* 17η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία – Δράσεις από την Αccept – ΛΟΑΔ Κύπρου

Με την ευκαιρία της 17ης Μαΐου, Διεθνούς Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία, η νεοσυσταθείσα οργάνωση «Accept – ΛΟΑΔ Κύπρου» σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Μαΐου.

(η εικόνα είναι από το μπλοκ http://nobudget.wordpress.com)

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

•11.00: Διάσκεψη Τύπου, Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία

•17.30 – 19.30: «Εκφράσου», Εικαστικές δραστηριότητες με θέμα την Ομοφοβία, Πλατεία Ελευθερίας

•19.30: Παρουσιάσεις (με συζήτηση) των θεμάτων: «Σεξουαλικός προσανατολισμός: Μύθοι και Αλήθειες» από την Μαργαρίτα Καψού, Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας, «Ομοφοβία και ηγεμονικές αντρικές ταυτότητες στην Κύπρο» από τον Ανδρέα Ανδρέου, μεταπτυχιακό ερευνητή των ανδρικών ταυτοτήτων και ζητημάτων του φύλου, Πλατεία Φανερωμένης

•21.00: Προβολή της ταινίας “Ιf these walls could talk too”, Πλατεία Φανερωμένης. Θα ακολουθήσει συζήτηση

•22.30: Ζωντανό πρόγραμμα από μουσικά σχήματα, Πλατεία Φανερωμένης

http://www.facebook.com/event.php?eid=122667227753196&ref=mf

2 thoughts on “* 17η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία – Δράσεις από την Αccept – ΛΟΑΔ Κύπρου

 1. falies3 18/05/2010 στο 7:30 ΠΜ

  Η κυπριακή κοινωνία έχει τη χαμηλότερη ‘βαθμολογία’ στην Ε.Ε. απέναντι σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και χαρακτηριστικά ομοφοβικά, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε η σύσταση της ακτιβιστικής ομάδας Accept για την πλήρη ισότητα όλων των πολιτών της κυπριακής κοινωνίας σε ισότιμη βάση, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων διακρίσεων.
  Η ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία.

  Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιώργης Ρεγγίνος, ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα το 51% των Κυπρίων «νιώθει άβολα γύρω από ομοφυλόφιλα άτομα», το 75% «θα είχε πρόβλημα αν κάποιος φίλος τους ήταν ομοφυλόφιλο άτομο» και μόνο 3% των Κυπρίων «δεν θα άλλαζε τη συμπεριφορά του προς το παιδί του αν μάθαινε ότι αυτός ή αυτή είναι ομοφυλόφιλο άτομο».

  Στόχος της ομάδας Accept, συνέχισε, είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητάς του.

  «Μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις, ιδίως όσον αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου», πρόσθεσε.

  Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ανδρούλλα Καμιναρά, τόνισε ότι για την Ε.Ε. τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και αδιαίρετα και για το λόγο αυτό τα προβάλλει και τα προασπίζει τόσο εντός των συνόρων όσο και στο πλαίσιο των σχέσεών της με τρίτες χώρες.
  Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την έρευνα ευρωβαρόμετρο, που παρουσίασε η κυρία Καμιναρά, μόνο το 17% των Κυπρίων έχει φίλους ομοφυλόφιλα άτομα, ενώ μαζί με τη Βουλγαρία, η Κύπρος έχει το χαμηλότερο βαθμό ανεκτικότητας σε ομοφυλόφιλα άτομα σε υψηλές πολιτικές θέσεις 3.5 με βάση το 10.

  http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1188%3A2010-05-17-16-05-44&catid=74%3Algbtq-&lang=el

 2. falies3 22/05/2010 στο 10:51 ΠΜ

  εκπομπή 60 λεπτά
  Τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων στην Κύπρο

  http://www.sigmatv.com/60-lepta/playlist

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s