* ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ- ΝΕΟ ΝΑΖΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡEΜΒΑΣΗ / ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ / ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ- ΝΕΟ ΝΑΖΙ

Στις 20 Ιουλίου η ώρα 22:00, μετά το τέλος αντικατοχικής πορείας, 15 άτομα μέλη του ΕΛΑΜ κρατώντας ρόπαλα και σιδερολοστούς επιτέθηκαν σε ένα νιγηριανό φοιτητή επειδή δεν τους άρεσε το χρώμα του δέρματος του. Έπειτα από κυνηγητό ο άτυχος νέος κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και οι διώκτες του τον ξυλοκόπησαν και έσπασαν και το αυτοκίνητο που τον κτύπησε.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο περιστατικό αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση τον νεοφασιστικών στοιχείων και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων ανθρώπων που δεν εμπίπτουν στο αρρωστημένο πρότυπο των ατόμων αυτών: μετανάστες, ακτιβιστές, φοιτητές, ομοφυλόφιλοι κτλ. Άλλα παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν πως το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο: ·

– Τραμπουκική επίθεση 20 ατόμων σε 12χρονους Τ/Κ μαθητές στην Αγγλική Σχολή, Νοέμβρης 06 ·

– Φασιστικό πογκρόμ εναντίων μαγαζιών μεταναστών στην Παλιά Λευκωσία, Δεκέμβρης 08 ·

-Επίθεση 40 ατόμων σε αφρικανή μαθήτρια σε σχολικό αγώνα βόλεϊ, Δεκέμβρης 08 ·

-Επίθεση και τραμπουκισμοί στο κοινωνικό κέντρο «Φανάρι του Διογένη», Γενάρης 09 ·

-Μετά από αντικατοχική πορεία τον Ιούλη του 09, 3 άτομα κτυπήθηκαν από ομάδα 15 ροπαλοφόρων. ·

-Στις 9/10/09 άτομα που κάθονταν στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που φώναζαν «αυτή είναι η εκκλησία μας». ·

-Ουκ ολίγες φορές, μετά από αγώνες του ΑΠΟΕΛ, τραμπούκοι προκάλεσαν ζημιές σε Τ/Κ αυτοκίνητα. ·

-Στις 13/12/09, 2 άτομα δέχτηκαν επίθεση με σπρέι και ρόπαλα στην περιοχή Φανερωμένης.

Αυτές οι ομάδες, ακόλουθοι των Ναζί, πιστεύουν στη φυλετική καθαρότητα (η λεγόμενη Άρια Φυλή) και την ανωτερότητα της απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Πιστεύουν στο μιλιταρισμό-στρατικοποίηση της κοινωνίας. Στην περίπτωση της Κύπρου, το ιδεολογικό πρότυπο του φασισμού εν μέρει αποτελείται από την πολιτική προϊστορία του τόπου (Γρίβας, Ομάδα Χ2, ΕΟΚΑ Β και την βρετανική πολιτική επιρροή) σε συνδυασμό με τον Ευρωπαϊκό νέο-φασισμό και την «Ευρώπη Φρούριο» (ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε).

Θεωρούν τους μετανάστες υπεύθυνους για την ανεργία και την κρίση. Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, κάνοντας τον να νομίζει πως για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος ευθύνονται οι μετανάστες. . Σε συνδυασμό με τον θεσπισμένο ρατσισμό (η καθεαυτή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, το «διαίρει και βασίλευε») δικαιολογείται έτσι και η πολιτική τους ύπαρξη και καταφέρνουν να διεισδύουν στον κοινωνικό ιστό, διαβρώνοντας τον και προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις. Το κράτος και το σύστημα ευνοούνται από αυτήν την κατάσταση αφού συγκαλύπτονται οι δικές τους ευθύνες για την κοινωνικό-οικονιμική κρίση.

Η πρόταση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι να κτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του ούτως ώστε να μην έχουν τα στοιχεία αυτά πολιτικό υπόβαθρο να δρουν. Δηλαδή, για να επιτευχθεί η απομόνωση αυτών των στοιχείων, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί παράλληλα και ο θεσπισμένος ρατσισμός αφού το κράτος και το σύστημα εκ της φύσης τους προκαλούν τη σύγκρουση ανάμεσα στην κοινωνία. Αυτό είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και μόνο αυτής.

ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΑΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΥΑΛΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ένωση Αναρχικών

Enosi_anarxikon@riseup.net

Advertisements

3 thoughts on “* ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ- ΝΕΟ ΝΑΖΙ

 1. falies 27/07/2010 στο 6:09 ΜΜ

  Η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση στην εκδήλωση της Πέμπτης .
  Επειδή η είδηση παρουσιάζει τα πράγματα κάπως περίεργα θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής :

  Α.Το κάλεσμα για την εκδήλωση είναι είναι από την Ένωση Αναρχικών και όχι από το ειρηνευτικό κινήμα(!;) όπως λέει η δημοσιογράφος. Φαίνεται ξεκάθαρα και από την αφίσα αλλά και την υπογραφή στο τέλος του καλέσματος .

  Β.Η ανακοίνωση που παρουσιάζεται ότι είναι του Ελευθεριακού Δικτύου Φάλιες είναι στην πραγματικότητα ανακοίνωση του Πλανόδιου Στεκιού Δρόμου. Στο τέλος της δημοσίευση μας υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει στην σελίδα τους. (τώρα γράψαμε και το όνομα τους για να είναι ξεκάθαρο).

  Γ. Εν πάση περιπτώσει οι Φάλιες στηρίζουν την εκδήλωση.

  ΦΑΛΙΕΣ

  http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=24151

  η είδηση όπως εμφανίζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας
  Της Χριστιάνας Βωνιάτη

  Με αντιφασιστική εκδήλωση προτίθεται να αντιδράσει το ειρηνευτικό κίνημα της Κύπρου, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση εναντίον του Νιγηριανού φοιτητή εκ μέρους 15 ροπαλοφόρων του εθνικιστικού ΕΛΑΜ. Το επεισόδιο της Τρίτης δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο περιστατικό, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ελευθεριακού δικτύου ΦΑΛΙΕΣ (www.falies.com), αφού «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση τον νεοφασιστικών στοιχείων και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων ανθρώπων που δεν εμπίπτουν στο αρρωστημένο πρότυπο των ατόμων αυτών: μετανάστες, ακτιβιστές, φοιτητές, ομοφυλόφιλοι κτλ.» Άλλα παρόμοια περιστατικά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύουν πως το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο:

  – Τραμπουκική επίθεση 20 ατόμων σε 12χρονους Τ/Κ μαθητές στην Αγγλική Σχολή, Νοέμβρης 06

  – Φασιστικό πογκρόμ εναντίων μαγαζιών μεταναστών στην Παλιά Λευκωσία, Δεκέμβρης 08

  -Επίθεση 40 ατόμων σε Αφρικανή μαθήτρια σε σχολικό αγώνα βόλεϊ, Δεκέμβρης 08

  -Επίθεση και τραμπουκισμοί στο κοινωνικό κέντρο «Φανάρι του Διογένη», Γενάρης 09

  -Μετά από αντικατοχική πορεία τον Ιούλη του 09, 3 άτομα κτυπήθηκαν από ομάδα 15 ροπαλοφόρων.

  -Στις 9/10/09 άτομα που κάθονταν στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που φώναζαν «αυτή είναι η εκκλησία μας».

  -Ουκ ολίγες φορές, μετά από αγώνες του ΑΠΟΕΛ, τραμπούκοι προκάλεσαν ζημιές σε Τ/Κ αυτοκίνητα.

  -Στις 13/12/09, 2 άτομα δέχτηκαν επίθεση με σπρέι και ρόπαλα στην περιοχή Φανερωμένης.

  Αυτές οι ομάδες (σ.σ. τύπου ΕΛΑΜ), «θεωρούν τους μετανάστες υπεύθυνους για την ανεργία και την κρίση. Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, κάνοντας τον να νομίζει πως για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος ευθύνονται οι μετανάστες. Σε συνδυασμό με τον θεσπισμένο ρατσισμό (η καθεαυτή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, το «διαίρει και βασίλευε») δικαιολογείται έτσι και η πολιτική τους ύπαρξη και καταφέρνουν να διεισδύουν στον κοινωνικό ιστό, διαβρώνοντας τον και προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις. Το κράτος και το σύστημα ευνοούνται από αυτήν την κατάσταση αφού συγκαλύπτονται οι δικές τους ευθύνες για την κοινωνικό-οικονομική κρίση.»

  Η πρόταση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ειρηνευτικού κινήματος, είναι να κτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του ούτως ώστε να μην έχουν τα στοιχεία αυτά πολιτικό υπόβαθρο να δρουν. Δηλαδή, «για να επιτευχθεί η απομόνωση αυτών των στοιχείων, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί παράλληλα και ο θεσπισμένος ρατσισμός αφού το κράτος και το σύστημα εκ της φύσης τους προκαλούν τη σύγκρουση ανάμεσα στην κοινωνία. Αυτό είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και μόνο αυτής.»

  Η ειρηνική αντιφασιστική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη στις 18:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 2. Χριστιάνα 28/07/2010 στο 12:02 ΠΜ

  Διόρθωσα το κείμενο.

  Με ενημέρωσε σχετικά κάποιος στο facebook.΄

  Όπως εξήγησα στον ίδιο, ήμουν με την εντύπωση πως τη συγκέντρωση στηρίζουν και άλλες οργανώσεις (νεολαία ενάντια στον εθνικισμό π.χ. κλπ). Δεν ήξερα ποιες ακριβώς και είχα γράψει «ειρηνευτικό κίνημα» ως γενική ομπρέλα.

  Θα μπορούσατε όμως να επικοινωνούσατε άμεσα μαζί μου για τις επισημάνσεις σας, τις οποίες είδα τυχαία. Τα στοιχεία μου είναι γνωστά σε αρκετούς από εσάς.

  Φιλικά,
  Χριστιάνα

 3. falies 28/07/2010 στο 11:38 ΠΜ

  Ευχαριστούμε για την διόρθωση .

  φιλικά Φάλιες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s