* Αγωγή από Κατοίκους Ενάντια στην Απόφαση για το Ναό στην Παλιά Λευκωσία

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ 42 ΠΟΛΙΤΕΣ

Προσφυγή κατά της ανέγερσης του καθεδρικού

Καταχωρήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφυγή σαρανταδύο προσώπων η οποία στρέφεται εναντίον της νομιμότητας της κατά πλειοψηφία ληφθείσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, για έγκριση της πολεοδομικής αιτήσεως, που αφορά την ανέγερση καθεδρικού ναού και συντήρηση διατηρητέων οικοδομών στις οδούς Ισοκράτους, Πατριάρχου Γρηγορίου και Ισαάκιου Κομνηνού.

Σε ανακοίνωσή του, το Δικηγορικό Γραφείο Σεραφείμ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ αναφέρει πως »η προσβαλλόμενη με την προσφυγή απόφαση αφορά την χορήγηση σχετικής πολεοδομικής άδειας άνευ θεώρησης σχεδίων και μέρος της απόφασης είναι ότι τα σχέδια θα προκύψουν μετά από διαβουλεύσεις του μελετητή του έργου με την υπηρεσία, χωρίς να αναφέρεται, κατά πόσον μετά την κατάθεση νέων σχεδίων θα παρθεί οποιαδήποτε απόφαση εκ νέου από το Δημοτικό Συμβούλιο προς αντικατάσταση της προσβαλλόμενης».

»Οι Αιτητές στην προσφυγή έχουν λάβει νομική άποψη, ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να εγείρονται σοβαρά θέματα, σε σχέση με την νομιμότητα της προσβαλλόμενης με την προσφυγή απόφασης», είπε.

Οπως προσθέτει η ανακοίνωση, »οι αιτητές τονίζουν μέσω του γραφείου μας, ότι είναι αποφασισμένοι-και είναι το μόνο τους κίνητρο-, ως περίοικοι να αποτρέψουν με όλα τα νόμιμα μέσα, το δυσανάλογο επηρεασμό του χώρου διαβίωσης και/ ή εργασίας τους λόγω των διαφόρων προβλημάτων που με την ακολουθούμενη διαδικασία με βεβαιότητα προδιαγράφονται (ηχορύπανση, κυκλοφοριακό κ.α.) και έχουν ήδη καταδείξει διάφοροι αρμόδιοι φορείς».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

01/10/2010

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=201738&-V=articles

Advertisements

2 thoughts on “* Αγωγή από Κατοίκους Ενάντια στην Απόφαση για το Ναό στην Παλιά Λευκωσία

  1. rose 02/10/2010 στο 2:13 ΜΜ

    να ΄μαστε καλά που ξυπνήσαμε και μεις!
    τελικά μόνο τα νομικά μέτρα απέμειναν στους ακτιβιστές σε τούτο τον τόπο
    Μπράβο στους 42!

  2. osr 02/10/2010 στο 5:36 ΜΜ

    στις 6 ιουλίόυ 2010 δεν εκδόθηκε πολεοδομική άδεια συνεπως δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να εγερθεί προσφυγή εναντίον ανύπαρκτης διοικητικής πράξης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s