* Επίθεση με Μολότοφ στο Μουσουλμανικό Τέμενος Λάρνακας

 Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ο Ιμάμης του μουσουλμανικού τεμένους της Λάρνακας διαπίστωσε κατά την προσέλευσή του στο Τζαμί για να ανοίξει και να ετοιμάσει το χώρο για την πρωινή προσευχή των πιστών ότι η κύρια είσοδος του τεμένους είχε πυρποληθεί μετά από ρήξη μπουκαλιών μολότοφ από άγνωστα πρόσωπα. Μέρος της πόρτας της κύριας εισόδου, καθώς και κάποια χαλιά είχαν καεί.

Δυστυχώς, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μόνο, αφού, επανειλημμένα έχει γίνει αντιληπτή από τους πιστούς και τον Ιμάμη η ρίψη αυγών, πετρών και μπουκαλιών στο μουσουλμανικό τέμενος της Λάρνακας, με αποτέλεσμα ακόμα και το σπάσιμο τζαμιών του τεμένους. Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι έριξαν πέτρες στο τέμενος σπάζοντας παράθυρα.

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό και η Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου εκφράζουν την ανησυχία τους για την μη αποτελεσματική μέχρι σήμερα διερεύνηση και αντιμετώπιση του θέματος από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως για παράδειγμα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Rights Agency), η ισλαμοφοβία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επηρεάζει σημαντικά την αξιοπρέπεια και τη ζωή των μουσουλμάνων που ζουν σήμερα στην Ευρώπη.

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό και η Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου καταδικάζουν το νέο σοβαρό επεισόδιο και καλούν τόσο τον Αρχηγό Αστυνομίας όσο και την Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων να διερευνήσουν τις πιο πάνω καταγγελίες και να μας ενημερώσουν για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν ώστε να προστατευτούν τα θρησκευτικά τεμένη και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πιστών κατά την άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων.

ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό

Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου

 23 Μαρτίου 2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s