* Ανακοίνωση της ΑΔΑ – Τοπικά Γεγονότα Διαφθοράς και Κρατικής Τρομοκρατίας

Τοπικά γεγονότα διαφθοράς και κρατικής τρομοκρατίας:

-είναι φασίστες, ρατσιστές που χωρίς κανένα κοινωνικό αίσθημα ξυλοφορτώνουν βασανίζουν, κακοποιούν, πυροβολούν με την απλή δικαιολογία της τυχαίας εκπυρσοκροτήσεις ή του εξοστρακισμού της σφαίρας και έτσι δολοφονούν, Χλώρακα 1993

-δολοφονία μοτοσικλετιστή στο Λιοπέτρι από την ομάδα Ζ 2001

-Συναρμολόγηση πολυτελών αυτοκίνητων 2002

-Δολοφονία Τρύφωνος Τρυφώνου 2002

-εξευτελίζουν, τρομοκρατούν, εκφοβίζουν μετανάστες ώστε να αποτρέπεται η συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις 2003

-κύκλωμα παράνομων αδειών εισόδου 2003

-τζόγος και σωματεμπόριο γυναικών 2003

-πυροβολισμός δυο ανήλικων στη Λεμεσό 2003

-τσέπωμα εισπράξεων από εντάλματα 2004

-πυροβολισμός του Αντρέα Χρυστοδούλου στην ωμοπλάτη 2004

-άγριος ξυλοδαρμός δυο φοιτητών 2005

-διακίνηση και πώληση ουσιών 2006

-καταστέλλουν βιαία κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις όπως αντιπολεμικές, παρενοχλούν, λασπολόγου, φακελώνουν και στήνουν υποθέσεις, καταστέλλουν οτιδήποτε ριζοσπαστικό, όπως τον αντιεξουσιαστικό- αναρχικό χώρο, υπόθεση Άρη Μακρίδη και τον άγριο ξυλοδαρμό του και άλλων,  2006

– ξυλοδαρμός τουρκοκύπριων και τραμπουκισμοί στα αυτοκίνητα τους μπροστά στο τμήμα Λυκαβητού από εθνικιστές νεοναζί και η συνειδητή μη παρέμβαση της αστυνομίας,  2009

-υπόθεση Κίτα 2009 -ρατσιστική επιχείρηση σκούπα, 2009

-ξυλοδαρμός του δεκαοκτάχρονου Henry Taylor από την ομάδα Ζ, 2009

-η αγρία μορφής καταστολής στα γήπεδα με τους τραμπούκους της ΜΜΑΔ

-αθώωση των δέκα φασιστοειδών, παρακρατικών μπάτσων,  2009

Δολοφονίες, βασανισμοί σε κρατητήρια, σε φύλακες, σε έλεγχους στους δρόμους, σε διαδηλώσεις στα γήπεδα, σε κοινωνικές παρεμβάσεις κοκ. Έρευνες σε σπίτια και κοινωνικούς χώρους, παρενόχληση, παρακολούθηση, εξευτελισμοί…

Η λίστα δεν τελειώνει

Δέκα μέλη της κρατικής κατασταλτικής μηχανής τον Δεκέμβρη του 2005 ξυλοκοπούν δυο φοιτητές και αθωώνονται, υπό τα πλαίσια δικαίου του δήθεν αποκαλούμενου «συστήματος αξιών», το οποίο αποδεικνύει ξεκάθαρα πια ποίος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Ένας μηχανισμός που έχει παρά μόνο τον ρόλο εξυπηρέτησης της κυρίαρχης τάξης. Έτσι για να φέρει σε πέρας το έργο του αυτό, χρειάζονται αποτελεσματικοί μέθοδοι. Μια απ’ τις μεθόδους είναι να χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να παράγει τον φόβο στην κοινωνία, τον φόβο της σωματικής ακεραιότητας, τον φόβο του συνεχούς έλεγχου, της απόλυτης εξάρτησης από το κράτος χάνοντας κάθε φυσικό-κοινωνικό ένστικτο αυτονομίας και φυσικού δικαίου, έμφυτο μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί βάση λειτουργημάτων όπου έχουν στόχο να παράγουν ανθρώπινα απομονωμένα μυαλά, αδύνατα ως προς την δημιουργικότητα σκέψης και φυσικής έκφρασης. Μια από τις βασικές επιδιώξεις του κράτους και της εξουσίας είναι η διαμόρφωση γνώμης ώστε να δημιουργείται το φαινόμενο μιας επιβεβλημένης μαζικοποιημένης άποψης όπου να μπορεί να δημιουργεί μέσω της συναινετικής άποψης, κάποιες λειτουργίες όπως αυτές των εκλογών και του σχηματισμού ομάδων εξουσίας. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται όργανα ακρίβειας, κυρίως πολιτισμικής φύσης. Το σχολείο είναι ένα μικρό-σύστημα άξιων, όπως και ένας απ΄ τους μεγάλους μηχανισμούς παραγωγής συναίνεσης, ενός προσχεδιασμένου πνευματικού μέλλοντος και κυρίως μιας προκαθορισμένης εργατικής δύναμης. Μετέπειτα για την διατήρηση της όλης παραγωγικότητας χρειάζονται κάποιες διαδικασίες. Έτσι εμφανίζονται οι μηχανισμοί όπως τα ΜΜΕ, ο Στρατός, η πατριαρχική οικογένεια, η εκκλησία και τα υπέρ-συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας όπου διαιωνίζουν το στοιχείο της κυρίαρχης μαζικοποιημένης γνώμης.

Παρόλ’ αυτά οι άνθρωποι εκ της φύσης τους έχουν έμφυτο το αίσθημα του φυσικού δικαίου με αποτέλεσμα σε περιόδους κρίσης να δημιουργούνται προοπτικές αντίδρασης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Ο επιβλητικός χαραχτήρας της κατασταλτικής μηχανής μέσα από τις πράξεις του φέρνει την οργή στον κόσμο. Το κοινωνικό σύνολο αντιδρά μπροστά στην χυδαιότητα της αδικίας και κινείται ως προς στην αναζήτηση μιας πιο ριζοσπαστικής οργανωμένης αντίδρασης, όπου η ίδια η κοινωνία μέσα από την συνειδητοποίηση των κοινωνικών καταστάσεων που την περιβάλλουν παίρνει μορφή δράσης. Τότε είναι που αρχίζει να παίρνει την ζωή στα χέρια της αναζητώντας ό,τι καλύτερο για την ίδια.

Ένα απολυταρχικό, συγκεντρωτικό και βαθύ κράτος έλεγχου, καταστολής, οικονομικής καταπίεσης και διαφθοράς. Μιας υπέρ-δογματικής δημοκρατίας που εξαπολύει με νομιμότητα την όλη κατασταλτική δομή της. Η φριχτή αυτή κατασταλτική χυδαιότητα φρίκης δικαιώνεται και της παρέχεται η απόλυτη προστασία. Αποτελεί σημείο αφύπνισης του κοινωνικού συνόλου για κατανόηση του όλου αισχρού λειτουργήματος του κρατικού μηχανισμού, της διαφθοράς του και της αισχρής, εμετικής κοροϊδίας από αστυνόμους, πολιτικούς και δικαστές ως προς την κοινωνία.

Σήμερα μας δηλώνουν την απονομή της απόλυτης εξουσίας χωρίς όρια, όπως επίσης η πλήρης εξουσιαστική αυτονομία στους μηχανισμούς της «τάξης ασφάλειας και δικαιοσύνης», αστυνόμων παρακρατικών, ρατσιστών-νεοναζί, χυδαίων δικαστών και η ανικανότητα του συστήματος αξιών. Μας επιβάλουν μέσα απ’ την κοινωνική τους διαφθορά, τον αποπνικτικό έλεγχο, τους ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, εξευτελισμούς, τον εγκλεισμό στα κάτεργα «προσαρμογής» ως παραδειγματισμό στην κοινωνία για την επιβολή του κοινωνικού φόβου.

Είναι τόσο πολύ χυδαία χοντροκομμένο το κόλπο τους, που δεν αφήνει περιθώρια συμβιβασμού. Ήρθε η ώρα να δράσουμε ως κοινωνία, ως μια δυναμική, όπου θα δημιουργήσει προοπτικές ενός ευρύτερου χώρου δράσης ως προς την κρατική κοροϊδία και τρομοκρατία, που διαιωνίζεται υποτιμώντας το πνεύμα της κοινωνίας που νιώθει, ντροπή, αγανάκτηση και οργή.

Η κοινωνία είναι η μόνη δυναμική που μπορεί να φέρει μια κοινωνική ανατάραξη, ένας πλήρης κοινωνικός μετασχηματισμό της όλης κοινωνικής σκέψης χωρίς τα αισχρά προσωπεία της εξουσίας που όλα μοιάζουν και όλα είναι ίδια.

Η κρατική βαρβαρότητα συνεχίζεται

Το ίδιο και ο αγώνας για ελευθέρια Με κυβερνούν σημαίνει με επιτηρούν, με εποπτεύουν, με χαφιεδίζουν, με νομοθετούν, με ρυθμίζουν, με περιχαρακώνουν, με διαπαιδαγωγούν, μου κάνουν κήρυγμα, με ελέγχουν, με διοικούν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε το δικαίωμα, ούτε την γνώση, ούτε την αρετή για αυτό. Με κυβερνούν σημαίνει ότι σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κίνηση, με σημειώνουν, με καταγράφουν, με απογράφουν, με καταπονούν, με σταμπάρουν, με αποτιμούν, με μετρούν, με υπολογίζουν, με πατεντάρουν, με εγκρίνουν, με εξουσιοδοτούν, με επιπλήττουν, με συλλαμβάνουν. Σημαίνει ότι υπό το πρόσχημα του γενικού συμφέροντος, με φορολογούν, με εξαγοράζουν, με κρατούν όμηρο, με εκμεταλλεύονται, με μονοπωλούν, με εκβιάζουν, με συνθλίβουν, με εξαπατούν, με κλέβουν και ύστερα, με την παραμικρή αντίσταση, με την παραμικρή διαμαρτυρία, με καταδιώκουν , με προπηλακίζουν, με ταλανίζουν, με κυνηγούν, με τρομοκρατούν, με αφοπλίζουν, με φυλακίζουν, με πυροβολούν, με δικάζουν, με καταδικάζουν, με απελάνουν, με ξυλοκοπούν, με πουλούν, με εξευτελίζουν, με γελοιοποιούν, με προσβάλουν, με ατιμάζουν. Αυτή είναι η κυβέρνηση, αυτή είναι η δικαιοσύνη της, αυτή είναι η ηθική της.

Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν

Αλληλεγγύη στους δυο συντρόφους που διώκονται απ’ το κυπριακό κράτος σε εκδήλωση συμπαράστασης στην εξέγερση του Δεκέμβρη με ψεύτικες κατηγορίες περί πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης.

 Άμεση απελευθέρωση των δυο κυπρίων φοιτητών που κρατούνε με τον τρομονόμο και όλων των αιχμαλώτων του Δεκέμβρη στην Ελλάδα .  Αλληλεγγύη στους καταληψίες, φοιτητές και συλληφθέντες στην Βαρκελώνη.

Αλληλεγγύη σε όλους τους καταπιεσμένους.

Η δυναμική της κοινωνίας είναι η μόνη εξουσία που μπορεί να αναποδογυρίσει την ίδια της την ύπαρξη.

Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών

http://www.adakiprus.blogspot.com/ adakiprus@hotmail.com

Συνέλευση της ΑΔΑ: κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η ώρα 17:00

στην εναλλακτική βιβλιοθήκη Αγράμματα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s