* Νέα Φασιστική Επίθεση στο Μανώλη

Δεκαπέντε περίπου άτομα, τα οποία βαστούσαν ρόπαλα  σπρέι και μαχαίρια, επιτέθηκαν χθες Κυριακή 13 Δεκεμβρίου γύρω στις 6:30 το απόγευμα σε δύο νεαρά άτομα στην πλατεία Φανερωμένης. Ήταν ξεκάθαρο ότι τα άτομα έδρασαν ως οργανωμένος σχηματισμός. Σχημάτισαν Π γύρω από τα άτομα που χτυπούσαν και δεν άφηναν άλλους να πλησιάσουν .Φορούσαν  κουκούλες και πορτοκαλί κασκόλ(τι κάνει νιάου νιάου). Κτύπησαν γρήγορα και έφυγαν προς την Ονασαγόρου.

Είναι η δεύτερη φορά που διενεργείται επίθεση φασιστικών στοιχείων στην πλατεία το τελευταίο διάστημα. Η επιθέσεις στην περιοχή από ακροδεξιούς είναι ωστόσο συνηθισμένες κυρίως εναντίον ανυποψίαστων μεταναστών αλλά και ατόμων που δεν τους φατσάρουν όπως όσοι έχουν μεγάλα μαλλιά κλπ.

Η πλατεία Φανερωμένης λειτουργεί ως ένα ανοιχτό κοινωνικό κέντρο συνεύρεσης διακίνησης ιδεών, εναλλακτικής αντιεμπορευματικής διασκέδασης και δράσης και για αυτό φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί τόσο από τις δυνάμεις καταστολείς όσο και από φασίστες .

Δεν είναι τυχαία επίσης τα σε τακτά διαστήματα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τα οποία παρουσιάζουν την παλιά πόλη ως τόπο που συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.   Σε αυτή την συγκυρία μια σειρά δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες σε συγκεκριμένο μπλοκ, για αναρχικούς που παρασύρουν νεολαίους σε άνομες πράξεις στην περιοχή κλπ έδωσαν στίγμα και έστησαν το σκηνικό για νέες επιθέσεις .

Advertisements

2 thoughts on “* Νέα Φασιστική Επίθεση στο Μανώλη

  1. τράγος 14/12/2009 στο 1:59 ΜΜ

    Για να γίνει μία διόρθωση, έννε η δευτερη φασιστική επίθεση. Εν η τρίτη που έγινε κοντά στην πλατεία της φανερωμένης, καθώς έγινε τζαι μία απόπειρα/ππεσιμο πιό παλία. Οι φασιστικές επιθέσεις, αρκέψαν να εξωτερικέυκονται που το 2006 ακολουθώντας τα χνάρια αναρχικών, που εσυμμετείχαν, είτε σε κοινωνικά κέντρα, έιτε σε καταλήψεις. Τωρά, επειδή έν υπάρχει χώρος/κτήριο για να κτυπηθει, όπως αναφέρει τζαι η συντακτική σας ομάδα,κινούνται ανοιχτά, αλλά τζαι ανενόχλητα γυρώ που την πλατεία τζιαμέ αφού έσχει καταντήσει χώρος συνέυρεσης, όι μόνο για τους αναρχικούς όπως νομίζουν οι φασίστες, αλλά τζαι για διάφορα άτομα.

  2. falies3 15/12/2009 στο 1:16 ΜΜ

    Σωστός και αναθεωρούμε. Η αναφορά ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά σωστά το λες, πρέπει να δώσουμε τη συνολική εικόνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s