*Ανακοίνωση Αριστερής Πτέρυγας

Το περιεχόμενο της ανάρτησης στο Christofias watch που αφορούσε τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αγγίζει τα όρια του ανοικτού καλέσματος για δολοφονία του Μακάριου στο όνομα μάλιστα της σχεδόν φασιστικής ιδεολογίας που μας κληρονόμησε η δράση της ΕΟΚΑ Β και η δεκαετία του 1960.

Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητη η στάση που τήρησαν πάνω στο ζήτημα διάφοροι πολιτικοί χώροι με πιο εκπληκτική την περίπτωση της ΕΔΕΚ που κύριος λόγος δημιουργίας της ήταν ο αντιχουντικός-αντιφασιστικός αγώνας. Είναι εκπληκτικό που δεν εντόπισαν την απειλή κατά της ζωής του Μακάριου και μαζί με αυτήν την ιδεολογία που εγκλημάτησε κατά της Κύπρου και του αριστερού κινήματος, αλλά θίχτηκαν οι ευαισθησίες τους για την απειλή κατά της ελευθερίας έκφρασης.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης δεν είναι ένας τυχαίος δημοσιογράφος και «επαναπροσεγγιστής». Στον Μακάριο Δρουσιώτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, μέσα από σκληρή δουλειά δεκαετιών, η αποκάλυψη της απάτης, της πλεκτάνης αλλά και της προδοσίας μεγάλου μέρους του πατριωτικού μετώπου που καταδυνάστευε την σκέψη, τις ψυχές των ανθρώπων, αλλά και την ίδια πορεία αυτού του τόπου για πάρα πολλά χρόνια. Έτσι η συγκεκριμένη ενέργεια, το κείμενο της ιστοσελίδας, στέλνει μήνυμα σε πάρα πολλούς άλλους ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι στον δρόμο που ακολουθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Παρόλο όμως που ο Μακάριος Δρουσιώτης αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους της αναγέννησης του φασισμού που εντοπίζεται την τελευταία περίοδο μέσα και από την δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι αυτός ο κύριος στόχος. Τελικός στόχος τους είναι κάθε δημοκρατικός θεσμός, μαζική οργάνωση των εργαζομένων και ειδικά οι μαζικές οργανώσεις της Αριστεράς. Μέσα  μάλιστα σε αυτή την Κυπριακή συγκυρία στόχος τους είναι η ίδια η λύση και η κυβέρνηση Χριστόφια.

Τα δικαστικά εντάλματα και οι αστυνομικές έρευνες δεν μπορούν να είναι η γραμμή άμυνας απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Το φαινόμενο είναι πολιτικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί με άνοιγμα ξανά της συζήτησης για τον ρόλο που έπαιξε η ιδεολογία που στηρίζει το Christofias watch. Με αποκάλυψη ξανά των εγκλημάτων που έχουν διαπραχτεί απέναντι σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους στο όνομα αυτής της ιδεολογίας .  Με την υιοθέτηση κύρια από την Αριστερά και την κυβέρνηση Χριστόφια μιας ξεκάθαρα ασυμβίβαστης στάσης απέναντι και στον πιο συγκαλυμμένο  εθνικισμό και όσα όλα αυτός εκτρέφει. Ούτε στην προοπτική της λύσης, ούτε στο κίνημα ούτε στον ίδιο τον Χριστόφια θα χαριστούν ακόμα και αυτοί που μέσα από τους κύκλους της συγκυβέρνησης δεν χάνουν την ευκαιρία να υποσκάπτουν κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της λύσης.

Το φαινόμενο τέλος πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι το κίνημα δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής σε πιθανή νέα δράση εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων.

Αριστερή Πτέρυγα

14 Μαΐου 2010

Advertisements

One thought on “*Ανακοίνωση Αριστερής Πτέρυγας

  1. Παύλος 16/05/2010 στο 2:13 ΜΜ

    Μια μικρή διαφωνία. Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μόνο η παρακαταθήκη της ΕΟΚΑ Β αλλά και του Μακαριακού/Γιωρκατζικού κατεστημένου της συγκεκριμένης δεκαετίας. Θυμηθείτε το βανδαλισμό της Εστίας στην Αθήνα το ’59 και την απαγωγή Φαρμακίδη με τις σιωπηρές (;) ευλογίες του ιεράρχη. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του τότε υπουργού Τάσσου που έλεγε ότι ο Φαρμακίδης «προκαλούσε το πατριωτικό αίσθημα του Λαού» και την σχεδόν ταυτόχρονη μετακίνηση της Αριστεράς στο στρατόπεδο του Αρχιεπισκόπου. Μη ξεχνούμε επίσης ότι το CW «ξεσπαθώνει» και κατά του εοκαβητατζήδικου ΔΗΣΥ.
    Η μάχη δεν είναι αριστερά vs δεξιά αλλά μισαλλοδοξία vs ελεύθερη σκέψη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s