* Αστυνομική επίθεση στους Κούρδους της λεωφόρου Βύρωνος (200 συλλήψεις)

Στις 3π.μ. η ΥΑΜ τζιε η ΜΜΑΔ έκαμαν «επιχείρηση» στο χώρο της διαδήλωσης τζιε συνέλαβαν όλους τους διαδηλωτές (200 άτομα, περίπου, ανάμεσά τους 50 περίπου παιδιά τζιε 23 γυναίκες).   Βρίσκονται στα γραφεία της ΜΜΑΔ, όπου ελέγχουν τα χαρτιά τους.   Όσους διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου τους αφέθηκαν ελεύθεροι & όσοι δεν έχουν χαρτιά/ απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους οδηγήθηκαν υπό κράτηση με σκοπό την απέλαση.   Κάποια άτομα που εκκρεμούν καιρό οι αιτήσεις τους εξετάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σήμερα το πρωί & απορρίφτηκαν…
Advertisements

2 thoughts on “* Αστυνομική επίθεση στους Κούρδους της λεωφόρου Βύρωνος (200 συλλήψεις)

 1. falies3 11/06/2010 στο 2:11 ΜΜ

  11/6/2010
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
  Αγίας Ελένης 36, διαμέρισμα 407, κτίριο Γαλαξίας
  Λευκωσία
  Email: cykurdassoc@gmail.com, marysal@cytanet.com.cy
  Τηλ. 22102232, 99 190164, 99 598616

  Σταματήστε τις απελάσεις των Κούρδων που διαδήλωναν στη Λεωφόρο Βύρωνος!
  Απέλαση σημαίνει φυλακή και βασανιστήρια από τη Συριακή Κυβέρνηση

  Στις 3 τα ξημερώματα έγινε επιδρομή της αστυνομίας στον καταυλισμό που είχαν στήσει 150 περίπου Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία εδώ και 25 ημέρες έξω από το Σπίτι της Ευρώπης.
  Οι Κούρδοι της Συρίας αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Συρίας, παρόλα αυτά δεν αναγνωρίζονται ως εθνικότητα. Απαγορεύεται και τιμωρείται με φυλάκιση η χρήση της γλώσσας, της μουσικής, των εθίμων τους, και όλα τους τα πολιτικά κόμματα είναι παράνομα.

  Πολλοί Κούρδοι της Συρίας φεύγουν ως πρόσφυγες για να βρουν μια καλύτερη ζωή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πολλοί βρίσκονται στην Κύπρο.

  Παρόλο που ο Σύνδεσμός μας δεν συμφωνούσε με τη μέθοδο ή τα αιτήματα της κινητοποίησης που έγινε έξω από το Σπίτι της Ευρώπης δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι όταν κινδυνεύουν άνθρωποι με απέλαση, και συνεπώς φυλάκιση και βασανιστήρια.
  Πολλοί Κούρδοι τα τελευταία χρόνια έχουν απελαθεί από την Κύπρο, και υπάρχουν μαρτυρίες ότι με το που έφτασαν στη Συρία συνελήφθηκαν, ακόμη κι αν δεν ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα, και κρατούνται ακόμη χωρίς δικαστήριο και χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο επ’ αόριστον. Μέσα στη φυλακή υπόκειται σε φάλαγγες και άλλα βασανιστήρια. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ζητούν άσυλο σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Η Γερμανία πρόσφατα απέρριψε συμφωνία επαναπατρισμού Κούρδων της Συρίας αφού μετά τις πρώτες απελάσεις διαπίστωσε ότι πραγματικά αυτό που τους περιμένει στη Συρία είναι φυλακή και βασανιστήρια.

  Όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εδώ και χρόνια έχουν κάνει πολλές εκθέσεις που προβάλλουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων της Συρίας και την εθνοτική τους δίωξη.
  Ζητούμε την απελευθέρωση όλων των Κούρδων που συνελήφθηκαν σήμερα το πρωί από το χώρο διαμαρτυρίας τους στη Λεωφόρο Βύρωνος.

  Η απέλασή τους σημαίνει άμεση φυλάκιση και βασανιστήρια στη Συρία.

 2. falies3 11/06/2010 στο 9:27 ΜΜ

  Συμπλήρωση και Διόρθωση:
  Αφέθηκαν πριν από λίγο ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά. Επίσης, αφέθηκαν ελεύθεροι όσους οι αιτήσεις ασύλου εκκρεμούν ακόμη. Οι πληροφορίες για συνοπτικές διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου δεν ευσταθούν τελικά και απολογούμαστε για τη βιαστική κίνηση δημοσίευσης τέτοιων πληροφοριών. Υπήρξε όμως χρήση αστυνομικής βίας, ακόμα και σε παιδιά και γυναίκες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s