* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ALERT για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την πολυαναμενώμενη απόφαση του στην έφεσης της απόφασης του Κακουργιοδικείου που αθώωνε τους 10 αστυνομικούς στην υπόθεση ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών.

Η απόφαση για επανεκδίκαση της υπόθεσης σε νέα βάση αντιμετωπίζεται από την Κίνηση Πολιτών Αλέρτ με συγκρατημένη ικανοποίηση αλλά και επιφύλαξη για το αν θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη. Η απόφαση έρχεται πέντε χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό, ένα ολόκληρο χρόνο μετά την πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου και μετά από έξι μήνες καθυστερήσεων. Και όλα αυτά παρά την ύπαρξη του γνωστού βίντεο που ενοχοποιεί ξεκάθαρα τους 10. Ορθά απεφάνθη το Ανώτατο ότι η μή αποδοχή από το Κακουργιοδικείο του ενοχοποιητικού βίντεο που τοποθετεί τους 10 βασανιστές στη σκηνή του εγκλήματος ήταν τελείως αδικαιολόγητη. Σίγουρα όμως το Ανώτατο θα μπορούσε, αφού είχε αποδεχθεί το απαράδεκτο της απόφασης του Κακουργιοδικείου, να επανεκδικάσει το ίδιο την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από την ολοκλήρωση της πρώτης εκδίκασης της υπόθεσης από το Κακουργιοδικείο. Αντί αυτού το Ανώτατο αποφάσισε την επανεκδίκαση της υπόθεσης αφού πρώτα αθώωσε 2 από τους 10 κατηγορούμενους αστυνομικούς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι η προσπάθεια καθυστέρησης της τελεσίδικης απόφασης συνεχίζεται και τώρα, ώστε να ξεχαστεί το θέμα τελειωτικά από την κοινή γνώμη.

Η Κίνηση Πολιτών Αλέρτ όμως, όπως και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης, παρακολουθεί από την αρχή την εξέλιξη της υπόθεσης και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να δικαιωθούν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους.

Advertisements

One thought on “* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ALERT για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών

  1. m4trix87 10/04/2010 στο 9:30 ΜΜ

    Η ανακοίνωση υπάρχει τώρα και στα αγγλικά.

    http://alertcy.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s