*Διακοινοτική κίνηση πολιτών για ΛΥΣΗ-ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ-ΕΙΡΗΝΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

1.      Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων πλησιάζει στη τελική κρίσιμη φάση. Οι δύο ηγέτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να προωθήσουν τη διαδικασία παρ’ όλες τις δυσκολίες που εμπεριέχει. Η Ελλάδα και η Τουρκία όπως και η Ε.Ε. και τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν την υποστήριξη τους σε λύση. Όμως το αρνητικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται από τις δυνάμεις που εναντιώνονται στη λύση και στις δύο πλευρές, δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ηχηρό. Αυτή η κατάσταση, η οποία τείνει να επισκιάζει τα πλεονεκτήματα μιας λύσης και καλλιεργεί τον φόβο, καθιστά τη ενωμένη δράση των δυνάμεων της λύσης επιβεβλημένη.
2.      Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που Συντεχνίες, ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας και ανεξάρτητοι πολίτες από τις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής, συναντήθηκαν για να:
Εκφράσουν την αποφασιστικότητα τους να δουλέψουν μαζί προς υποστήριξη των προσπαθειών των δύο ηγετών να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα αυτής της περιόδου.
Να δώσουν την ελπίδα και την θετική προοπτική στους πολίτες ότι η λύση είναι εφικτή και μπορεί να έρθει σύντομα.

Να οργανώσουν αποτελεσματική εκστρατεία για την κατανόηση από τους πολίτες της άμεσης ανάγκης για λύση και τα οφέλη που αυτή θα φέρει.
3.      Καλούμε τους δύο ηγέτες των κοινοτήτων να προχωρήσουν αποφασιστικά, θαρραλέα και χωρίς χρονοτριβή για λύση με βάση τις προσυμφωνημένες παραμέτρους, για μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία βασισμένη στη πολιτική ισότητα με μια κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια.
4.      Αρχίζουμε την διαδικασία για τη δημιουργία μιας διακοινοτικής κίνησης που θα παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα και που ενώνει όλες τις οργανώσεις και όλους τους πολίτες στον αγώνα για επανένωση, αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και συμφιλίωση όλων των κατοίκων της Κύπρου.
Προτεινόμενες δράσεις:
Για την προώθηση των πιο πάνω στόχων προχωρούμε να οργανώσουμε, μέσα στο Δεκέμβρη, συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για την επανένωση της παρτίδας μας χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η συντονισμένη δράση μας θα συνεχιστεί μέχρι φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από τη λύση του προβλήματος που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια πατρίδα ενωμένη, αποστρατικοποιημένη, ομόσπονδη και ειρηνική απαλλαγμένη από διαχωριστικά συρματοπλέγματα.

Την πιο πάνω διακύρηξη συνυπογράφουν 100αδες ε/κ και τ/κ.

Όσοι ενδιαφέρονται να εμπλακούν στείλτε τα στοιχεία σας (όνομα, ομάδα/ιδιότητα, τηλέφωνο, ήμεηλ) στην διεύθυνση efthymiou.assoc@cytanet.com.cy για να σας συμπεριλάβουμεν στην κοινή λίστα. Το κίνημα της επανένωσης χτίζεται σιγά σιγά αλλά σταθερά. Τούτον έννεν απλά κάποιον ψήφισμα υπερ της επανένωσης. Εν δέσμευση συμμετοχικής κινηματικής δράσης προς την επίτευξη της. Αν δεν εμπλακεί η κοινωνία στην διαδικασία της επανένωσης, η συμφωνία αν επιτευχθεί θα είναι αβέβαιη τζιαι αμφίβολη στην εφαρμογή της. Οπόταν κανεί πιον να καρτερούμεν τους πολιτικούς. Να φκούμεν μπροστά τζιαι να απαιτήσουμεν την επανένωση. έτσι ώστε να την νιώσουμεν σαν δική μας διαδικασία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s