* Φεστιβάλ Δρόμου της Οδού Θησέως – Πρόγραμμα

Η οδός Θησέως στην εντός των τειχών Λευκωσία θα φιλοξενήσει το τριήμερο φεστιβάλ δρόμου «Φεστιβάλ της Οδού Θησέως» μετά από πρωτοβουλία της ομάδας «Ο Μίτος της Αριάδνης» (ομάδα γειτόνων της οδού Θησέως). Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου και 1 – 2 Μαΐου 2010.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η οδός Θησέως στην εντός των τειχών Λευκωσία θα φιλοξενήσει το τριήμερο φεστιβάλ δρόμου «Φεστιβάλ της Οδού Θησέως» μετά από πρωτοβουλία της ομάδας «Ο Μίτος της Αριάδνης» (μια ομάδα κατοίκων της οδού). Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου και 1 – 2 Μαΐου 2010.

 Το Φεστιβάλ έχει χαρακτήρα αντικαταναλωτικό καθώς ένα από τα μηνύματα που στέλνονται είναι η επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους κατοίκους της εντός αλλά και της εκτός των τειχών Λευκωσίας και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους, ενάντια στις αναπτύξεις που έχουν ως μόνο στόχο το οικονομικό συμφέρον.   Η οδός Θησέως είναι μια απ’ τις πολλές οδούς στην εντός των τειχών Πόλη που υποφέρει από αβίωτη ηχορύπανση, υπερβολική κίνηση αυτοκινήτων με μεγάλη ταχύτητα στα στενά δρομάκια, διακίνηση ατόμων ξένων προς την περιοχή που συμπεριφέροντε με άγνοια και έλλειψη σεβασμού προς τις γειτονιές και τους κατοίκους.

 To Φεστιβάλ δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της οδού Θησέως αλλά γίνεται η αφορμή για όλους τους κατοίκους της εντός των τειχών Λευκωσίας αλλά και για άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες να αναδείξουν τους ακόλουθους στόχους του Φεστιβάλ:

 • Να παρουσιαστούν με θετικό τρόπο τα προβλήματα της γειτονίας.
 • Να αναδειχθούν και οι άλλες όψεις της γειτονιάς, πέρα από τον δρόμο-πέρασμα για τα αυτοκίνητα.
 • Να αναδειχθούν τα προτερήματα της ζωής στην εντός των τειχών πόλη.
 • Να αναδειχθεί η ευαισθησία και η αγάπη του κόσμου για τον τόπο που κατοικεί.
 • Να τονιστεί ότι η Θησέως είναι μια γειτονιά όπως πολλές άλλες στην ιστορική Λευκωσία που έχουν ένα ρόλο να παίξουν σε αυτή την πόλη.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται  από την ομάδα «Ο Μίτος της Αριάδνης» και την Easy Going Productions ενώ υποστηρίζεται από το ΕΤΕΚ και το Παγκύπριο Γυμνάσιο.   Συμμετοχή θα υπάρξει από οργανωμένες ομάδες που δρουν στην εντός των τειχών Λευκωσία «Φάλιες» και «Άγρυπνοι εντός των Τειχών» και από επιστήμονες, παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και μουσικούς.

(κάντε κλικ στο πρόγραμμα για να μεγαλώσει)

Advertisements

One thought on “* Φεστιβάλ Δρόμου της Οδού Θησέως – Πρόγραμμα

 1. falies3 30/04/2010 στο 8:32 ΜΜ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναβολή του Φεστιβάλ της Οδού Θησέως

  Λόγω της βροχής, που όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, το Φεστιβάλ της Οδού Θησέως δυστυχώς αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα (Παρ-Κυρ 7, 8, 9 Μαΐου). Απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία, αλλά πιστεύουμε πως ένα ανοιχτό Φεστιβάλ δρόμου στην παλιά Λευκωσία δεν μπορεί να περιοριστεί σε κλειστούς και καλυμμένους χώρους. Σας περιμένουμε λοιπόν την επόμενη εβδομάδα στους ίδιους χώρους και με το ίδιο πρόγραμμα.

  Γνωρίζοντας πως το Σάββατο 8 Μαΐου πραγματοποιείται στην πύλη Αμμοχώστου και η ημερίδα του συνδέσμου Κυπρίων Αρχαιολόγων «Οχυρωμένες Πόλεις», σας καλούμε επί τη ευκαιρία και σε αυτήν την εκδήλωση και πιστεύουμε πως ο συνδυασμός των δύο ενισχύει τις προσπάθειές μας για μια ανθρώπινη επιστημονική και καλλιτεχνική προσέγγιση της παλιάς Λευκωσίας.

  Παρ’ όλη τη βροχή όμως, το Polish Open House στην Αγ. Ιωάννου (δρόμος μεταξύ Παγκυπρ. Γυμνασίου κ’ Αρχιεπισκοπής) και το Spanish Open House στη Θησέως δεν αναβάλλονται. Τα σπίτια θα είναι ανοιχτά στον κόσμο με εκθέσεις, φαγητό και ζωντανή μουσική από τους αρχιτέκτονες, φίλους και γείτονες της Θησέως, για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την Πολωνική και Ισπανική κουλτούρα, σήμερα από της 20:00-23:00 και αύριο (μόνο το πολωνικό) από τις 12:00-23:00.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 99523715 και στο 99583947.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s