* Την Παρασκευή 5/11, 18.00 στις φοινικούδες ξανασταματούμε τους φασίστες στον δρόμο!

Την επόμενη Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή του “Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος” (ΠΑΚ) και της “Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου” διοργανώνει στη Λάρνακα συγκέντρωση και πορεία εναντίον της λαθρομετανάστευσης. 

Η σχετική ανακοίνωση βρίσκεται εδώ

http://antistasi.org/?p=11349

Ακολούθως, στην τελευταία τους ανάρτηση εδώ

http://antistasi.org/?p=11383

αναφέρονται στην ΚΙΣΑ με ύβρεις και επιτρέποντας και υπερθεματίζοντας απειλές στα σχόλια της ανάρτησης.   Διευκρινίζουν επίσης ότι η διαμαρτυρία τους καταφέρεται, όχι μόνο ενάντια στη λαθρομετανάστευση όπως ήταν στην αρχική ανακοίνωση, αλλά «κατά των μεταναστών, που αφαιμάσσουν την Πατρίδα και χαρακτηρίζονται λαθραίοι και μη«.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΙΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δύο αυτές εκδηλώσεις
(εδώ: http://falies.com/2010/10/27/ανακοίνωση-της-κισα-για-το-κίνημα-ελλη/) και ότι την ίδια μέρα που διοργανώνεται η πορεία ενάντια στις/στους μετανάστες διοργανώνεται και φεστιβάλ Rainbow στην παραλία των Φοινικούδων.

Συμμετέχοντας στο φεστιβάλ Rainbow δίνουμε μια απάντηση στον πόλεμο που κηρύσσεται ενάντια στην παρουσία των μεταναστριών και μεταναστών.
Προωθήστε!

Το φεστιβάλ θα γίνει στην εξέδρα παραλίας στις Φοινικούδες αυτή την Παρασκευή 17.00-22.00. Θα περιλαμβάνει μουσικές και χορούς από μετανάστες, αιτητές ασύλου, ξένους φοιτητές, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους, χώρο για παιδιά, παζαράκι, φαγητά και ποτά από διάφορες χώρες.

θα υπάρχει λεωφορείο από την πλατεία Σολωμού (Λευκωσία) η ώρα 16.00 για δωρεάν μεταφορά στον χώρο της εκδήλωσης από τους οργανωτές του ΚΙΣΑ.

12 thoughts on “* Την Παρασκευή 5/11, 18.00 στις φοινικούδες ξανασταματούμε τους φασίστες στον δρόμο!

 1. falies 04/11/2010 στο 3:16 ΜΜ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΣΑ

  >>> ΦΕΣΤΙΒΑΛ RAINBOW στη Λάρνακα

  Την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, από τις 17:00 μέχρι τις 22:00, η KIΣA σε συνεργασία με κοινότητες μεταναστών, προσφύγων, ξένων φοιτητών και Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις δικοινοτικές, αντιρατσιστικές και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργανώνουν το Φεστιβάλ Rainbow στη Λάρνακα, στην Παραλία των Φοινικούδων (Εξέδρα της Παραλίας).

  Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κυρία Ανδρούλλα Καμιναρά, και ο Προϊστάμενος της Αρχής κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων του Γραφείου της Επιτρόπου Διοίκησης, κ. Άριστος Τσιάρτας.

  Όπως είναι γνωστό, το Φεστιβάλ στη Λάρνακα, αντί στη Λεμεσό όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, πραγματοποιείται μετά την εξαγγελία ρατσιστικών εκδηλώσεων από το «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης» (ΚΕΑ), με τη συμμετοχή του «Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος» και της «Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα τους, οι εκδηλώσεις τους στρέφονται κατά των μεταναστών, των προσφύγων και γενικότερα των μουσουλμάνων καθώς και οργανώσεων ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ΚΙΣΑ, την οποία αναθεματίζουν ως «κοινωνικό απόστημα και πέμπτη φάλαγγα του εχθρού που χρηματίζεται από ξένα κέντρα», καθώς και το κυπριακό κράτος το οποίο κατηγορούν ότι «από τη γένεσή του, πολεμά τον Ελληνισμό της Κύπρου για να τον εξαλείψει».

  Ενάντια στα μηνύματα των εθνικιστών και των ρατσιστών, που προτάσσουν και καλλιεργούν το μίσος και την έχθρα ενάντια στην κάθε διαφορετικότητα, υποθάλπουν και προωθούν το ρατσισμό και τις διακρίσεις και οδηγούν στο σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα προτάσσουμε τα μηνύματα του Φεστιβάλ Rainbow, της μεγαλύτερης αντιρατσιστικής και πολυπολιτισμικής γιορτής στον τόπο μας, και δηλώνουμε απερίφραστα και με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο ότι για μας οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή για τον πολιτισμό και τη ταυτότητά μας αλλά αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, ισότιμοι άνθρωποι με αξιόλογη συνεισφορά και προσφορά στην κοινωνία μας.

  Με βάση την εξαιρετική επιτυχία του Φεστιβάλ Rainbow στη Λευκωσία την περασμένη Κυριακή, η ΚΙΣΑ και οι συνεργαζόμενες κοινότητες, οργανώσεις, ομάδες και άτομα ακτιβιστές καλούν σε ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στο Φεστιβάλ στη Λάρνακα για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα ελπιδοφόρα μηνύματά του και να αντικρουστούν αποφασιστικά τα επικίνδυνα ιδεολογήματα του ρατσισμού, του εθνικισμού και του νέο-φασισμού.

  Η διάδοση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας δεν μπορεί να προστατεύεται κάτω από το μανδύα της ελευθερίας έκφρασης. Τα μηνύματα και ο στόχος της εξαγγελθείσας πορείας των εθνικιστών και των ρατσιστών συνιστούν κατά την άποψη μας παραβίαση προνοιών του ποινικού κώδικα αλλά και του ιδίου του συντάγματος. Επίσης καλούμε τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν ότι οι εθνικιστές και οι ρατσιστές την Παρασκευή δεν θα απειλήσουν αλλά ούτε και θα προσβάλουν με τα συνθήματα και την παρουσία τους με οποιοδήποτε τρόπο τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

  Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  * Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και τραγούδια από ομάδες και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων, το οποίο θα κλείσει με ζωντανή μουσική ροκ από Ελληνοκυπριακά και Τουρκοκυπριακά συγκροτήματα.
  * Εκθέσεις και περίπτερα κοινοτήτων και οργανώσεων
  * Φαγητά από διάφορες χώρες και ποτά

  Χορηγοί του 13ου Φεστιβάλ Rainbow:

  Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

  Το Φεστιβάλ στη Λάρνακα διοργανώνεται με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ΚΙΣΑ και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό αντανακλά τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  3 Νοεμβρίου 2010

 2. Ανώνυμος 05/11/2010 στο 3:23 ΠΜ

  Δεν ξέρω ποιοί είναι οι χειρότεροι φασίστες. Αυτοί που προσπαθούν να αναγκάσουν το κόσμο να μην δέχεται κανένα ξένο ή αυτοί που προσπαθούν να αναγκάσουν το κόσμο να τους δέχεται όλους.

  Αύριο το μόνο σίγουρο πράγμα είναι ότι θα βρεθούνε πολλοί φασίστες μαζί. Περαστικά σε όλους σας!

 3. agrammata 05/11/2010 στο 12:19 ΜΜ

  Nomizw en yparxoun kapioi pou dexounte tous oullous, i toulaxiston jina pou kamnoun kapioi. Ara eisai lion akyros re anonime.

 4. Ανώνυμος 05/11/2010 στο 12:44 ΜΜ

  Έ τότε σίγουρα δεν υπάρχουν αυτοί που δεν δέχουνται κανένα. Η εξαίρεση ισχύει και για τις δύο πλευρές αν θα ισχύσει για τη μια πλευρά. Άκυρη/ος είσαι και εσύ δηλαδή.

  Προφανώς δεν έχεις καταλάβει το νόημα της προηγούμενης μου δήλωσης και δε με εκπλήσσει καθόλου. Όπως είπα και πριν, σήμερα θα βρεθούνε πολλοί φασιστές μαζί.

 5. ai 05/11/2010 στο 1:03 ΜΜ

  Dld apokaleis me fasista epidi en na paw?

 6. Giorko 05/11/2010 στο 1:12 ΜΜ

  H kisa me To rainbow dia tin eukairia se metanastes na parousiasoun ton politismo tous (giati ksiannoun merikoi oti en an8rwpoi san emas) ! oi fasistes exoun tous san stoxo epeidi en mporoun na ta baloun me tous isxurous tzai balloun ta me ti pio adunamH koinonikH omada. eimaste fasistes emeis pou 8eloumen ayti oi an8rwpoi nas apolambanoun tHn idia eumeria me emas oksa tzinoi pou kaliergoun misos tzai ex8ra apenanti stous adunamous (xrisimopoiwntas suxna psefkies tou stil piannoun megala epidomata ….)

 7. Ανώνυμος 05/11/2010 στο 5:11 ΜΜ

  «Ai» αν πάς για να απολαύσεις το πολιτιστικό πρόγραμμα όχι. Αν πας για να υποστηρίξεις όλους τους μετανάστες ανεξαιρέτως (εποίκους, παράνομους, παρανομούντες), δηλαδή αυτό που κάνει η κυπριακή «αριστερά», τότε ναι. Άρα εσύ ξέρεις καλύτερα.

  «Γιώρκο»

  Όλοι ξέρουνε ότι το ΚΙΣΑ υποστηρίζει τους παράνομους και παρανομούντες μετανάστες. Βασικά ο κόσμος το ‘χει ντούμπανο κ’ εσείς κρυφό καμάρι. Τέλος για μίλα καμιά φορά με άτομα των κοινωνικών ασφαλίσεων να δεις τις επιταγές που κόβουνε και μην πιστεύεις ότι σου ταΐζει ο κύκλος σου μέσω μιας προκύρηξης. Οι περιπτώσεις με αιτητές ασύλου που εισπράττουν πάνω από 2-3,000 ευρώ τον μήνα είναι πολλές.

  Αλλά γενικά ευχαριστώ που με επιβεβαιώσατε για ακόμη μια φορά!

  «Δεν ξέρω ποιοί είναι οι χειρότεροι φασίστες. Αυτοί που προσπαθούν να αναγκάσουν το κόσμο να μην δέχεται κανένα ξένο ή αυτοί που προσπαθούν να αναγκάσουν το κόσμο να τους δέχεται όλους.»

  Άντε γειά!

 8. anonymos 06/11/2010 στο 2:48 ΠΜ

  Giati na dextoume tous metanastes toso kalo kamnun stn topo mas??p tn stigmi p erkounte stin kypro doulefkoun timia j fkaloun to psomi tous?i pou se lio jero ena eni parapano pou mas tous kypreous..diladi eleos..i kaimeni pafos an pais pezi j na men evris kipreo.kamnun oti theloun oi ksenoi pion mes tn idio mas sto topo

 9. mr 06/11/2010 στο 4:57 ΠΜ

  Eshi aiones jie aiones pou erkounte diaforoi stin kypro, xonepsete to. Jie seis irtete me ton ena i ton allo tropo.
  Kanenas mas enen «ka8aroaimos» alla migma pou diafores xwres. Oi progonoi mas diladi mporei na en pou opoudipote. Eshi pollous entimous «metanastes» opws jie pollous malakes sioura. Opws jie pollous malakes kypraious, sioura jie entimous. Giati na diaxwrizomaste omws? Kamnoun tin kypro pio endiaferon etsi jie alliws atoma pou metanasteuoun damesa.

  Ntropi stous fasistes pou epite8ikan sto festival jie emasherosan tourkokyprio jie e3ylokopousan asxeto me tin fasi metanasti panw stin paralia epi 1 lepto 30 atoma!

  En 8a perasei etsi.

 10. m4trix87 07/11/2010 στο 10:27 ΜΜ

  An o «anwnymos» o teleftaios en o idios me ton prwton,intalws 3afnika eginikes-meta pou 3 comments-pou «oudeteros» polemios twn metanastwn?

 11. m4trix87 07/11/2010 στο 10:28 ΜΜ

  *o proteleftaios

 12. anonymos 10/11/2010 στο 4:28 ΠΜ

  en ime oudeteros na sas po…proton oi tourkokuprioi pote en mas evoithisan se tpt..ani3ete vivlia j dite oti os j 55-59 oi tourkokiprioi itan iper ton egklezon..ekaman ms tosa j akm kamnun mas dld ti na tous pou j euxaristo…eleos..mpori opos ipes na men imaste katharoemoi kipreoi j na imaste mia ratsa pou oi progoneis mas en pou diafores ratses ala emeis prepi na kamoume tn arxi oi epomenes genees na en katharoemoi…j an lithi to kipriako j smiksoume ksana ena imaste metanastes mes ton topos mas..(en ipostirizo kanena komma oute kamian organosi ala tt pou niotho leoto)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s