* Η υποκρισία του Κυπριακού κράτους απέναντι στην προσπάθεια ακτιβιστών να σπάσουν το αποκλεισμό της Γάζας

Η απαγόρευση προσέγγισης των κυπριακών ακτών από τον στόλο ακτιβιστών που επιχειρεί να σπάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ιατροφαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυπριακού κράτους που προφανώς υποτάχτηκε στις πιέσεις του Ισραήλ. Η δε ατολμία της κυβέρνησης Χριστόφια να τοποθετεί πολιτικά πάνω στο ζήτημα κρυβόμενη πίσω από Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων που λένε ότι δεν τους ζητήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από την Παλαιστιανιακή Αρχή συνιστά στρουθοκαμηλισμό. Η αναφορά σε δήθεν “πάγια στήριξη του Παλαιστινιακού λαού” αναιρείται από την αναφορά που προηγείται για τα “ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας”. Αλήθεια πως ορίζονται τα ζωτικά συμφέροντα και πως απειλούνται από τα πλοία των ακτιβιστών; Μήπως ο πρόσφατα αυξανόμενος ανταγωνισμός Τουρκίας – Ισραήλ μεταφράζεται βλακωδώς σε ευκαιρία βελτίωσης των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ κλείνοντας τα μάτια στο συνεχιζόμενο έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό;

ακολουθεί το κείμενο από την εφημερίδα Πολίτης

Λόγος για «ζωτικά συμφέροντα» πίσω από την απαγόρευση για τη Γάζα

Απόφαση για απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα αλλά και του κατάπλου στην Κύπρο πλοίων που έχουν σαν τελικό προορισμό τη Γάζα, έλαβαν την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών Βασίλης Δημητριάδης υπογράμμισε πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και με στόχο την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και με το σκεπτικό ότι αφενός η Κύπρος στηρίζει πάγια του αγώνες του παλαιστινιακού λαού και αφετέρου ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια τέτοιας μορφής.
Οπως εξήγησε, η Κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για επιχείρηση ακτιβιστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό και ως σημείο συνάντησης στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν υλικά και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Οι ίδιοι οι ακτιβιστές ενημέρωσαν προ δεκαπενθημέρου την κυπριακή Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους είχε αναφερθεί ξεκάθαρα ότι η κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε αυτή τη δεδομένη στιγμή την εμπλοκή της Κύπρου στην όλη επιχείρηση τους», σημείωσε και δήλωσε ακόμη πως υπογραμμίστηκε προς τους ακτιβιστές η πάγια θέση της Κύπρου να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού και πως είναι ίσως το μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ που έχει σταθερή θέση υποστήριξης προς του αγώνες του παλαιστινιακού λαού.

Ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών πρόσθεσε ότι αρχές της Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν προς τους ακτιβιστές ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή θα ήταν καλύτερα να μην εμπλέξουν την Κύπρο στην όλη επιχείρηση λόγω του ότι η κυπριακή Κυβέρνηση κρίνει αυτή τη στιγμή ότι θα πρέπει να προστατεύσει δικά της ζωτικά συμφέροντα.

Εξήγησε ακόμη πως «ενεργώντας στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου για ασφάλεια και προστασία των συμφερόντων της Δημοκρατίας» την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των τεσσάρων εμπλεκομένων Υπουργείων Συγκοινωνιών και Εργων (Αρχή Λιμένων), Οικονομικών (Τμήμα Τελωνείων), Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (Λιμενική Αστυνομία), πήραν απόφαση για απαγόρευση τόσο του απόπλου πλοίων από την Κύπρο με προορισμό τη Γάζα όσο και του κατάπλου πλοίων στην Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πάγια στήριξη της Κύπρου στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού.

Σημείωσε, τέλος, πως το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται ακόμη και στο γεγονός ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ζητήσει επίσημα από την Κύπρο την οποιαδήποτε ανθρωπιστικής βοήθεια τέτοιας μορφής.

Σύμφωνα με τις μέχρι χθες πληροφορίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών, δυο πλοία τα οποία απέπλευσαν από την Κρήτη χθες, επρόκειτο να καταπλεύσουν στην Κύπρο σήμερα το μεσημέρι.

Κυριάκος Τριανταφυλλίδης: Ουδέν σχόλιο

Καμία ανάμειξη δεν έχει με τα οργανωτικά του ταξιδιού των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Στόλος της Ελευθερίας», ευρωβουλευτής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την απόφαση για απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα, αλλά και του κατάπλου στην Κύπρο πλοίων που έχουν σαν τελικό προορισμό τη Γάζα, των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως δεν ασχολείται με τα οργανωτικά του ταξιδιού.

«Τα οργανωτικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε και είχα καμιά ανάμειξη», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης προσθέτοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να φτάσει η ομάδα αυτή στη Γάζα, να μεταφέρει το υλικό για σκοπούς ανακούφισης των Παλαιστινίων, οι οποίοι «για δυόμιση τώρα χρόνια είναι αποκλεισμένοι σε μια στενή λωρίδα γης, και στους οποίους επέβαλαν αυτό τον άδικο αποκλεισμό οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ».

«Θέλουμε», συνέχισε, «να πάρουμε εκεί φαρμακευτικό υλικό, ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια γιατί δυστυχώς άφησε πολλούς ανάπηρους ο πόλεμος πριν ενάμιση χρόνο. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αλληλέγγυοι προς τον αγώνα των Παλαιστινίων, ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση σε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, και η διεθνής κοινότητα να μένει αδιάφορη», είπε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε πως ως πολιτικοί, «μας ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μας, μας ενδιαφέρει να συμπαρασταθούμε σε αυτό το λαό».

Τέλος, σημειώνοντας πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει το πολιτικό σκέλος της όλης ανθρωπιστικής βοήθειας, είπε πως τα οργανωτικά του ταξιδιού τα χειρίζονται άλλοι.

Κατσουνωτός: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων λαμβάνουν όλα τα δέοντα μέτρα προς τήρηση των απαγορεύσεων που τέθηκαν σε ισχύ από τις 21 Μαΐου 2010 στη βάση της απόφασης για απαγόρευση απόπλου ή και κατάπλου πλοίων ή σκαφών οποιουδήποτε τύπου από/προς κυπριακά λιμάνια με τελικό προορισμό τη Γάζα.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος αφού επανέλαβε ότι η απόφαση λήφθηκε από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, οι οποίοι, όπως είπε, εξέτασαν το θέμα που προέκυψε από την πρόθεση μη κυβερνητικών οργανισμών να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως σημείο διαμετακόμισης προς τη Γάζα, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που οποιοδήποτε πλοίο ή σκάφος εκδηλώσει πρόθεση για είσοδο στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας και κατάπλου σε λιμάνι, θα ενημερωθεί για την απόφαση που υπάρχει.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή κινούνται έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, (δηλαδή πέραν των 12 ναυτικών μιλίων) συνολικά έξι πλοία των οποίων οι κινήσεις παρακολουθούνται από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

28/05/2010

Advertisements

4 thoughts on “* Η υποκρισία του Κυπριακού κράτους απέναντι στην προσπάθεια ακτιβιστών να σπάσουν το αποκλεισμό της Γάζας

 1. falies3 28/05/2010 στο 5:22 ΜΜ

  παρακολουθούμε ζωντανά
  http://digitalship.shiptogaza.gr/

 2. falies3 28/05/2010 στο 6:37 ΜΜ

  18:00: Οι δημοσιογράφοι του πλοίου «Σφενδόνη» του «Στόλου της Ελευθερίας», που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, αποστέλλουν επιστολή προς το κοινό με την οποία επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους θα αναγνωριστεί ως «παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου», αλλά και ως ένα «έγκλημα».

  17:30: Μετά την απαγόρευση από την Κύπρο και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι πλοία της αποστολής θα εισέλθουν στο λιμάνι της Αμμοχώστου -κάτι το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με έγκυρες πηγές- ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην αποστολή. Παράλληλα, ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, κατάφερε να επιβιβαστεί σε πλοίο της αποστολής.

  Επίσης, δύο από τα συνολικά οκτώ πλοία παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και η αποστολή θα συνεχιστεί με 6 (δύο ελληνικά, ένα τούρκικο επιβατηγό και τρία τούρκικα φορτηγά πλοία).

  tvxs

 3. falies3 28/05/2010 στο 8:41 ΜΜ

  από erksegersi.gr

  Παρασκευή, 28.5.2010

  Η Κυπριακή κυβέρνηση σύμμαχος των Σιωνιστών

  Σαμποτάζ στο Στόλο της Ελευθερίας κάνει από το πρωί η κυπριακή κυβέρνηση. Ολο το ρεπορτάζ, στηριγμένο σε επικοινωνία με διεθνιστές που επιβαίνουν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας έχει ως εξής.

  Το πρωί κατέπλευσε ανοιχτά της Λάρνακας, στα διεθνή χωρικά ύδατα, η «Σφενδόνη». 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους βουλευτές και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες (συμμετείχαν ο Τάσος Κουράκης και ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, υπεύθυνος του ευρωκοινοβούλιου για τις σχέσεις με τους Παλαιστίνιους) θα επιβιβάζονταν στη «Σφενδόνη», χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκάφος που θα τους έβγαζε στ’ ανοιχτά, δεδομένου ότι η Κυπριακή κυβέρνηση είχε απαγορεύσει κάθε προσέγγιση των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας στα κυπριακά λιμάνια. Παρασκηνιακά, η κυβέρνηση της Κύπρου επικαλούνταν απειλές του Ισραήλ, ότι θα αναγνωρίσει το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και θα το χρησιμοποιεί για τουριστικές δραστηριότητες, εάν βοηθούσε το Στόλο της Ελευθερίας, όπως είχε κάνει παλαιότερα με άλλες αποστολές του FGM!

  Οι άνθρωποι που θα επιβιβάζονταν στη «Σφενδόνη» σεβάστηκαν τη θέληση της Κυπριακής κυβέρνησης, γι’ αυτό και η επιβίβασή τους θα γινόταν έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Με έκπληξή τους, όμως, είδαν, το Λιμενικό της Κύπρου να απαγορεύει τον απόπλου του σκάφους που θα τους μετέφερε στ’ ανοιχτά και να κρατάει την άδεια του καπετάνιου.

  Βουλευτές, ευρωβουλευτές και λοιποί αλληλέγγυοι επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και κινήθηκαν προς τη Λεμεσσό, για να βρουν άλλη λύση να «δραπετεύσουν» από την Κύπρο, η οποία κατά τα άλλα ομνύει στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών.

  Στο μεταξύ, το σκάφος «Challenger II», του Free Gaza Movement, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Κρήτη με καπετάνιο τον Γιώργο Κλώντζα, ιστορικό καπετάνιο του FGM (ήταν ο πρώτος που μπήκε στο λιμάνι της Γάζας μετά από 41 χρόνια, τον Αύγουστο του 2008, με το μετασκευασμένο ψαροκάικο «Αγιος Νικόλαος»), παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα. Ο καπετάνιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να συνεχίσει το ταξίδι προς τη Γάζα και πως πρέπει να βγάλει τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο στη στεριά. Το Λιμενικό της Κύπρου του αρνήθηκε την πρόσβαση. Από την πλευρά του FGM του υποδείχτηκε εν ανάγκη να βγει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο Γ. Κλώντζας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος, ως έλληνας καπετάνιος, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την κατοχή της Κύπρου. Περίμενε να φτάσει στην περιοχή το τουρκικό σκάφος «Marmara», το μεγάλο επιβατικό του Στόλου της Ελευθερίας, στο οποίο αποβίβασε τους επιβάτες με ασφάλεια. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με το Λιμενικό της Κύπρου και ζήτησε να του δώσουν την άδεια να βγάλει το σκάφος στη στεριά, για να το τραβήξει έξω, επειδή έκανε νερά.

  Το Λιμενικό του απάντησε να περιμένει και σε λίγο του είπε να γυρίσει πίσω στην Κρήτη. Τους απάντησε ότι αυτό είναι ανέφικτο, διότι δεν θα μπορεί να ελέγξει τα νερά στην ανοιχτή θάλασσα. Του έστειλαν επιθεωρητή, ο οποίος αρχικά του είπε ότι «δεν είναι τίποτα». Οταν ο Κλώντζας του απάντησε «εντάξει, θα γυρίσω στην Κρήτη, αλλά θα έρθεις και εσύ μαζί μου», κατέβηκε έντρομος, επιβεβαιώνοντας ότι το σκάφος πρέπει να τραβηχτεί έξω από τη θάλασσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Κλώντζας περιμένει με το Challenger έξω από το λιμάνι της Αμμοχώστου και μαζί του περιμένουν και οι άνθρωποι στο καρνάγιο όπου θα έβγαινε το σκάφος για να επισκευαστεί (η επισκευή δε μπορεί να γίνει στη θάλασσα).

  Ανατολικότερα από το σημείο που βρίσκεται το «Challenger» περιμένει η «Σφενδόνη» για να παραλάβει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Οι τελευταίοι είναι περικυκλωμένοι από περιπολικά και ασφαλίτες στη στεριά, οι οποίοι παρακολουθούν κάθε τους βήμα, απαγορεύοντάς τους να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε πλωτό μέσο για να βγουν στ’ ανοιχτά και να επιβιβαστούν στη «Σφενδόνη». Από την άλλη, σκάφη του Λιμενικού της Κύπρου πλεύρισαν το σκάφος και ζήτησαν ν’ ανέβουν για έλεγχο. Ο καπετάνιος αρνήθηκε και του ζητήθηκε να τραβήξει το σκάφος έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Oλη αυτή την ώρα, ελικόπτερο της αστυνομίας έκοβε βόλτες χαμηλά πάνω από τη «Σφενδόνη».

  Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της Κύπρου δεν ενεργεί μόνο δουλικά αλλά και προβοκατόρικα. Σπρώχνει ουσιαστικά τα σκάφη της αποστολής να πιάσουν σε λιμάνι των κατεχόμενων Κυπριακών εδαφών, για να μπορεί μετά να κάνει καταγγελίες εκ του ασφαλούς. Το σκέφτηκαν άραγε μόνα τους τα στελέχη του κυβερνώντος ΑΚΕΛ ή τους το υπέδειξαν οι σιωνιστές φίλοι τους;

  Ετσι έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής (18:45). Η «Ελεύθερη Μεσόγειος» πλησιάζει στην περιοχή (δεν είχαμε επικοινωνία ούτε με κινητό ούτε με τα δορυφορικά του σκάφους) και όταν συναντήσει τα υπόλοιπα πλοία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την παραπέρα εξέλιξη της αποστολής.

  Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα, μέχρι αυτή τη στιγμή. Να σταματήσουν οι φήμες που διακινούνται κι αν τις δείτε να διακινούνται μη τους δώσετε σημασία.

 4. falies3 28/05/2010 στο 8:54 ΜΜ

  apo tvxs.gr

  Σοβαρή εμπλοκή με το κυπριακό λιμενικό σημειώθηκε το μεσημέρι, καθώς το πλοίο «Σφενδόνη» της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» βρισκόταν ανοιχτά της Λεμεσού. Το λιμενικό τους απαγόρευσε να παραλάβουν αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών και βουλευτών που βρίσκονται στην Κύπρο και περιμένουν να επιβιβαστούν, προειδοποιώντας ότι όποιος το προσπαθήσει θα συλληφθεί.

  Συγκεκριμένα, μόλις η «Σφενδόνη» μπήκε στα κυπριακά χωρικά ύδατα τρία ελικόπτερα και ένα σκάφος του λιμενικού άρχισαν να την ακολουθούν, χωρίς ωστόσο να πλησιάζουν σε μεγάλη απόσταση. Όταν το πλοίο βρέθηκε σε απόσταση τριών μιλίων από την ακτή, ένα σκάφος του κυπριακού λιμενικού και ένα φουσκωτό το προσέγγισαν. Οι άνδρες του λιμενικού επεσήμαναν ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η «Σφενδόνη» δεν είναι σημείο αγκυροβόλησης, πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται εκεί και πως πρέπει να μεταβεί σε ένα από τα τρία επίσημα σημεία αγκυροβόλησης. Παράλληλα, ένα αεροπλάνο του κυπριακού λιμενικού πετούσε κυκλικά πάνω από το πλοίο και σε χαμηλό ύψος.

  Οι άνδρες του κυπριακού λιμενικού τόνισαν ότι έχουν εντολή από το υπουργείο να μην αφήσουν κανέναν να επιβιβαστεί. Την ίδια στιγμή, πάνω στη «Σφενδόνη» ακουγόταν ότι απαγορεύτηκε στην αντιπροσωπεία των βουλευτών να φύγει από τις ακτές. Ο καπετάνιος της «Σφενδόνης» ζήτησε από τους άνδρες του λιμενικού να του φέρουν γραπτώς τις αιτίες της απαγόρευσης. Εκείνοι απάντησαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα και επανέλαβαν ότι οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επιβιβαστεί θα συλληφθεί.

  Σημειώνεται ότι μεταξύ των βουλευτών που περίμεναν να επιβιβαστούν είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος έκανε μία απόπειρα να ανέβει στο πλοίο αλλά δεν τα κατάφερε. «Το λιμενικό ήταν συγκεντρωμένο στην ακτή, κρατώντας όπλα, σαν να περίμενε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη», δήλωσε ο ίδιος στο tvxs.gr. «Όταν επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε το φουσκωτό, ώστε να επιβιβαστούμε, μας απείλησαν ότι θα συλλάβουν τον καπετάνιο. Όχι εμένα, για να μην έχουν πρόβλημα, αλλά τον καπετάνιο», προσθέτει.

  Ο κ. Κουράκης επισημαίνει ότι υπήρξε και «αποκλεισμός κινητών τηλεφώνων», κάνοντας λόγο για αθλιότητα, την οποία συνηθίζουν να κάνουν οι Ισραηλινοί. «Αυτή τη φορά την έκαναν οι φίλοι μας οι Κύπριοι», πρόσθεσε. Σχολιάζοντας τη στάση της Κυπριακής κυβέρνησης, ο Τάσος Κουράκης επισήμανε ότι πράττει «εν αδίκω», υπερασπιζόμενη «με λάθος τρόπο τα εθνικά της συμφέροντα, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα». Τέλος, αναφέρθηκε και στο Ισραήλ τονίζοντας ότι «έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή χωροφύλακα, ο οποίος εκβιάζει τους πάντες».

  Η «Σφενδόνη» παρέμεινε για λίγη ώρα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Πετούντα καθώς τελικά το λιμενικό τους άφησε να παραμείνουν στο σημείο, και λίγο πριν τις 20:00 συνέχισε το ταξίδι της, χωρίς την αντιπροσωπεία των βουλευτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s