία που οργανώνουν  την Πέμπτη 3/2, ενάντια στην φασιστική επίθεση.

Και στις δύο πλευρές ο φασισμός είναι αυτός που οδήγησε την Κύπρο εδώ που είναι σήμερα και την οδηγεί ακόμη και τώρα στην διχοτόμηση. Με κοινούς αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε .

Να μην αφήσουμε να μας φιμώσουν!

Αλληλεγγύη στο πολιτιστικό κέντρο Μπάρακα

Youth Against Nationalism

http://www.baraka.cc/

Baraka Kültür Merkezi’ne ve Baraka’nın nezdinde Kıbrıslı Türk halkının tüm demokrat, aydın, barışçı ve devrimcilerine yapılmış olan yapılan faşist hakareti protesto etmek amacıyla 3 Şubat Perşembe günü saat 12.00’de Kuğulu Park’ta toplanıyoruz. Ankara’nın işbirlikçisi, faşistlerin hamisi UBP’nin Sarayönü’ndeki binasına, halkımızın demokratik ve olgun karakterine uygun bir yürüyüş gerçekleştirerek “Ankara Elini Yakamızdan Çek” p…ankartını gururla taşımaya devam ediyoruz. 28 Ocak mitinginde de taşıdığımız ve toplumsal varoluşumuzun ön koşulu olarak gördüğümüz bu pankart arkasında yürüyerek, Kıbrıslı Türk halkının onurlu mücadelesine omuz vermiş tüm kişi ve örgütlerle birlikte faşizme pabuç bırakmayacağımızı bir kez daha gösterelim. Kıbrıslı Türklerin varlığına, kimliğine ve iradesine sahip çıkmak ve halkımıza yapılmış hakarete karşı tepkisini göstermek isteyen tüm kişi ve örgütleri Perşembe günü saat 12.00’de Kuğulu Park’a çağırıyoruz.
Baraka Kültür Merkezi

η διαδήλωση είναι σήμερα 12.00 – 15.00 στο Πάρκο Κοουλού, στη Πύλη Κερύνειας.

 

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=186307898067586

…………………….

οι εθνικιστές των 2 πλευρών ουσιαστικά στοχοποιούν τις ίδιες δυνάμεις. οι μεν αποκαλούν τους Κύπριους αντι-εθνικιστές που αγωνίζονται για την επανένωση ανθέλληνες και οι δε αντι-τούρκους.

NO PASSARAN

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s