*Δικαιοσύνη Τώρα!

 

Η Κίνηση Πολιτών ALERT συνεχίζει τη δράση για την απόδοση δικαιοσύνης στη γνωστή περίπτωση των 10 αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν 2 φοιτητές και αθωώθηκαν από το δικαστήριο, γιατί δεν έγινε δεχτό το βίντεο του ξυλοδαρμού που είδε ο κάθε Κύπριος πολίτης στην οθόνη της τηλεόρασης του. Από την απόφαση του Εφετείου θα εξαρτηθεί η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας στην Κύπρο ή, καλύτερα, ότι έχει απομείνει από αυτή την αξιοπιστία μετά την αθώωση των 10.

 

Η ALERT θα συνεχίσει, όμως, τη δράση της ανεξάρτητα από την απόφαση του Εφετείου για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο ξυλοδαρμός των δύο φοιτητών δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Υπάρχει σωρεία παρόμοιων περιπτώσεων. Όταν ο πολίτης καταγγέλλει στην αστυνομία τέτοια περιστατικά καταλήγει συνήθως ο ίδιος κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην αστυνομία. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις εξωφρενικής καταδίκης πολιτών που κατάγγειλαν τέτοια περιστατικά και κατέληξαν οι ίδιοι στην φυλακή.

 

Η ALERT καταδικάζει και αγωνίζεται κατά της δικαιοσύνης των δύο μέτρων και των δύο σταθμών. Όταν ο θύτης είναι αστυνομικός αθωώνεται, όταν είναι απλός πολίτης καταδικάζεται. Όταν οι χαλασμένες κάμερες καταγράφουν παραβάσεις τροχαίας, ο πολίτης καταδικάζεται. Όταν η κάμερα που λειτουργεί χωρίς πρόβλημα καταγράφει κακουργήματα αστυνομικών, οι αστυνομικοί αθωώνονται.

 

Η Κίνηση Πολιτών ALERT είναι και θα είναι ALERT: Θα παρακολουθεί τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Όπως δηλώνει και το όνομα της Κίνησης θα είμαστε σε εγρήγορση μέχρι να εκλείψει κάθε μορφή αστυνομικής αυθαιρεσίας και μέχρι να σταματήσει το δικαστικό της ξέπλυμα.

 

Η δημοκρατία δεν περιορίζεται στο εκλογικό δικαίωμα και τις ελεύθερες εκλογές ανά πενταετία. Η δημοκρατία είναι μια καθημερινή πραχτική. Συνίσταται στον έμπρακτο σεβασμό και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την εθνική καταγωγή ή την κοινωνική τάξη του κάθε ανθρώπου. Η ALERT δεν θα ανεχθεί καμιά δημοκρατία της μπανάνας. Θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου που ζει στην Κύπρο, είτε είναι Κύπριος πολίτης, είτε είναι μετανάστης. Επικεντρωνόμενη σε θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, συμβάλλει στην καλλιέργεια δημοκρατικού πολιτισμού και αγωνίζεται για την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών.

 

Καλούμε όλους και όλες που συμμερίζονται τις απόψεις μας να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας:

 

Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία

Όχι στο δικαστικό της ξέπλυμα

Όχι στη δημοκρατία της μπανάνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT

 

www.alertcy.wordpress.com

alertcy@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s