* Όταν ο εθνικισμός φορά αντικρατική μάσκα…

Η προσπάθεια οικειοποίησης της ρητορικής και του λόγου του αντιεξουσιαστικού χώρου από διάφορες εθνικιστικές δυνάμεις με αφορμή την αστυνομική διερεύνηση της απειλής κατά της ζωής του Μακάριου Δρουσιώτη είναι καταδικασμένη στην αποτυχία. Κάθε σκεπτόμενη γυναίκα και άντρας με στοιχειώδη πολιτική αντίληψη μπορεί να διακρίνει τον εκφοβισμό από την “αντίθετη άποψη”. Και μπορεί να διακρίνει πίσω από την “αντικρατική” φρασεολογία τον κατεστημένο και φασιστίζοντα πολιτικό λόγο.

Η ακροδεξιά στην πρόσφατη κυπριακή ιστορία πάντοτε θεωρούσε τον εαυτό της υπεράνω του νόμου και πάντοτε απαιτούσε προνομιακή μεταχείριση, ακόμα και όταν δολοφονούσε πολιτικούς της αντιπάλους την περίοδο πριν το 1974. Σήμερα επανα-διεκδικεί το δικαίωμα να απειλεί δημόσια πολίτες εν ονόματι του έθνους και να βαφτίζει την αντίσταση (έστω δια της νομικής οδού) “καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου”. Σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, συγχέουν επί σκοπού την αστυνομική διερεύνηση για ένα ποινικό αδίκημα με την πολιτική καταστολή.

Αξιοκατάκριτη είναι και η υποκρισία των πολιτικών κομμάτων που εναντιώνονται δήθεν στην αστυνομική παρακολούθηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τη στιγμή που όλα πλην του ΑΚΕΛ, που φαίνεται να διατηρεί ακόμα κάποιες αντιστάσεις, προωθούν την τροποποίηση του συντάγματος που θα νομιμοποιήσει αυτή την πρακτική. Χρειάζεται να το αρθρώνουμε ξεκάθαρα πως η εθνικιστική παράταξη δεν είναι περιθώριο, όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά κεντρικά ενσωματωμένη στο κράτος. Και πως στην ουσία διεκδικεί αποκλειστική πολιτική και νομική ασυλία όχι απλώς να συκοφαντεί, να βρίζει και να απειλεί, αλλά εντέλει να επιβάλλει το πλαίσιο στη δημόσια σφαίρα φιμώνοντας κάθε ενοχλητική φωνή επικαλούμενη την “ελευθερία του λόγου”.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον Μακάριο Δρουσιώτη που με το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο ασκεί κριτική στην ηγεμονική ιδεολογία του εθνικισμού που δημιούργησε και συντηρεί τη διχοτόμηση της χώρας.

Αυτό που έπρεπε να κακίζεται δεν είναι η πράξη του Μακάριου Δρουσιώτη να καταγγείλει στην αστυνομία επανειλημμένες απειλές που εκφράστηκαν εναντίον του, αλλά η ανοχή και στήριξη των ποινικών αδικημάτων που προκύπτουν από τον δημόσιο λόγο των διαχειριστών του επίμαχου blog και των υποστηρικτών τους. Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω blog, αλλά και σε άλλα blogs που το υποστηρίζουν, έχουν επανειλημμένα εκφραστεί ρατσιστικές απόψεις που προωθούν τις διακρίσεις με βάση την εθνοτική καταγωγή και όχι μόνο και υποθάλπουν τη ρατσιστική βία.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται τελικά είναι αν θα οδεύσουμε προς μια ελευθεριακή κοινωνία, η οποία θα προάγει τον συνεχή κοινωνικό διάλογο και την άμεση δημοκρατία, ή αν θα γίνουμε ξανά μια  κοινωνία τρόμου, στην οποία άτομα, ομάδες, κοινότητες, συγγραφείς, διανοούμενοι, κοινωνικά κινήματα κ.λπ. θα στοχοποιούνται ως οι «εσωτερικοί εχθροί του έθνους».

Advertisements

20 thoughts on “* Όταν ο εθνικισμός φορά αντικρατική μάσκα…

 1. rose 18/05/2010 στο 7:27 ΜΜ

  λές,
  …»αν θα οδεύσουμε προς μια ελευθεριακή κοινωνία, η οποία θα προάγει τον συνεχή κοινωνικό διάλογο και την άμεση δημοκρατία,» …

  έτσι το πετυχαίνουμε;

  !!!

 2. osr 18/05/2010 στο 8:05 ΜΜ

  μα και βέβαια rose με την αστυνομία ως φύλακα άγγελο να μας προσέχει από τους κακούς

 3. Ανώνυμος 18/05/2010 στο 8:06 ΜΜ

  ρόουζ τι σημαίνει έτσι;
  εν πραγματικά ακατανόητη η ουδετερότητα σου απέναντι στην φασιστική αντεπίθεση το τελευταίο διάστημα. ούτε στο μπλογκ του νικόλα κυριάκου εκατάλαβα τι θέλεις να πεις, ούτε δαμέ.
  Γρηγόρης

 4. Ανώνυμος 18/05/2010 στο 8:07 ΜΜ

  οσρ το αμαξούιν σου πάρακατω
  πήαιννε στο χριστόφιας γοούτς να κάμεις «αντι-αστυνομικό» τζιαι «αντι-κρατικό» αγώνα
  Γρηγόρης

 5. osr 18/05/2010 στο 8:14 ΜΜ

  γρηγόρη τελικά είσαι απίστευτος ξεφτίλας ούτε για φτύσιμο ρε

 6. ΜΑΡΙΟΣ Β. 19/05/2010 στο 12:08 ΠΜ

  Αγαπητή Rose
  Ο Δρουσιώτης δεν είναι και κανένας ριζοσπάστης . Είναι ένας φιλελεύθερος δημοσιογράφος ο οποίος είχε το θάρρος να ερευνήσει το πρόσφατο ιστορικό μας παρελθόν και να αποκαλύψει κάποια πράγματα τα οποία είναι σημαντικά αν θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα της πρόσφατης ιστορίας μας.
  το ότι κατάγγειλε τις απειλές που δέχτηκε στην αστυνομία δεν αναιρεί το ότι έχει γίνει στόχος των εθνικιστών και ότι πιθανόν να κινδυνεύει.

  Όπως π.χ. όταν κάποια κοπέλα καταγγέλλει κακοποίηση της στην αστυνομία δεν σημαίνει ότι αναιρείται το γεγονός ότι κακοποιήθηκε και ότι δεν αξίζει της υποστήριξη μας ή όταν ένας εργαζόμενος προσφεύγει στο δικαστήριο εργατικών διαφορών δεν πάει να πει ότι δεν έχει δίκαιο στις διεκδικήσεις του αφού καταφεύγει σε κρατικά όργανα .
  Τίποτα εξάλλου από όσα παραχωρήθηκαν από τους κρατούντες ,;όπως σωστά επισημαίνει και ο Καστοριάδης , δεν παραχωρήθηκαν από καλοσύνη . Είναι οι κοινωνικοί αγώνες και επαναστάσεις των προηγούμενων αιώνων οι οποίες μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε κάποιων δικαιωμάτων. Δεν είναι κακό λοιπόν να υπενθυμίζομε τις κατακτήσεις αυτές στο κράτος με κάθε μέσο που διαθέτουμε γιατί η φυσική ροπή του κράτους είναι προς στην πλευρά των κυριάρχων.
  Μάριος Β.

 7. rose 19/05/2010 στο 7:53 ΠΜ

  Αυτο που δεν καταλαβαίνετε ίσως είναι ότι δεν έχω καμια αντίρρηση στο δικαίωμα του Μακάριου να πάρει τα αναγκαία μέτρα να προστατέψει την ασφάλεια και ζωή του και να απευθυνθεί στις υφιστάμενες δομές και αξιοποιήσει όλα τα προσφερόμενα μέσα συμπεριλαμβανομενης και της Αστυνομίας.

  αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι

  ΔΕΝ πρεπει να είμαι αντίθετη με την αυθαίρετη άσκηση εξουσίας ς αυτων των οργάνων όταν εκτελουν την «εργασία» τους
  ΔΕΝ πρεπει να είμαι κριτική απέναντι στο προηγούμενο που δημιουργείται

  αυτή η «άποψη» είναι ακόμα μια μέσα στον κοινωνικό διάλογο και αμεση δημοκρατία που ανοιγετε

  όσο για τις κακοποιησεις και συναφή, με το ίδιο σκεπτικό οταν καποιο άτομο καταγγελει βια εναντιον του και μπουκάρει η αστυνομία και σπάζει στο ξύλο το φερόμενο «θυτη» θα πρέπει όλοι να χειροκροτούμε;

  το ότι φασιστοειδη εκμεταλευονται τις ελευθερίες μιας συγχρονης κοινωνίας και τα μέσα που διαθετει είναι αναμενομενο – ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούν τα μέσα της εποχής τους και έχουν και την οικονομική δυνατότητα και «κοινό» να τα στηρίξουν πολύ περισσότερο από άλλους.

  αλλά το προηγούμενο της Αστυνομικής παρέμβασης σε ένα μπλοκ θα το αξιοποιησουν οι «δομες» της Προεδρικής μας Δημοκρατίας για εκεινες τις φωνες που ΔΕΝ τους κανουν…(και παραδόξως ξεκινησαν απο ακριβως μια σαν και αυτη)

  Είμαστε ΟΛΟΙ μέσα σε αυτο…

  δεν είδα πολλους απο μας να κινητοποιούμαστε για το αρθρο 17 ή τις παρακολουθήσεις πολιτων

  Ξερετε τι αναμενω ως φυσικη εξέλιξη όλων των πιο πάνω;
  Συντομα κάποιος σαν το Θεμιστοκλέους να κινηθει νομικά εναντια σε αυτους που εκφράζουν την άποψη ότι οι ομοφοβικες του απόψεις συγκαλύπτουν την δική του ομοφιλοφιλία, κάποιους σαν τα παλικαρια της φακής της Christofias Watch να επιστρατευσουν τους φιλους και δωρεάν δικηγόρους τους και να εχουμε δεδικασμενα τα οποία δεν θα είναι επιθυμητα

  και απο φασιστοειδή, ομοφοβικά, και άλλα τινά να γίνουν αυτοι ο μπουσουλας του «κοινωνικου διαλογου και της αμεσης δημοκρατίας» που παει να γίνει του κώλου

 8. rose 19/05/2010 στο 7:59 ΠΜ

  και επειδή είμαστε λίγο κοντά στα γεγονοτα και ανθρωπους, προτινω την ιστορικη βιογραφία της Ολυμπίας Ντε Γκουζ..

  Της γυναίκας που κατήγγειλε την αδικαιολογητη βια των συντρόφων της στο όνομα της επανάστασης για να βρει την εαυτή της κρεμασμένη επίσης και μάλιστα χωρις την παράταση εκτέλεσης της ποινής της όπως συνηθιζόταν σε εγκύους την εποχή…

  αλίμονο αν αφήσουμε τη βαρβαρότητα έστω ως υποψία στην σκεψη μας

 9. Λένα 19/05/2010 στο 11:10 ΠΜ

  Rose,
  Αντιλαμβάνομαι ότι εδώ το αντικείμενο της συζήτησης είναι αν
  1. παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης με την παρέμβαση σε μπλοκ
  2. αν είναι αυθαίρετη άσκηση εξουσίας η προσαγωγή σε ανάκριση και η κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή

  Ας δοκιμάσουμε να αφαιρέσουμε το μέσον, δηλαδή το μπλοκ. Ας πούμε ότι μιλούμε για εφημερίδα είτε έντυπη είτε ηλεκτρονική. Αν αυτή η εφημερίδα διατύπωνε τρεις φορές απειλή κατά της ζωής κάποιου ατόμου, λες ότι δικαίως το άτομο αυτό θα έκανε όλες τις ενέργειες που μπορεί για να προστατέψει τη ζωή του, άρα και καταγγελία. Άπαξ όμως και γίνει η καταγγελία η αστυνομία υποχρεούται να τη διερευνήσει. Και να πάρει τεκμήριο. Στην περίπτωση του χριστόφιας γουότς, ποιο θα μπορούσε να είναι το τεκμήριο; Κάτι άλλο εκτός που τον υπολογιστή;

  Οπότε, επέτρεψέ μου να επαναξεκαθαρίσω ίσως με άλλα λόγια:
  Η υπέρβαση του ορίου έχει πρώτα εδώ πραγματωθεί από το εν λόγω μπλοκ . Αν το χριστόφιας γουότς συνέχιζε γράφοντας τις όποιες απόψεις του με τις οποίες εγώ διαφωνώ και η αστυνομία μπούκαρε και έπαιρνε τους υπολογιστές του με τίποτε κατηγορίες για τις πολιτικές του θέσεις, τότε ΝΑΙ θα μιλούσαμε για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και για αυθαίρετη άσκηση εξουσίας από την αστυνομία. Εδώ όμως μιλούμε για διατύπωση απειλής κατά της ζωής συγκεκριμένου ατόμου. Αυτό ΔΕΝ είναι ελευθερία της έφρασης από όποιο μέσο και αν διατυπώνεται, είτε είναι έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε ζωγραφιστό. ΑΥΤΟ είναι που διώκεται σε αυτή την περίπτωση και ΟΧΙ το μέσον (δηλαδή το μπλοκ).
  Φυσικά και είμαστε όλες και όλοι υποψιασμένοι για την περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο, ΑΛΛΑ,
  η ελευθερία λόγου στο δικό σου μπλοκ ή στις Φάλιες, για παράδειμα, αν διωχθεί θα είναι μια άλλου είδους δίωξη διότι απλούστατα ουδέποτε, ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο παρουσιάστηκε ποτέ απειλή κατά της ζωής οποιουδήποτε. Θα είναι μια καθαρά πολιτική δίωξη.
  Συμφωνείς;
  Ας το δούμε κι έτσι: Ξέρουμε πολλά καλά ότι η αστυνομία πολύ απλά θα μπορούσε να ξημερώσει και να πάει. Θα άλλαζε την ουσία του ότι κάποιοι εξαπολύουν σώζουμες απειλές κατά της ζωής κάποιου και άμα τους κουβαλήσουν για ανάκριση τσιριλλούν μετά ότι «Καταπιέζεις με, καταπιέζεις με»;
  Εννοείται πως άν η αστυνομία και το κράτος επιχειρήσουν να παρεμβάλουν ο,τιδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο στα μπλοκ (που εν έχουν την αλαζονία να απειλούν κόσμο για τη ζωή του), θα μας έβρουν ορθά κοφτά μπροστά τους!

 10. Ανώνυμος 19/05/2010 στο 1:00 ΜΜ

  τζιαι τα παραδείγματα που χρησιμοποιάς (τζιαι στου νικόλα τζιαι δαμέ) εν άσχετα τζιαι παραπλανητικά αγαπητή ρόουζ. η αστυνομία δεν έδερεν τον Ξενή, ούτε τον εβασάνισεν ούτε καν τον εσυνέλαβεν, όπως υπονοείται με γελοιογραφίες τζιαι ρητορικές για δήθεν «καταστολή». εχτύπησεν του την πόρτα, έδειξεν του ένταλμα, έπιασεν τα κομπιούτερ τζιαι επήρεν τον στο τμήμα να δώσει κατάθεση. δεν ήταν καν υπό κράτηση πέραν που την ανάκριση με το πέρας της οποίας τον αποδέσμευσεν για να πάει να συνεχίσει απτόητος το έργο του στο χριστόφιας γουότς.
  Γρηγόρης

 11. rose 19/05/2010 στο 1:02 ΜΜ

  Λένα σε χαιρετώ και εγώ
  Μια εφημεριδα έχει άτομο «υπευθυνο για το Νόμο» ενώ το μπλοκ προστατεύει την ανωνυμια του χρήστη όταν αυτή δεν παραβιαζει το κοινο ποινικό κωδικα.

  ΣΥμφωνώ ότι η επέμβαση της αστυνομίας σε μια καταγγελία απειλης κατα της ζωής κάποιου είναι σημαντική, προληπτική και απαιτούμενη.

  Συμφωνώ ότι η υποκίνησης μισους, μισαλλοδοξίας, ρατσισμου κλπ με οποίοδήποτε μέσο θα έπρεπε να είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις

  ΑΛΛΑ,
  Η αφαίρεση αυτή καθ αυτή των ηλεκτρονικων υπολογιστών είναι παράνομη.
  Πόσο μάλιστα 2 ηλεκτρονικών υπολογιστών (ενός εκ των οποίων της συμβίας του «υποπτου»)
  Η παρακολουθηση τηλεφωνων τους επίσης παράνομη.
  Η επίσκεψη στην Prime tel επίσης συνηθης, καταχρηστική (και μόνο τώρα ανεπιτυχής γιατι ειχαμε περιπτωσεις συνεργασίας υπαλλήλων της ΑΤΗΚ με αστυνομικους στο παρελθον)
  Τα δικαστικά ενταλματα δεν είναι πάντα αυτο που λένε, άρα δεν καλύπτει την πρακτική της Αστυνομίας, ούτε τον υπερβαλοντα ζήλο [γνωριζω περιπτωσεις που αστυνομικοι ξεγέλασαν τον δικαστή με ψευδη στοιχεία]

  αυτά κατα την γνωμη μου αυτονόητα δεν θα έπρεπε καν να τα συζητλάμε ή να μας δημιουργουν αμηχανια μηπως και υπερασπιστουμε ένα φαστιστόμουτρο και πραγματικά αν και αγγίζουν την περιφέρεια του θέματος γίνονται μειζωνος σημασίας.

  για το τελευταίο, δεν αμφιβαλω ότι θα είμαστε απέναντι αλλά αμφιβαλω ότι θα είμαστε αποτελεσματικοι…
  εδω συζητούνται παρακολουθησεις τηλεφωνων και άρση απορρήτου και δεν γίνεται τίποτα.

  αυτα, αργά και διαβρωτικά, διαχέονται στην κοινωνια (πχ πριν 2 χρόνια έγραψα να παραιτήσουν να παρενοχλουν τα παιδια στην ΦΑνερωμένη. Σημερα έγιναν «λιγο Εξαρχεια» κλπ καλλιεργωντας ένα φοβικό κλίμα)

  εμεις πως το σκεφτομαστε είναι το ζητημα
  κι ας μη συμφωνουμε πάντα

 12. rose 19/05/2010 στο 1:09 ΜΜ

  Γρηγόρη
  δεν έχω τη ρητορικη της «καταστολής» Με μπερδευεις με άλλους μπλοκερς μάλλον!
  Τα παραδείγματα αυτά δόθηκαν ως ανταπαντηση και επέκταση παρόμοιων παραδειγματων (ακριβως όπως εγινε και εδω από τον Μαριος)

  Αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω η Αστυνομια ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ Γρηγόρη

  και αξιοποιησε την καταγγελάι του Μακάριου για να βαλει χέρι σε μια πολλή δυσάρεστη ιστοσελίδα προς τη Διοικηση.

  ο Μακάριος καλά έκανε που το κατάγγειλε, η αστυνομία καλά έκανε που το διερευνησε, παρανόμησε όμως στη εξέλιξη της διαδικασίας, και ασχέτως με το αν μας αρέσει ή όχι η Διοικηση αξιοποιησε τον Μακάριο για να κάνει όσα δεν μπορούσε να κάνει μόνη της με μια αστυνομία που δεν διστάζει να παρανομήσει αν έχει πλατες απο τα αφεντικά της και ανοχή απο την κοινωνία.

  και θα έπρεπε να ήταν αυτονοητο οτι το καταδικαζουμε χωρις να νιωθουμε αμηχανια

 13. Ανώνυμος 19/05/2010 στο 1:45 ΜΜ

  ρόουζ,
  δεν καταλαμβαίνω πως τζιαι που επαρανόμησεν η αστυνομία.
  1. που ξέρεις ότι επαρακολούθησεν το τηλέφωνο του Ξενή; αφού ο εντοπισμός του έγινεν με ήμεηλ που απάντησεν ως ο διαχειριστής της σελίδας.
  2. επιμένεις να λαλείς «έβαλεν χέριν σε μιαν πολύ δυσάρεστη σελίδα» κάτι που εν ξεκάθαρο ψέμα. η ιστοσελίδα συνεχίζει το έργον της απτόητη μιλώντας για προδότες, τουρκόσπορους κλπ
  3. με την εστίαση σου στη «διαδικασία» τζιαι την «πρακτική της αστυνομίας» χάνεις την πολιτική ουσία που εν ο τραμπουκισμός στην δημόσια σφαίρα τζιαι οι δημόσιες απειλές κατά της ζωής

  κατά τα άλλα συμφωνούμεν ότι πρέπει να αντιδράσουμεν ενάντια στην τροποποίηση του συντάγματος τζιαι στην διεύρυνση των εξουσιών της αστυνομίας. αλλά δε ποια πολιτική δύναμη διατηρεί ακόμα κάποιες αντιστάσεις στο θέμα – τζείνη ακριβώς που κατηγορείται για δήθεν αυταρχισμό. οι υπόλοιποι σήμερα «κατήγοροι» της αστυνομίας εν τζείνοι που θέλουν να της αυξήσουν τες εξουσίες της. νομίζω ο λινοπάμπακος έπιασεν καλά την ουσία του ζητήματος.

 14. rose 19/05/2010 στο 4:37 ΜΜ

  όλα όσα έγραψα ήταν όσα είπε ο δικηγόρος του Ξενη στα ΜΜε και δεν τα διεψευσε η αστυνομία. – ετσι το ξέρω.

  τώρα για τις αντιστάσεις του ΑΚΕΛ στο νομοσχεδιο να μου επιτρεψεις να εχω τις επιφυλάξεις μου…
  Κατι σαν την καταψηφιση της ενταξης στην ΕΕ ένα πράγμα!

  Καλά ρε Γρηγόρη, επειδη μας πουλάνε κόναρα πρέπει να τα αγοράσω;

  ακριβως όπως για την μεταναστευση, την σωματεμπορία, τη παιδικη σεξυαλικη κακοποιηση, το Υπουργείο Εργασίας και οι καταγγελίες του, οι επιχειρησεις σκουπα(που καποιος άλλος ΠΑΝΤΑ χρεωνεται) οι παράνομες απελάσεις, η μη-διαφανεια του Προεδρικου προς τα ΜΜΕ, η φουσκα του κυπριακου, πώληση κρατικης γης, οι μίζες από μεγαλοεργολαβους του κομματος, (να τες και οι αποκρατικοποιησεις … σσσσσσσ και θα το παρουμε χαμπαρι) κλπ κλπ

  κι επειδη όσο το τεντώνουμε τόσο ανοιγει τουτο το σχοινί απλά να σου θυμίσω ότι όλα ξεκινησαν απο την πρόσκληση σε μια μορφή επικοινωνίας τύπου αμεσης δημοκρατίας

 15. Ανώνυμος 19/05/2010 στο 5:53 ΜΜ

  ρόουζ
  τα κόναρα του πολιτικάντη δικηγόρου του ΕΥΡΟΚΟ-ΔΗΣΥ γοράζεις τα,
  τζιαι τα κόναρα του ΑΚΕΛ εν τα γοράζεις;
  🙂
  σοβαρά τωρά για την κριτική απέναντι στο ΑΚΕΛ ως κυβερνών κόμμα μπορώ να προσθέσω τζιαι άλλα στην λίστα αλλά έννεν το θέμα μας δαμέ.

 16. rose 19/05/2010 στο 6:58 ΜΜ

  γρηγορη δεν τα διεψευσε κανεις!

  μα ουτε τούτο ειναι το θεμα μας

 17. Ανώνυμος 19/05/2010 στο 10:15 ΜΜ

  Rose χρειάζεται να μου εξηγήσεις δύο πράματα. Γιατί
  η «αφαίρεση αυτή καθ αυτή των ηλεκτρονικων υπολογιστών είναι παράνομη» και δεύτερο, αν σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης δεν έχει παραβιάσει «τον κοινό ποινικό κώδικα » (όπως το βάλλεις), οπότε το μπλοκ θα έπρεπε να μπορεί να συνεχίσει να προστατεύει την ανωνυμια του χρήστη.

  Επίσης, να σημειώσω ότι εν καθαρό που την τοποθέτηση του κειμένου ότι εν τζιαι τείθεται θέμα υπεράσπισης του καθεστώτος. Συμφωνώ με το κείμενο ότι το θέμαν είναι να ξεκαθαρίσουμεν το ότι με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου φωνάζουν ότι η αστυνομία επαραβίασεν την εξουσία της. Την αστυνομία εν την πάω μίαν, αλλά ποια ακριβώς ένει δαμαί η παραβίαση, εν καταλάβω. Αν εξιτιμάσαν τζι αν εμπουκκάραν μέσα στο σπίτιν του τζιαι γενικώς αν εφερτήκαν όπως τους νταήδες που επήαν με το ένταλμαν, να τους κράξουμεν εκατόν φορές. Αλλά δαμαί, όπως τζιαι αλλού, εν ακούω τίποτε για τη συμπεριφοράν των αστυνομικών παρά μόνον ότι η αστυνομία έκαμεν παρανομίες, πιάνοντας τούτον που καλείται τεκμήριο για τη διερεύνηση καταγγελίας.

 18. rose 20/05/2010 στο 7:29 ΠΜ

  κατέληξαμε να «υπερασπίζομαι» καλύτερα τον Ξενή από τον δικηγόρο του αλλά αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου (με ενοχλει που το παρατραβαμε και δίνω και ίδεες στον δικηγόρο του 🙂

  Για όσα με ρωτας τωρα, ο διαχειριστης δεν κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παράνομου υλικού Γρηγόρη για να κατασχέσουν το κομπιουτερ.
  πχ Σε μια εφημεριδα είναι ξεκαθαρο οτι δεν θα πάρουν τους ΗΥ γιατι μένουν αρχεία. Ακριβως όπως εκεινη την μερα της καταγγελίας η αστυνομία είχε τις «αποδείξεις», τα ηλεκτρονικά αρχεία της εν λογω καταγγελίας και το ίχνος.
  Της έλειπε η συνδεση του Ξενη μαζί τους. ΒΑΖΩ στοιχημα ότι όλη η υπόθεση θα πέσει στο δικαστήριο ακριβως γιατι δεν θα συνδεθει ο Ξενής με τον διαχειριστη του ιστολογίου! (εδω θα είμαστε) Κι αν αυτο θα αποτύχει, για κάποιο λόγο, θα πέσει γιατί δεν θα αποδειχθεί ότι φέρει ευθύνη για τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απειλές.

  Η ερώτηση τώρα είναι γιατί έγινε αυτό. [Ισως γιατί αυτά που ήθελαν να μάθουν περαιτέρω βρίσκονται εκει ακριβως – ισως]

  Η μονη συνδεση (αν θυμαμαι καλά από όσα είπε ο Μακάριος στο ΡΙΚ) δεν αφορά το μπλοκ αλλά ένα μηνυμα ηλεκτρονικου ταχυδρομείου το οποίο έλαβε.

  Η ιστοσελίδα θα συνεχίσει ακάθεκτη Γρηγόρη. Αν πέσει η υπόθεση θα βγουν και «δικαιωμενοι».

 19. rose 20/05/2010 στο 7:56 ΠΜ

  Γρηγόρη επανήλθα γιατί δεν ανέφερα αυτο που θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο της κριτικής μου…

  δεν είναι το 1-2-3 διαδικαστικά ατοπηματα ή παρατυπίες της αστυνομίας. Αλλά πως χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμενα κέντρα.

  η καταγγελία δυστυχώς του Μακάριου δεν θα σταθει στο Δικαστήριο
  Αλλά το μήνυμα του προσωπικά νομίζω οτι το έδωσε και η κοινωνία το αγκάλιασε…κι αυτο ειναι μια μορφή ασπίδας για τον ίδιον.

  Το ΑΚΕΛ όμως κέρδισε εν μέρη (δεν του βγηκε όσο εκει που θα ηθελε)

  Ακόμα κι αν οι ΗΥ δεν θα «πειραχθούν» συνέλεξε τις πληροφορίες του. (τον ξενή τον ήξερε, τους υπόλοιπους τους υποψιαζόταν)

  Αρα κερδισμενο ήδη είναι αυτο το κέντρο…

  αναμενω ότι θα υπάρξει και ανταπάντηση για μετριασμο των «ζημιων» αλλά αυτο δεν θελω να το αναφέρω (αρκετες ιδεες δωσαμε)

 20. Ανώνυμος 20/05/2010 στο 9:51 ΠΜ

  Mία διευκρίνηση: Ο ανώνυμος που σου ζήτησε εξηγήσεις χτες,δεν είμαι ο Γρηγόρης, η Ελένη είμαι 🙂 Απολογούμαι για τη σύγχιση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s