* Πρώτες εκλογές οργανωμένων οπαδών στην Κύπρο, Θύρα 9 Ομόνοιας, 2010

Θεωρούμε ότι η διοργάνωση εκλογών (αντί η απερχόμενη επιτροπή να διορίζει την επόμενη) συνιστά ποιοτικό άλμα στην διαδικασία της αυτο-οργάνωσης των οπαδών. Το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία είχε μάλιστα ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικό. Σημειώνουμε το εξής απόσπασμα από την ανακοίνωση της νέας επιτροπής.

“…Η νέα επιτροπή της ΘΥΡΑΣ 9 θα δουλέψει σκληρά σε όλους τους τομείς με σκοπό μια ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΘΥΡΑ 9. Μία Θύρα 9 που η δράση της δεν θα σταματά στα τσιμέντα, μία δράση βασισμένη στην ιδεολογία μας, στην ιδεολογία της αριστεράς και του αντι-φασισμού. Σαν μέλος τους ALERTA εδώ και ενάμιση χρόνο, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας και την κοινή γνώμη και να βοηθήσουμε να εκλείψουν από την κοινωνία μας φαινόμενα όπως του Ρατσισμού, του Σεξισμού και γενικότερα κάθε φασιστικού κατάλοιπου.

Δεν θα διστάσουμε ποτέ να πάρουμε θέση, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, σε οποιοδήποτε θέμα, είτε αφορά την ομάδα είτε το οπαδικό κίνημα είτε έχει να κάνει με κάτι που συμβαίνει στην κοινωνία ευρύτερα. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια να μάθει όλος ο κόσμος ότι οργανωμένος δεν σημαίνει αλήτης, χούλιγκαν ή οτιδήποτε άλλο…”

Ως Φάλιες θεωρούμε σημαντικό να σημειώσουμε και να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να εξιδανικεύσουμε τους οπαδούς καμιάς ομάδας ούτε να μυθοποιήσουμε τη δράση τους. Θεωρούμε επίσης σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι δεν αποδεχόμαστε ούτε την αρρενωπότητα (ή το σεξισμό) ούτε το θέαμα / εμπόρευμα ούτε το φανατισμό/ χουλιγκανισμό που συχνά συνοδεύει την ποδοσφαιρική κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά σημειώνουμε την πιο πάνω εξέλιξη ως ένα θετικό βήμα προς την αυτό-οργάνωση και την πολιτική δράση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s