* 8 συλλήψεις σε πάρτυ δρόμου – συνάντηση σήμερα Κυριακή 5 μμ στην Φανερωμένη

To Σάββατο βράδυ, πραγματοποιήθηκε πάρτυ δρόμου στην Φανερωμένη.

Το πάρτυ πήγαινε μια χαρά, με πάνω από 200 άτομα να έχουν περάσει. O κόσμος χόρευε, περνούσε καλα, χαμογελούσε..

Μέχρι που σε κάποια φάση 3 άτομα (μυστικοί) βρέθηκαν από πάνω από δύο παιδιά και τους είχαν ακινητοποιημένους σε μικρή απόσταση από το πάρτι. Στη συνέχεια, διάφορος κόσμος μαζεύτηκε και διαμαρτύρονταν στους μπάτσους για να αφήσουν τα παιδιά. Υπήρχε ένταση, τράβηξαν και πιάσαν ένα άτομο ακόμα που τους φώναζε. Ακολούθησαν διάφορες προσπάθειες για να απελευθερώσουμε τους συλληφθέντες. Έπεσαν γκλοπιές, peper spray, τραβήγματα, κουντήματα κοκ, και τραβήξαν άλλα 3 άτομα. Κάτα τη διάρκεια, οι μπάτσοι πολλαπλασιάζονταν και σε μια φάση κατάφεραν να βγούν και να πάρουν μαζί τους τους συλληφθέντες. Μετά ακολούθησαν κι άλλες συμπλοκές, σπάστηκε το τζάμι ενός περιπολικού, μπήκαν οδοφράγματα στους δρόμους για να μην μπορούν να φύγουν τα περιπολικά. Κάποια άτομα στάθηκαν μπροστά σε ένα περιπολικό, όμως βγήκαν έξω και έριξαν ακόμη ένα μέσα στο αυτοκίνητο. Μια κοπέλα(15χρονη) που έβγαζε φωτογραφίες, απομονώθηκε από κάποιους «μυστικούς» και την ανάγκασαν με τη βία να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες. Έδειραν κι άλλες 2 ανήλικες κοπέλες. Στο τέλος κατάφεραν να φύγουν τα περιπολικά. Ακολούθησε πορεία προς τη πύλη πάφου όπου πήραν τους συλληφθέντες. Κλείστηκε η είσοδος για λίγα λεπτά. Σε κάποια φάση ήρθαν περίπου 10 περιπολικά με τις σειρήνες αναμμένες, δημιουργήθηκε μια πανικόβλητη κατάσταση, λίγες αψημαχίες και τράβηξαν άλλα 2 άτομα μέσα στο τμήμα.Σύνολο 8 άτομα. Υπάρχουν αρκετά βίντεο και φωτογραφίες τα οποιά πιθανόν να δημοσιευτούν σύντομα. Ήρθε δικηγόρος και τα κανάλια και ο κόσμος έμεινε έξω από το τμήμα για άλλες 2 ώρες μέχρι που αποφασίστηκε να αποχωρήσουμε και να συναντηθούμε

ΆΥΡΙΟ (ΚΥΡΙΑΚΗ), Η ΩΡΑ 5 ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ – ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!!

Advertisements

19 thoughts on “* 8 συλλήψεις σε πάρτυ δρόμου – συνάντηση σήμερα Κυριακή 5 μμ στην Φανερωμένη

 1. falies3 11/10/2009 στο 11:14 ΠΜ

  Την Πλατεία δεν την παραδίνουμε ρε!

  1. Στις 25/9/09 η αστυνομία διενεργεί τεράστια επιχείρηση σκούπα σε όλη την παλιά Λευκωσία με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, να την καθαρίσει από τους «παράνομους» μετανάστες που προκαλούν επεισόδια. Πάνω από 250 μπάτσοι αστυνομοκρατούσαν ολόκληρο το ιστορικό κέντρο για πάρα πολλές ώρες.
  2. Το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά την επιχείρηση, η αστυνόμευση στην πλατεία Φανερωμένης έχει αυξηθεί αισθητά, με συχνούς ελέγχους στοιχείων αλλά και προσωπικών αντικειμένων όπως επίσης και με πολλές περιπολίες, ειδικά τις νύκτες.
  3. Το βράδυ της 9/10/09, 5-6 άτομα νεαρής ηλικίας με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν απρόκλητα σε άτομα που άπλα άραζαν δίπλα από την εκκλησία της Φανερωμένης, φωνάζοντας στα αγγλικά «Αυτή είναι η εκκλησία μας». Αφού κτύπησαν 4 άτομα με γκλοπ, έφυγαν ανενόχλητοι. Στην συνέχεια ήρθαν τέσσερις ΜΜΑΔίτες και παρακολουθούσαν ενώ έκαναν έλεγχο σε ένα μετανάστη και πήραν τα στοιχεία του.
  4. Ας μην ξεχνάμε τον ξυλοδαρμό 3 ατόμων από ομάδα 15 εθνικιστών πριν 2 μήνες περίπου στο υπόγειο παρκινγκ της Φανερωμένης.

  . Είναι φανερό πως κάποιοι δεν μας θέλουν στην Πλατεία, είτε είμαστε ξένοι είτε είμαστε Κύπριοι. Δεν τους αρέσει το ότι διασκεδάζουμε έξω από την εκκλησία και δείχνουμε «ασέβεια». Αυτοί είναι κυρίως εθνικιστές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μας βιντεοσκοπούσαν από το οίκημα των εφέδρων καταδρομών, ποιος ξέρει γιατί.
  . Η Πλατεία αυτή ανήκει σε ΟΛΟΥΣ. Είτε είμαστε Κύπριοι είτε είμαστε ξένοι. Είτε είμαστε γυναίκες είτε είμαστε άντρες. Είτε είμαστε έτσι είτε είμαστε αλλιώς.
  . Κανένας δεν έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα στο χώρο αλλά όλοι έχουμε υποχρέωση ως προς την ασφάλεια μας εμάς και των γύρω μας. Επειδή θέλουμε να μεριμνήσουμε μόνοι μας για την ασφάλεια μας και να μην περιμένουμε από την αστυνομία που το μόνο που κάνει σε τελική ανάλυση είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο. Να οργανωθούμε για να μπορούμε να αποκρούουμε όποιες επιθέσεις από φασίστες ή άλλους.
  . Να τους δείξουμε πως από την Πλατεία δεν φεύγουμε. Πως εμείς θα είμαστε εδώ όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβληθούν. Επειδή αυτός ο χώρος μας εκφράζει και μας γεμίζει, σε αντίθεση με χώρους όπως τα κλαμπ που όλα είναι προκαθορισμένα και «ευπρεπή». Επειδή εδώ βρίσκεται ένα κομμάτι του εαυτού μας.

  ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  Κάποιοι/ες από Μανώλη

 2. falies3 11/10/2009 στο 1:12 ΜΜ

  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΡΤ

  11 Οκτωβρίου 2009

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Αλέρτ καταδικάζει την νέα εκδήλωση αστυνομικής βίας

  Η Κίνηση Πολιτών Αλέρτ καταδικάζει την νέα αυθαίρετη άσκηση αστυνομικής βίας το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2009 εις βάρος νεαρών που συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία.

  Μετά από την τελευταία παράνομη επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 εναντίον των μεταναστών, και επανειλημμένες επιθέσεις φασιστικών στοιχείων κατά νεαρών, Κυπρίων και μεταναστών, που συχνάζουν στην περιοχή, η αστυνομία με μια νέα προκλητική και συντεταγμένη επιχείρηση επιτέθηκε κατά των νεαρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 100 ατόμων, τα οποία αντέδρασαν όταν είδαν αστυνομικούς με πολιτική ενδυμασία να κακοποιούν 2 ανήλικους στο προαύλιο της εκκλησίας. Αμέσως μετά έφθασαν στην περιοχή δυνάμεις της ΜΜΑΔ, οι οποίες ύβρισαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς με γκλοπ και σπρέι διαλύοντας βίαια μιαν ειρηνική εκδήλωση. Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 8 άτομα, εκ των οποίων 2 στην Πύλη Πάφου όπου κατευθύνθηκαν δεκάδες άτομα για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις που προηγήθηκαν. Δεν επιτράπηκε στους συλληφθέντες να δουν δικηγόρο και σε μια περίπτωση η αστυνομία αρνήθηκε να μεταφέρει στο νοσοκομείο συλληφθέντα που είχε κτυπηθεί βάναυσα.

  Η Κίνηση Πολιτών Αλέρτ θεωρεί την τελευταία αυτή επιχείρηση της Αστυνομίας ως συνέχιση της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στην εντός των τειχών Λευκωσία μέσω της στοχοποίησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Με αυτό τον τρόπο η Αστυνομία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα διαφθοράς και εγκληματικότητας (ακόμη και στους κόλπους της), καθώς και από την εικόνα της ίδιας, όπως την είδαμε στις οθόνες μας στην περίπτωση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών από την ομάδα των δέκα.

  Τέτοιου είδους αστυνομικές ενέργειες προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνουν το δημοκρατικό κεκτημένο. Ως Κίνηση Πολιτών Αλέρτ δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αντίστασή μας ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

  Κίνηση Πολιτών Αλέρτ

 3. falies3 11/10/2009 στο 2:14 ΜΜ

  Άτομα που ήταν παρόντα δίνουν κι άλλες λεπτομέρειες:

  «Κατά τη διάρκεια του πάρτι υπήρχαν στο χώρο 2-3 μυστικοί αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι όμως δεν παρενέβαιναν με οποιοδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή άκουσα ότι αστυνομικοί με πολιτικά είχαν δύο μικρούς στην αυλή της εκκλησίας και τους χτυπούν για χρήση κάνναβης. Για την ακρίβεια, τους είχαν συναντήσει κάπου κάτω από τον ανεμόμυλο που βρίσκεται στην αυλή, τους είχαν τραβήξει προς το χώρο του εξομολογητηρίου που βρίσκεται εκεί δίπλα (και δεν έχει άμεση οπτική επαφή με την αυλή) και τους κτυπούσαν. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος από το πάρτι και φώναζε να τους αφήσουν, οπότε μετά από λίγο τράβηξαν ακόμα ένα άτομα από εμάς που είχαμε μαζευτεί. Σύντομα έφτασαν περιπολικά της ΜΜΑΔ, κατέβηκαν τρεις, πέρασαν ανάμεσά μας και έφτασαν εκεί που ήταν οι συλληφθέντες. Έπεσαν πλαστικά μπουκάλια και διαμαρτυρίες για τη σύλληψη οπότε άρχισαν να ρίχνουν ξύλο, να τραβούν από τα μαλλιά, να ρίχνουν σπρέι και να χρησιμοποιούν γκλοπ»…….. «Όταν μαζευτήκαμε έξω από τον αστυνομικό σταθμό Πύλης Πάφου με διαμαρτυρίες για τις συλλήψεις -5 ατόμων- έφτασαν 5-6 περιπολικά της ΜΜΑΔ και μας άρχισαν στο ξύλο με τα γκλοπ για να διαλυθούμε φωνάζοντας ότι η συγκέντρωση ήταν παράνομη!»

  Και από δεύτερο άτομο
  «Κάποια στιγμή έφτασε στο πάρτυ η πληροφορία ότι μυστικοί αστυνομικοί είχαν στριμώξει δύο άτομα στο χώρο της αυλής της εκκλησίας. Προχώρησα προς την εκκλησία, στο μεταξύ οι αστυνομικοί και τα 2 άτομα που είχαν συλλάβει βρίσκονταν ήδη μπροστά από την εκκλησία. Στη στροφή της οδού Λεύκωνος δίπλα από την πλατεία βρίσκονταν ήδη κάμποσα περιπολικά της αστυνομίας, οι αστυνομικοί έδερναν κόσμο. Άρχισα να βγάζω φωτογραφίες από τα επεισόδια, όταν ξαφνικά με πλησίασε κάποιος με πολιτικά, μου άρπαξε τη φωτογραφική και φώναξε « Είπα σου να μεν βγάζεις φωτογραφίες, θα σου την πιάσω». Ταυτόχρονα άρπαξε τη φωτογραφική μου και έτρεξε προς το κτίριο της βιβλιοθήκης της Φανερωμένης. Έτρεξα πίσω του, οπότε με άρπαξε από τα ρούχα, με τράβηξε πίσω –ανάμεσα στο κτίριο της βιβλιοθήκης και το εστιατόριο Berlin. Εγώ του φώναζα «Κύριε, δώσε μου πίσω τη φωτογραφική μου» οπότε μου φώναξε «Κόρη, θα τις διαγράψεις όλες, ειδάλλως θα την κάνω κομματάκια» και με έβαλε επί τόπου να τις διαγράψω.

  Ενώ είχα αρχίσει να διαγράφω, με σκούντησε δυνατά, με άρπαξε από τη φανέλα στο σβέρκο και άρχισε να φωνάζει ότι ξέρει ότι προσπαθώ να τον ξεγελάσω και να κρατήσω κάποιες φωτογραφίες. Με κτύπησε στην πλάτη και φώναξε πάλι να τις διαγράψω όλες. Όταν τον ρώτησα «Γιατί φοβάσαι; Κάνει κάτι παράνομο η αστυνομία;», μου απάντησε ότι δε δικαιούμαι να φωτογραφίζω*, με ανάγκασε φωνάζοντας να τις διαγράψω και τέλος με σκούντησε να φύγω.»

  σημ.: *η φωτογράφηση της δράσης της αστυνομίας σε δημόσιο χώρο είναι απολύτως νόμιμη!

 4. falies3 11/10/2009 στο 2:37 ΜΜ

  Έχουν συλληφθεί τελικώς 6 άτομα. Είναι όλοι υπό 3ήμερη κράτηση με 8 κατηγορίες ο καθ’ ένας/η κάθε μια: επίθεση κατά στυνομικού, οχλαγωγία, εξύβριση, αντίσταση σύλληψης, κακόβουλη ζημιά, παρεμπόδιση της αστυνομίας, πρόκληση σωματικής βλάβης και ανησυχία.

 5. falies3 11/10/2009 στο 3:29 ΜΜ

  Όπως φαίνεται και από τις κατηγορίες που τελικά έχουν προσαφθεί στους συλληφθέντες, η πληροφορία σχετικά με τη χρήση κάνναβης, δεν ευσταθεί.

 6. giorgos 11/10/2009 στο 4:04 ΜΜ

  diladi an ekamnan kanavi eprepe na tous sapisoun sto xilo?

 7. falies3 11/10/2009 στο 9:31 ΜΜ

  από λάθος σβήστηκε ένα σχόλιο που εξηγούσε πως μπορούμε να επαναφέρουμε σβησμένα αρχεία από φωτογραφικές . απολογούμαστε και αν μπορεί αυτός που το έγραψε να το ξαναβάλει.

 8. m4trix87 12/10/2009 στο 12:50 ΠΜ

  Οι πιθανοί λόγοι που κάνουν αυτά οι μπάτσοι ειδικά τώρα τελευταία είναι τέσσερεις

  1)Προετοιμασία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας ώστε όταν η οικονομική κρίση(απότοκο του καπιταλισμού)αρχίσει να κτυπά(με κάποια καθυστέρηση)και την Κύπρο η κοινωνία να μην αρχίσει να αντιδρά.

  2)»Εκκαθάριση» της παλιάς Λευκωσίας ώστε να μην υπάρξει αντίδραση στο ξεπούλημα της στους developers.
  (να κάνουν τους «εθνικόφρονες» κατοίκους να φύγουν λέγοντας τους ότι λόγω ξένων δεν είναι ασφαλείς,και όλους τους υπόλοιπους-συμπ των ξένων-να φύγουν από φόβο της αστυνομίας)

  3)Σπασμωδικές κινήσεις για επαναφορά της καταρρακωμένης αξιοπιστίας της αστυνομίας μετά από όλα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο(υπόθεση Κίττα,πολλαπλά περιστατικά διαφθοράς,αθώωση των 10 μπάτσων για την υπόθεση ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών και ότι ακολούθησε-διαμαρτυρίες,πορείες,απόφαση ανώτατου για εκδίκαση της έφεσης και απόρριψη αιτήματος δικηγόρων των αστυνομικών,επιχείρηση «σκούπα» κατά μεταναστών-μέσω της οποίας ήλπιζαν να «κεφαλαιοποιήσουν» στην ξενοφοβία της πλειοψηφίας δυστυχώς των κυπρίων αλλά τελικά κατάφεραν μόνο να διχάσουν την κοινωνία και την εξουσία και γενικά να γίνουν ρεζίλι).

  4)Ίσως και αντεκδίκηση στην απόφαση του ανώτατου τελικά να εξεταστεί η έφεση ενάντια στους 10 αστυνομικούς.

 9. S.P.E. 12/10/2009 στο 6:04 ΜΜ

  παιδιά, τελικά διερωτούμαι σε ποιούς ανήκει η πλατεία, όταν είστε και σείς τόσο φανατισμένοι και προκλητικοί,οταν λέτε ότι ‘δεν θα την παραδώσετε’…(μα είναι δική σας??) όταν λέτε ότι ανήκει σε όλους απο τη μιά και απ’την άλλη την κάνετε τόσο άχρηστη που δεν μπορεί κανείς άλλος να τη χρησιμοποιήσει.

  Κατ’αρχήν να πω ότι είμαι φίλη με αρκετά άτομα της ομάδας σας και γι αυτό θεωρώ ότι μπορώ να μιλήσω φιλικά. Επίσης, θέλω να εκφράσω και την άποψη ενός κατοίκου (που είμαι) και που χρησιμοποιεί τον χώρο περισσότερο απ’ότι αρκετοί απο σας τους επισκέπτες που θεωρείτε πως η πλατεία σας ανήκει περισσότερο κι απο τους τόπακες…

  Συνέλθετε λίγο επιτέλους και μην γίνεστε αυτό που καταδικάζετε. Και να εξηγήσω τι εννοώ.

  1- έχω και γώ όπως και σείς όπως και πολλά άλλα άτομα πρόβλημα με την εξουσία (και μάλιστα κάθε είδους)αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μου δίνει το δικαίωμα να βρίζω ότι δεν συμφωνεί με τα πιστεύω μου. Αν δηλαδή, κάποιοι – και είναι πολλοί που θεωρούν τον χώρο της εκκλησίας ιερό,εσάς ποιός σας δίνει το δικαίωμα να τους κοροϊδεύετε?

  2- όταν πάω να καθίσω στα σκαλιά του σχολείου μετά απο τα πάρτυ σας, όπως κάνω αρκετές φορές με φίλους γιατί κι εμάς μας αρέσει, γιατί να μην μπορώ επειδή είναι ολόμαυρα (δεν ξέρω τι ακριβώς χρησιμοποιείτε- κάρβουνο?) απο την προηγούμενη νύκτα?

  3- γιατί κάποια γεροντάκια κάτοικοι,που δεν έχουν που να πάν και είναι επίσης εγκατελειμμένοι και πιθανόν σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση απο πολλά παλιόπαιδα- μεσοσαστούς δήθεν αναρχικούς της παρέας σας, να έχουν εκβιωχθεί απο το δέντρο ‘τους’, όπου σύχναζαν μια ολόκληρη ζωή, διότι το καταλάβετε εσείς και το ονομάσατε μάλιστα το δέντρο του Μανώλη.Γιατί, να μην μπορούν να κοιμηθούν τη νύκτα απ’τη φασαρία που κάνετε; Επειδή μόνο και μόνο αυτός ο γεροντάκος δεν πλέον το σθένος να βγεί και να σας ‘χέσει’ επειδή είστε τόσο επιθετικοί; Γιατί οι Πόντιοι και οι μετανάστες (που δήθεν υπερασπίζεστε), και πού μένουν στα διαμερίσματα εκεί που κάνατε επίσης πολλή φασαρία γύρω απο το πρώην Double Six, να μην βρίσκουν ησυχία? Επειδή είναι ξένοι και δεν τολμούν ή νομίζουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία να τους διαμαρτυρηθούν? Τι σας κάνει να νομίζεττε ότι έχετε περισσότερο δικαίωμα πάνω στην πλατεία και όποιο δημόσιο χώρο, απ’ότι τα γεροντάκια, οι μετανάστες και όλοι εμείς? Γιατί είστε τόσο καταπιεστικοί, εσείς οι δήθεν ενάντιοι στην καταπίεση;

  4- γιατί εγώ που αγαπώ την πόλη μου και αγωνίζομαι ενάντια στην εξουσία που την άφησε να φτάσει στο χάλι που βρίσκεται, να μην μπορώ να την χαρώ, επειδή εσείς νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να κάνετε άχρηστα όλα τα κτίρια, την πουρόπετρα που δεν καθαρίζει εύκολα, ότι έχει απομείνει απο λίγο πολιτισμό και που στο τέλος, κι εσείς θα πληρώνετε για να καθαρίσει, με έξτρα φόρους; Γιατί να μην μπορώ να χαρώ την ομορφιά της περιοχής επειδή είναι γεμάτη με σπρέυ μπογιές?

  5- εσείς στη γειτονιά σας ανέχεστε να μην σας αφήνουν να κοιμηθείτε ή να περπατήσετε σε καθαρούς δρόμους;

  6- γιατί τόση χαρά με το να κλωτσάτε τα σκουπίδια που κατεβάζουμε για συλλογή και την επομένη, επειδή και οι άχρηστοι του δημαρχείου δεν βγαίνουν να καθαρίσουν πριν τις 10πμ., πρέπει να περπατώ μέσ’τα σκουπίδια για να πάω σουλειά;

  7- Σε τελική ανάλυση με ποιούς τα βάζετε; Αντί να τα βάλετε με την πραγματική εξουσία και να ζητήσετε περισσότερους ανοικτούς δημοσιους χώρους για να εκτονώνεστε, γιατί κάνετε πόλεμο σε όποιον αγαπά και θέλει να ζήσει στην περιοχή;

  Εχω την εντύπωση ότι είστε πολύ συγχισμένοι κι έχετε χάσει τον στόχο…
  Βρείτε τρόπο να διαμαρτυρηθείτε πιό δημιουργικά.
  Πηγαίνετε να κάνετε τις διαδηλώσεις σας στη δήμαρχο κι όχι στις γειτονιές και τις αυλάδες του κόσμου. Γιατί όσοι ζούν σ’αυτή την περιοχή και δεν είναι σαν εσάς περαστικοί, ξέρουν πολύ καλά ότι η παλιά Λευκωσία, είναι μια γειτονιά.

  Οσο για την αστυνομία, έ ναι, τι να γίνει, δυστυχώς, μπάτσοι είναι, κι όπως παντού, χρησιμοποιούν βία.

  Με τη βία τη δική σας, το θράσος και την επιθετικότητα σε ότι δεν συμφωνεί μαζί σας τι να γίνει;;;

 10. S.P.E. 12/10/2009 στο 6:13 ΜΜ

  Υ.Γ.
  αντιλαμβάνομαι ότι αρκετά απο τα άρθρα σας είναι πολύ σοβαρά και στη συγκεκριμένη περίπτωση σχολιάζετε κυρίως την στάση της αστυνομίας η οποία οπωσδήποτε είναι καταδικαστέα. Επίσης, ότι αυτή η ιστοσελίδα, δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον καθένα που δημιουργεί όλα αυτα΄τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω.

  Ομως σαν χώρος, μου φαίνεται ότι υπερασπίζεστε και αυτά τα πάρτυ, γι’αυτό θεωρείστε ότι η αντίδραση μου έχει να κάνει κυρίως με αυτή τη στάση και θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένη να υποδείξω και μια άλλη σκοπιά.

  ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 11. θαμώνας του Μανώλη 12/10/2009 στο 6:56 ΜΜ

  Συγγνώμη αλλά για να λες αυτά που λες, είτε έχεις πολλά νεύρα, είτε δεν γνωρίζεις ούτε ζείς εκεί, είτε απλά παραφουσκώνεις τα πράγματα, διότι πολλά που λές απλά δεν στέκουν.

  «την πλατεία δεν την παραδίδουμε», εννοούμε στο έλεος των πολυεθνικών και μεγαλοεπιχειρηματοποιών που καταστρέφουν πραγμάτικα τη πόλη.
  ΔΕΝ εννοούμε στους κατοίκους της και εξάλλου αναφέρετε πιο κάτω. Δεν είπε κανείς ότι η πλατεία ανήκει σε κάποιον ή σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα η σύνολο. ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ/ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΛΠ! Μην τα παίρνεις προσωπικά.

  1 – Κάποιοι έγραψαν πάνω στην εκκλησία, κακός αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις πιος γράφει τι και που..δεν σημαίνει ότι όλοι γράψανε πάνω στην εκκλησία. Ούτε είδα να βρίζει κάποιος κάποιον στην εκκλησία, εχτός αν προηγήθηκαν άλλα. Στις παρέες όμως, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι και γνωρίζουν ότι η εκκλησία είναι εταιρία και καμία σχέση έχει με τον χριστιανισμό.

  2 – που είδες κάρβουνα? Μετά τα πάρτυ καθαρίζουμε την γλυρω περιοχή ΠΑΝΤΑ! Στο τελευταίο πάρτυ φέραμε και κουτιά για καλάθους! Απλά έτυχαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να κάνει σκούπα στους «διαφορετικούς» της παλιάς Λευκωσίας και να την κάνει σε καλούπη στύλ Μακαρείου!(βλέπε Λήδρας)

  3 – Ποιο είναι το πρόβλημα του να δώσεις ένα όνομα σε ένα δέντρο..;
  Τα πάρτυ συνήθως τελιώνουν η ώρα 12.. Για τα κλάμπ που άνοιξαν και μένουν ανοικτά μέχρι τις 3-4 και γεμίζουν αυτοκίνητα και μεθυσμένους από vodkashark κλπ γιατί δεν λες τίποτα;
  Είμαστε καταπιεστικοί; Σίγουρα μένεις κοντά ή μας κοροϊδεύεις;
  Όταν είμαστε πλατεία συνήθως βλέπω τριγύρω και παιδιά και μάνες και πατεράδες και γεροντάκια από διάφορες εθνικότητες και κανείς δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανένα. Σε αντίθεση με άλλους τόπους στην Λευκωσία όπου σε βάζουν σε κατηγορίες ανάλογα με την εμφάνισή σου!

  4- Προσοπικά μ’αρέσουν πολύ τα σπρέι άρα δεν μπορώ να καταλάβω την ανησυχία σου..

  5- Εμένα περνούν αυτοκίνητα κάθε 20 δευτερόλεπτα!!

  6- Δεν είδα κανένα να κλοτσά σκουπίδια, έλεος….και καθαρίζουμε συχνά τον τόπο όπου καθόμαστε, ζητήσαμε και για περισσότερους καλάθους και βοηθάμε κάποιες φορές και τον σκουπιδιάρη! Μετά τα επεισόδια όντως υπήρχαν σκουπίδια αφού χρησιμοποιηθήκαν για οδοφράγματα στους μπάτσους. Νομίζω κάποιοι μπορεί να λερώνουν τον τόπο για να κάνουν κάποιοι άλλοι παράπονα σε αστυνομίες κλπ….

  7- Σε ποιόν που μένει στην παλιά Λευκωσία κάνουμε πόλεμο…; Αφού πολλοί που μένουν παλιά Λευκωσία είναι συχνοί στην παρέα..

  Πότε έγινε διαδήλωση στην αυλή κάποιου;;

  Υπάρχει μέρος κάποιας πόλης που δεν είναι γειτονιά;

  Α…οι μπάτσοι κάνουν την δουλειά τους έτσι..; Δεν έχεις κανένα πρόβλημα μαζί τους; Δεν είναι πρόβλημα που χτυπάνε και κάνουν σκούπα σε παιδιά αλλά είναι προβλημα που κάποτε κάποιος κλοτσά τα σκουπίδια και φωνάζει λίγο περισσότερο και παει λίγο πιο αργά σπίτι του..;

  Πότε χρησιμοποιήθηκε βία εχτός από το Σάββατο;

  Περιμένω απάντηση

 12. Λένα 13/10/2009 στο 1:15 ΜΜ

  Μία διευκρίνηση στην/στον S.P.E.: οι Φάλιες και το μπλοκ τους έχουν το ρόλο των Εναλλακτικών Μέσων με όποιο τρόπο μπορούν. Αναρτούνται κείμενα συλλογικοτήτων, ανακοινώσεις και καλέσματα σε δράσεις, οπτικό υλικό που δε βρίσκει το δρόμο του για τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης κλπ κλπ. Αναφέρω τα αυτονόητα φυσικά.
  Οι Φάλιες δεν έχουν αναρτήσει ακόμα θέση πάνω στο θέμα.

 13. S.P.E. 13/10/2009 στο 1:36 ΜΜ

  προς Λένα:
  αυτονόητο καιεκτιμητέο…
  πήρα όμως την ευκαιρία του χώρου που δίνετε, για να εκφράσω και’εναλλακτική’ άποψη κατοίκου, που θεώρησα θάταν καλά να προβληματίσει…

 14. falies3 13/10/2009 στο 2:49 ΜΜ

  Η Αλέρτ καταδικάζει τη νέα εκδήλωση αστυνομικής βίας

  Η Κίνηση Πολιτών Αλέρτ καταδικάζει την νέα αυθαίρετη άσκηση αστυνομικής βίας το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2009 εις βάρος νεαρών που συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία.

  Μετά από την τελευταία παράνομη επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 εναντίον των μεταναστών, και επανειλημμένες επιθέσεις φασιστικών στοιχείων κατά νεαρών, Κυπρίων και μεταναστών, που συχνάζουν στην περιοχή, η αστυνομία με μια νέα προκλητική και συντεταγμένη επιχείρηση επιτέθηκε κατά των νεαρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 100 ατόμων, τα οποία αντέδρασαν όταν είδαν αστυνομικούς με πολιτική ενδυμασία να κακοποιούν 2 ανήλικους στο προαύλιο της εκκλησίας. Αμέσως μετά έφθασαν στην περιοχή δυνάμεις της ΜΜΑΔ, οι οποίες ύβρισαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς με γκλοπ και σπρέι διαλύοντας βίαια μιαν ειρηνική εκδήλωση. Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 8 άτομα, εκ των οποίων 2 στην Πύλη Πάφου όπου κατευθύνθηκαν δεκάδες άτομα για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις που προηγήθηκαν. Δεν επιτράπηκε στους συλληφθέντες να δουν δικηγόρο και σε μια περίπτωση η αστυνομία αρνήθηκε να μεταφέρει στο νοσοκομείο συλληφθέντα που είχε κτυπηθεί βάναυσα.

  Η Κίνηση Πολιτών Αλέρτ θεωρεί την τελευταία αυτή επιχείρηση της Αστυνομίας ως συνέχιση της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στην εντός των τειχών Λευκωσία μέσω της στοχοποίησης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Με αυτό τον τρόπο η Αστυνομία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα διαφθοράς και εγκληματικότητας (ακόμη και στους κόλπους της), καθώς και από την εικόνα της ίδιας, όπως την είδαμε στις οθόνες μας στην περίπτωση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών από την ομάδα των δέκα.

  Τέτοιου είδους αστυνομικές ενέργειες προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνουν το δημοκρατικό κεκτημένο.
  Ως Κίνηση Πολιτών Αλέρτ δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αντίστασή μας ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

  Κίνηση Πολιτών Αλέρτ
  http://www.alertcy.wordpress.com

  11 Οκτωβρίου 2009

 15. falies3 13/10/2009 στο 3:50 ΜΜ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑ
  Ο υπ. Δικαιοσύνης υιοθετεί ρατσιστικές αντιλήψεις

  ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ;

  Με αφορμή την επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας και την αστυνομική βία εναντίον νεαρών στην παλιά Λευκωσία, εντείνεται η ρατσιστική υστερία εναντίον των μεταναστών και των «αναρχικών». Χτεσινό αποκορύφωμα οι αντιδράσεις σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Σημερινή, σύμφωνα με την οποία 73% των πολιτών θεωρούν τους μετανάστες υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας, 75% δεν συμφωνούν ότι οι μετανάστες συνεισφέρουν στο να γίνει πιο πλούσια η πολιτιστική ζωή της Κύπρου, ενώ το 68% ότι δεν συνεισφέρουν θετικά στην κυπριακή οικονομία. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που δημοσκοπήσεις φανερώνουν ότι η πλειοψηφία των Κυπρίων χαρακτηρίζεται από ξενοφοβία, ρατσιστικές αντιλήψεις και άρνηση αποδοχής της διαφορετικότητας.

  Αυτές οι αντιλήψεις έχουν δομηθεί μέσα από πολιτικές, πρακτικές και συμπεριφορές μιας μερίδας πολιτικών, ανθρώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και άλλων ρατσιστών με την πάροδο του χρόνου. Επιστημονικά ευρήματα, όπως του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποδεικνύουν την ουσιαστική συνεισφορά των μεταναστών εργατών στην οικονομική ανάπτυξη και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ανάμειξη μεταναστών στο έγκλημα είναι μικρότερη από το ποσοστό τους στο συνολικό πληθυσμό, δεν ενδιαφέρουν αυτούς που αποφάσισαν να στιγματίσουν όλους τους μετανάστες. Όπως και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στιγματίσουν 100δες νεολαίους ως «αναρχικούς και χασικλήδες» από τους οποίους κινδυνεύει η παλιά πόλη.

  Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι το ότι αυτές οι ρατσιστικές αντιλήψεις φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, να υιοθετούνται από τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα σχετικά με τις πιο πάνω αντιλήψεις όπως εκφράστηκαν στη δημοσκόπηση, απάντησε ότι «ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις των πολιτών» (Σημερινή, 13 Οκτωβρίου. σελ. 13). Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που έδωσε πλήρη κάλυψη στην υπόθεση «σκούπα» της αστυνομίας, παρά την αντίθεση του καθ΄ ύλην αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών. Τον ίδιο που, αντί να καταδικάσει την ωμή και αδιάκριτη βία ενάντια σε 16χρονα κορίτσια, κάνει συσκέψεις για να «καθαρίσει την πόλη» από τους «αναρχικούς». Οι συμπεριφορές αυτές θυμίζουν κυβερνήσεις όπως του Μπερλουσκόνι και πολιτικές όπως του Καρατζαφέρη και άλλων ακροδεξιών τσαρλατάνων στην Ευρώπη. Το να κρύβονται κάποιοι πολιτικοί πίσω από πλειοψηφικές ξενοφοβικές αντιλήψεις, όπως αυτές που ανέδειξε η Σημερινή, δεν αποτελεί άλλοθι, αλλά αντίθετα αδυναμία πολιτικού ηγετικού ρόλου. Η ιστορία έχει καταδικάσει εξάλλου όλους όσους μέχρι σήμερα, με την επίκληση της λαϊκής βούλησης, διέπραξαν κάθε λογής εγκλήματα και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Καθήκον των ηγετών είναι να καθοδηγούν τους πολίτες, ακόμα κι ενάντια στο ρεύμα κι όχι να ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Ο κος Λουκάς Λουκά είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Χριστόφια. Μιας Κυβέρνησης από την οποία άλλα αναμένουν οι πολίτες σχετικά με τα ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες. Η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει υποχρέωση να βάλει τον υπουργό της στη θέση του ή να τον αποπέμψει. Αν δεν το κάνει θα γράψει την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της.

  Διοικητικό Συμβούλιο ΚΙΣΑ, 13.10. 2009

 16. Λένα 13/10/2009 στο 4:14 ΜΜ

  Από την ανακοίνωση της ΚΙΣΑ
  «δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στιγματίσουν 100δες νεολαίους ως «αναρχικούς και χασικλήδες» από τους οποίους κινδυνεύει η παλιά πόλη.»
  και
  «κάνει συσκέψεις για να «καθαρίσει την πόλη» από τους «αναρχικούς».»

  Με όλη τη παραδοχή που έχω για το έργο της ΚΙΣΑ, το οποίο εν πολύπλευρο και πολλά σημαντικό,και παρ’ όλο που συμφωνώ με την παράθεση των στοιχείων και τη γενική ανάλυσή της στην ανακοίνωση, πρέπει να σημειώσω επίσης ότι η πιο πάνω φράσεις βάζουν και το θέμα της πολιτικής αντίληψης του κάθε ατόμου σε λάθος βάση. Τείθεται στην ανακοίνωση της ΚΙΣΑ ότι το να είναι ένα άτομο αναρχικό είναι όντως ένα πρόβλημα («στιγματίζονται»). Με τον ίδιο τρόπο το έθεσεε και η χτεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας μετά τη σύσκεψή της («κάποιοι από αυτούς παρουσιάζονται ως αντιεξουσιαστές και κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν σε εύηχες κινήσεις και σίγουρα αυτό μας ανησυχεί»).
  Η αναρχική πολιτική αντίληψη δεν είναι αξιόποινη και η ΚΙΣΑ, η οποία γνωρίζει ότι πολλά από τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο στήριξαν πολλές φορές τους μετανάστες έναντι φαστιστικών στοιχείων, θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη στο θέμα και προσεκτική στις διατυπώσεις της. Ειδάλλως, προσέχουμε τους μετανάστες και ποινικοποιούμε συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις.

 17. falies3 13/10/2009 στο 4:34 ΜΜ

  Έγινε καταγγελία για κακομεταχείρηση 16 χρονης το περασμένο Σάββατο.

  http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/201123

 18. falies3 13/10/2009 στο 11:41 ΜΜ
 19. falies3 17/10/2009 στο 3:00 ΜΜ

  Άρθρο στην Αλήθεια

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Κατσάδα Χριστόφια στον υπουργό του
  http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=46596

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s