* ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μαύρη μπογιά μπορεί να βλάψει τους θεσμούς

mpogia_t

Ζήσαμε αυτές τις μέρες την προσπάθεια να παρουσιαστεί η ενέργεια ρίψης μπογιάς σε τοίχο των δικαστηρίων, ως ένδειξη ότι οι αντιδράσεις των πολιτών στην αθώωση των μπάτσων είναι λανθασμένες ή ότι βαδίζουν σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Η γελοία προσπάθεια εξίσωσης μιας ακίνδυνης ενέργειας που κινείται στα πλαίσια του συμβολικού με την χωρίς καμιά αμφιβολία αδυναμία του κράτους να ελέγξει την αστυνομία δεν μας εκπλήσσει. Απορρέει από την ανησυχία που προκύπτει κάθε φορά που οι πολίτες ενεργοποιούνται, οργανώνονται ,συζητούν και αντιδρούν έξω από τα πλαίσια του κομματικού και κρατικού ελέγχου.

Η εξουσία ανέσυρε και χρησιμοποίησε το διαχρονικό της όπλο απέναντι στους καταπιεσμένους υπηκόους της: Αυτό του φόβου. Σύμμαχοι αναμενόμενοι (;) ο δικηγορικός σύλλογος, οι τηλεοπτικοί αστέρες των δελτίων ειδήσεων και διάφοροι άλλοι πολιτευτάδες και μη οι οποίοι ανησυχούν όταν τα πράγματα τους διαπερνούν, όταν η κοινωνία τούς ξεπερνά και ο τυχοδιωκτισμός τους αποκαλύπτεται. Δεν θα το φάμε το παραμύθι. Αυτόν το φόβο θα τον σπάσουμε. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις δείχνουν ότι το κατέβασμα αρκετού κόσμου στις διαδηλώσεις  του Δεκέμβρη δεν ήταν ευκαιριακός. Ένα σεβαστό ποσοστό ανθρώπων έχει φαίνεται συνειδητοποιήσει ότι η σιωπή δεν είναι πλέον χρυσός. Ότι απαιτείται η δική του επώνυμη παρουσία για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Η αυτοοργάνωση της κοινωνίας μέσα από αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, η εκδήλωση με κάθε τρόπο της αντίθεσης μας σε ενέργειες που μας προσβάλουν ως ανθρώπους και η διάνοιξη δρόμων προς μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και ελευθερίας δεν πρόκειται να ανακοπούν.

Η τρομοκρατία των εξουσιαστικών θεσμών δεν θα περάσει. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και φαίνεται.

Υ.Γ.1 Δυστυχώς στην παγίδα των καθεστωτικών μ.μ.ε. έπεσαν και άνθρωποι από τους οποίους περιμέναμε να αντιδράσουν ceb3cf85cebccebdcebfcf82-ceb2ceb1cf83ceb9cebbceb9ceb1cf82διαφορετικά . Οι δηλώσεις του τύπου “εμείς είμαστε οι καλοί διαμαρτυρόμενοι και οι κουκουλοφόροι οι κακοί” παραβλέποντας το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι απλά πέταξαν μπογιά σε ένα τοίχο του δικαστηρίου δείχνει το πόσο εύκολα μπορούμε να πέσουμε στις παγίδες του συστήματος.

Υ.Γ.2 Δεν αφορούν πλέον τα φαινόμενα κρατικής καταστολής μόνο ένα κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά μεσούσης και της οικονομικής κρίσης επεκτείνονται και στην μεγάλη κοινότητα μεταναστών και οικονομικών προσφύγων με μεγάλες επιχειρήσεις σκούπα αλλά και σε κάθε ένα που κινείται ηθελημένα ή άθελα του έξω από την κανονικότατα όπως την ορίζει το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΦΑΛΙΕΣ  – συντακτική ομάδα –

Advertisements

7 thoughts on “* ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μαύρη μπογιά μπορεί να βλάψει τους θεσμούς

 1. Λένα 25/03/2009 στο 11:46 ΜΜ

  «Ο Φόος Τρώει τα Έρμα! «

 2. the Idiot Mouflon 26/03/2009 στο 12:07 ΜΜ

  Θα σχολιάσω κάνοντας χρήση μέρους σχολίου μου στα Μαάρα Φτερά.

  Άμα σκέφτομαι το όλο συμβάν δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Προσπαθώ να φανταστώ … όχι το θυμό ή τη χαρά των μπάτσων… αλλά την έκπληξη τους άμα βρήκαν τα οχήματα.

  Τους φαντάζομαι να λεν μεταξύ τους: «Θκιάορκαν σου, εν δυνατό; Θωρώ καλά οξά γελούν με τα μάθκια μου; Ήρταν με τα αυτοκίνητα/τις μοτόρες τους οι σκάπουλλοι; Εν δυνατόν;»

  Αντιεξουσιαστές μεν, με νόμιμες πινακίδες τζιαι άδειες δε. Πολλά «προχώ»…

  Ναι ξέρω, έτσι λαλούν οι μπάτσοι αλλά δεν σημαίνει πως έτσι πράγματι είχαν τα πράγματα τζιαι ας υπάρχουν τζιαι παραδοχές. Λέω να τους καταδικάζουμε δημόσια τους συλληφθέντες μπας τζιαι απαλλαγούν (μαύρο χιούμορ).

  Το πιο σημαντικό όμως είναι τούτο, εκαταφέραν μια ξεφτιλισμένη αστυνομία να την παρουσιάσουν ως ικανή!

 3. Nikolas Parpas 26/03/2009 στο 1:02 ΜΜ

  kai poios den mou lei oti oi mbatsoi erixan tis mbogies? eide kaneis tous sillifthentes? …

 4. Γιώργος Αμιαντιτης 26/03/2009 στο 9:11 ΜΜ

  Επιτέλους, κάποιοι αντιδρούν σε τουτο τον τόπο. Με τόση μπόχα απο παντού είχα αρχιση να ανησυχώ. Προς στιγμή
  πίστεψα οτι δεν υπήρχε ελπίδα

 5. Nikolas Parpas 27/03/2009 στο 2:26 ΠΜ

  h antidraseis einai kales kai i kathos prepei diamartiries kales einai kai epivallontai min ginoume opos tin athena omos etsi? me metro

 6. Λένα 27/03/2009 στο 9:16 ΠΜ

  Παρ’ όλο που δε μπορώ να ξέρω τι εννοείς Νικόλα με το ‘Καθώς πρέπει διαμαρτυρίες’ πρέπει να δεχτείς ότι υπάρχει ένα σχήμα οξύμορο ανάμεσα σε μια δικαιοσύνη που μας δείχνει τον κώλο της και στο αίτημα για ‘διαδηλώσες καθώς πρέπει ενδεδυμένες’.
  Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να διαχωρίσω τις διαδηλώσεις με οργάνωση, ξεκάθαρο σκοπό και ευανάγνωστο πολιτικό μήνυμα (το οποίο εν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται απόλυτα ανάμεσα στις ομάδες ή τα άτομα που συμμετέχουν) από την ανοργανωσιά και τον ενθουσιασμό που -όπως λες Mouflon- κάνει και την αστυνομία να φαίνεται ικανή!
  Εκτός από το να βοηθά την αστυνομία να φαίνεται ικανή, να θυμούμαστε ότι ανοργάνωτες πολιτικές πράξεις που εκθέτουν τα ενεργά άτομα που τις εκτελούν στα χέρια και τα μάτια της αστυνομίας (και είδαμε πολύ καλά ότι τα μάτια των αστυνομικών ακόμα και»στραβά», σκοτώνουν) καταφέρνουν επίσης να αποδιοργανώνουν το κίνημα και να αφαιρούν ενεργά κύτταρα του τη στιγμή που η παρουσία του κάθε ατόμου μετρά. Αυτό ακριβώς συνέβηκε και στις διαμαρτυρίες που έγιναν στην Κύπρο για αλληλεγύη προς την ελληνική εξέγερση του Δεκέβρη του ’08.
  Το πέταγμα μιας μπογιάς στα κτίρια που στέγασαν μιαν ποθκιάντροπη δικαστική διαδικασία και λίγο ήταν. Χαζομάρα τους το ότι τους πιάσαν. Το θέμα είναι ότι καταλήγουμε ακόμα και ανάμεσά μας να εξισώνουμε ένα μπουγιέλλωμα με «το ΚΑΚΟ». Το κτίριο σηματοδοτεί μέσα στην κοινότητα την ύπαρξη ενός θεσμού, στεγάζει αυτό το θεσμό. Αν ο θεσμός πάσχει από σηψαιμία, τόσο ο θεσμός όσο και το κτίριο που τον οριοθετεί στο γεωγραφικό χώρο, δεν έχουν κοινωνικό νόημα ύπαρξης. Και το
  μουντζ(ουρ)ώσαν!!

 7. Ζ 27/03/2009 στο 2:54 ΜΜ

  Απλός να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το να σύρεις μπογιά εν μια ακόμα διαμαρτυρία, νέμε παράνομη αλλά καθόλου βίαιη. Τζιε σημασία εν έχει αν έγιναν συλλήψεις. Σημασία έχει ότι όπως το κράτος μπορεί να λειτούργει χωρίς να υπολογίζει τον κόσμο και ο κόσμος κάποτε μπορεί να γίνετε αντιδραστικός και να σύρνει μπογιές στα κυβερνητικά κτίρια. Εν μπογιά ρε γαμώτο ενε μολότοφ. Όσο για το πώς το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, εντελώς λάθος. Ούτε μασκοφόροι ούτε αναρχικοί ούτε τίποτε. Απλός αγανακτισμένοι πολίτες που τρίζουν τα δόντια τους μπροστά στην αδικία που γίνετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s