* Θεσμική δολοφονία είναι οι φυλακές της «κοινωνίας»

Πώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για δημοκρατία και κράτος δικαίου που ως μας υπέδειξαν τα τελευταία γεγονότα και οι επισκέψεις μας στις Κεντρικές Φυλακές οτιδήποτε άλλο πέραν του σωφρονισμού πράττεται προς την καταστρατήγηση του Νόμου και των διεθνών συμφωνιών (βλ συμφωνία ΟΗΕ για τους κρατούμενους); Στο μοναδικό χώρο έκτισης φυλάκισης στην Κύπρο δεν ελλοχεύει μόνο ο κίνδυνος της διατάραξης των ισορροπιών που εκθέτει ο Νόμος, αλλά της διατάραξης της ζωής, της προσωπικότητας, του σεβασμού των κρατουμένων σε ένα ούτω καλούμενο σωφρονιστικό ίδρυμα που επί του παρόντος εκτελεί χρέη ειδικού φρουρού της αδιαφορίας Πολιτείας και κοινωνίας για τις ανάγκες των φυλακισμένων.

Η τελευταία εξέγερση των κρατουμένων στις 8/1/09 μας βρήκε αδύναμους να κατανοήσουμε το πλέγμα της υπόστασης των όσων οι φυλακισμένοι στα χέρια της κρατικής και της κοινωνικής άγνοιας ζητούσαν, αιτήματα απλά- αιτήματα σωφρονισμού και ανθρώπινα! Αλήθεια, δεν είναι αστείο οι ίδιοι οι κρατούμενοι να ζητούν να σωφρονιστούν, ενώ το υπεύθυνο κατά νόμο και συνείδηση κράτος να αδιαφορεί; Για όσους λοιπόν είδαν την εξέγερση σαν μια συνέχεια της εγκληματικής φύσης των κρατουμένων, ή ως έναν καβγά με τις Αρχές σφάλλουν. Οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και ζήτησαν νερό! Και δη ζεστό νερό για να λουστούν, μιας και ως γνωστόν στην πτέρυγα της εξέγερσης την 1Β δεν υπάρχει ζεστό νερό για μπάνιο, υπάρχουν 5 ντουσιέρες για 90 άτομα και 3 τουαλέτες. Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ ποτέ δεν καταφέρνουν καίτοι αποτείνονται στις Αρχές των Φυλακών να λάβουν μια απάντηση για τη μεσαιωνική μεταχείρισή τους. Ακόμη και το φαγητό αποτελεί στην Κύπρο της ευμάρειας ζήτημα πολυτελείας, μιας και οι καβγάδες στα Μαγειρεία των Φυλακών για μια φέτα παραπάνω ψωμί είναι κάτι παραπάνω από συχνοί.

Βέβαια, δε θα αναφερθούμε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυτό θα ήταν πολυτέλεια, αφού έκαστος των κρατουμένων δύναται να αρρωστήσει μόνο μια φορά τη βδομάδα και μια καθορισμένη μέρα, αφού μόνο μια φορά τη βδομάδα επισκέπτεται τις Φυλακές ιατρός για κάθε πτέρυγα. Αν κάποιος αρρωστήσει και δεν διατελεί χρέη ο ιατρός, θα πρέπει να προβεί σε αυτοΐαση, αφού οι ιθύνοντες των Φυλακών δε μπαίνουν καν στον κόπο να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο! Περαιτέρω δε, οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα επικοινωνίας μόνο μετά παρακολούθησης και μόνο μια φορά τη βδομάδα για 10 λεπτά με την οικογένειά τους. Και μάλιστα σε αριθμούς τηλεφώνων που ήδη έχουν αναφέρει, τουτέστιν μη συμβεί κάτι απροσδόκητο, μιας και εκτός από την ανυπαρξία θέρμανσης, τους πενιχρούς μισθούς για την εργασία των κρατουμένων, οι Φυλακές δεν προσφέρουν ούτε επιείκεια στα μέλη της κοινότητας και οικοδομούν την επανένταξή τους στην κοινωνία μετά δεκαλέπτου τηλεφωνικώς κάθε βδομάδα! Έτσι, λοιπόν, οι κρατούμενοι στην πτέρυγα 1Β εξεγέρθηκαν για να μπορούν να λούζονται και να ασθενούν ως όλοι εμείς.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξέγερσης δεν ήταν η δημιουργία συμπλοκών την ημέρα που εξεγέρθηκαν, μιας και οι φυλακισμένοι κατάφεραν να υπερασπιστούν τους εαυτούς των απέναντι σε μια κατασταλτική δύναμη (Αστυνομία, δεσμοφύλακες) που δεν δίστασε σε μια πτέρυγα που χωρά 40 άτομα και έχουν στιβάσει κυριολεκτικά 90 να ρίξουν δακρυγόνα, και να σπάσουν τις κάμερες που έδειχναν οποιεσδήποτε επεμβάσεις προσπάθησαν να τολμήσουν. Η εξέγερση όπως θυμάστε έληξε ειρηνικά με την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και την υπόσχεση για απαντήσεις στα αιτήματα των φυλακισμένων. Την επομένη (9/1/09) δεσμοφύλακες εισήλθαν στην πτέρυγα 1Β και αφού πρώτα έσπασαν τις κάμερες συγκεκριμένων κελιών ξυλοκόπησαν και αργότερα έθεσαν υπό περιορισμό τρία άτομα. Σε μια δε περίπτωση, ως κρατούμενοι και δεσμοφύλακες καταμαρτυρούν, 10-15 δεσμοφύλακες αφού εισήλθαν στο κελί αλλοδαπού κρατούμενου υπό την παρουσία υπευθύνου των Φυλακών γύμνωσαν τον κρατούμενο (ηλικίας 50 χρονών) για σωματική έρευνα και κατηγορώντας τον για τον «ενεργό» του ρόλο στην εξέγερση τον ξυλοκόπησαν γυμνό εις διπλούν, και μάλιστα τη δεύτερη φορά γιατί τόλμησε να ζητήσει το λόγο που τον κτυπούσαν! Όταν δε τον κτύπησαν τον άφησαν αιμόφυρτο ώσπου άλλοι να τον μεταφέρουν στον ιατρό των Φυλακών, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε αρνητικά στο αίτημα του κρατουμένου για να του παραδώσει ιατρικό σημείωμα για τα όσα έγιναν! Οι δε ιθύνοντες των Φυλακών τήρησαν σιωπή ενόχων, μέχρι που αυτόπτης μάρτυρας έλυσε τη σιωπή της κοινωνίας και επεμβαίνοντας σε τηλεοπτικό κανάλι αφηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο δεσμοφύλακες ξυλοκόπησαν μπροστά στα μάτια ακόμη και επισκεπτών, λίγες μέρες μετά την εξέγερση, κρατούμενο ενώ έφερε χειροπέδες.

Το κράτος εποικοδομεί το σωφρονισμό σε ένα ίδρυμα που αποτελεί μια άλλη παραβατική κοινωνία που κατατροπώνει και καταβαραθρώνει οποιαδήποτε επιθυμία για επανένταξη και επαναφορά των κρατουμένων στην κοινωνία! Γιατί γίνονται πειθαρχικές σε κρατούμενους λόγω κατοχής ναρκωτικών; Πώς μπορεί ένας κρατούμενος να κατέχει ναρκωτικά σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο ως οι Κεντρικές Φυλακές όταν την εποπτεία και την αστυνόμευση του χώρου τη φέρει η Διεύθυνση των Φυλακών; Γιατί εμείς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να περάσουμε χωρίς έρευνα ακόμη και βιβλία στους κρατούμενους, και κάποιοι αν και υπάρχουν τόσες έρευνες στο χώρο των Φυλακών να διοχετεύουν ναρκωτικά; Και γιατί να ευθύνονται για αυτό μόνο οι κρατούμενοι ώστε να περνούν από ανώφελα, άτοπα πειθαρχικά συμβούλια; Μετά και τα τελευταία συμβάντα είναι η γνώμη μας όπως οι ιθύνοντες των Φυλακών, οι δεσμοφύλακες που καταγγέλλονται για τους ξυλοδαρμούς των κρατουμένων να τιμωρηθούν και επιτέλους το κράτος που απαιτεί δικαιοσύνη και στέλλει ανθρώπους στις Φυλακές, να στέλλει και υπηρέτες της Δικαιοσύνης στο εδώλιο του κατηγορουμένου όταν πλέον ως δικαιοσύνη θεωρούν το ρατσισμό, τον ξυλοδαρμό και το βιασμό της σκέψης και της ζωής.

Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των φυλακισμένων

Advertisements

3 thoughts on “* Θεσμική δολοφονία είναι οι φυλακές της «κοινωνίας»

 1. FOTOULA 06/02/2009 στο 10:06 ΜΜ

  Τα προνόμια που έχεις ρε αχάριστε Κυπρέε που σου παρέχει το κράτος δικαίου σου και δεν τα εκτιμάς

  1. Στην χώρα μου κανένας ισοβίτης δεν χρησιμοποιεί την μέθοδο της πλαστογραφία για έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου. Απλά πληρώνει ένα κλητήρα και το προμηθεύεται νόμιμα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Και μετά παραπονιέστε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες σας ταλαιπωρούν και δεν σας εξυπηρετούν. Εδώ ακόμα και οι ισοβίτες εξυπηρετούνται και μην ξεχνάτε, ζούμε σε κράτος δικαίου που δεν κάνει διακρίσεις.

  2. Στην δική μου χώρα οι ισοβίτες τυχαίνουν της καλύτερης φαρμακευτικής περίθαλψης. Παρέχετε σουίτα με θέα σε ιδιωτική κλινική, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, πλήρως καταρτισμένο προσωπικό (αστυνομία) έτοιμο να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στίμη (γιατί τους πληρώνουμε ρε παιδιά? Για την ασφάλεια μας φυσικά. Και μετά λετε ότι η κυβέρνηση μας σπαταλά άσκοπα το δημόσιο χρήμα.).

  3. Στην δική μου χώρα οι ισοβίτες έχουν περισσότερους φρουρούς ακόμα και από τον ίδιο τον πρόεδρο. 6 αυτοκίνητα της αστυνομίας που διαθέτουν όλα τα κομφόρ πλήρως επανδρωμένα με επίλεκτους αστυνομικούς έτοιμα για μια ψυχαγωγική βόλτα και γιατί όχι και μερικά ψώνια από την Στασιρατους. Γιατί στη χώρα μου να μπορεί ένας ισοβίτης να ψωνίζει με ασφάλεια είναι υποχρέωση.

  4. Στην δική μου χώρα υπάρχει πάντα εχεμύθεια από την αστυνομία μας . Και πράγματι αυτό φαίνεται ότι κανένας μα κανένας αστυνομικός δεν είδε, δεν άκουσε η αντιλήφθηκε τίποτε από την δραπέτευση Κιτα. Δραπετεύσατε ελευθέρα. Η αστυνομία μας είναι τάφος. Έχουν στο αίμα τους το αστυνομικό απόρρητο. Αυτό φυσικά ισχύει και μέσα στις φυλακές. Τι και αν κλοτσούσαν 25 αστυνομικοί 2 αραπουθκια με χειροπέδες? Η κάμερα ποτέ μα ποτέ δεν καταγράφει τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Μην ξεχνάτε ότι ειδήσεις βλέπουν και μικρά παιδιά. Τζαι μετά κάθεστε εσείς τζαι ασχολείστε γιατί εκλωτσισαν τους λιον με το αρβιλο. Αν το θωρούσαν τα κουπελουθκια σας ήταν να φωνάζετε πάλε ότι το θέαμα ήταν για άνω τον 18. Εν εβρεθετε η ίσια σας.

  5. θέλετε να κάνετε παράνομες συναλλαγές και να κερδίσετε προνόμια (γνωστά σαν bonus? (ενομισετε μόνο ο Ορφανιδης δια bonus). Εδώ έχουμε ελεύθερο ανταγωνισμό . Κανένα πρόβλημα. Ο υποδιοικητής της Υκαν είναι πάντα στο πλευρό σας. Φυσικά πάντα εις γνώση του αρχηγού της αστυνομίας και του γενικού εισαγγελέα με επιστολές προς αυτούς για πλήρη ενημέρωση. Η ιεραρχία πρέπει πάντα να ακολουθείται. Αφού τώρα αρκεψαν τσε άλλοι ισοβίτες να μυρίζουνε τα προνόμια (Τζαι αρκεψαν να θυμούνται πράματα για την υπόθεση Κιτα). Δαμε θυμώνουμε με τον διευθυντή τον φυλακών. Τα προνόμια είναι για όλους. Απαιτώ που τα αύριο να μπουν οι σχετικές ανακοινώσεις σε όλες τις πτέρυγες.

  6. Θέλετε να κάνετε λεφτά. Το κράτος μου το έχει σκεφτεί και αυτό. Γιατί να σας εξαναγκάζει σε σωματική και πνευματική εργασία? Γιατί να σας επιβάλλει φορολογία και μετά να παραπονιέστε ότι ακριβωσαν τα πάντα και δεν σας φτάνει ο μισθός σας? Απλά κάντε 1-2 φόνους και οι πύλες των κεντρικών φυλακών θα ανοίξουν διάπλατα για σας. Εκεί είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καριέρα σας που θα σας φέρει πλούτη και δόξα. Προσέξτε το δελεαστικό πακέτο που σας προσφέρετε από τον οικοδεσπότη-διευθυντή των κεντρικών φυλακών:
  (α) δωρεάν διατροφή και διαμονή σε υψίστης ασφαλείας πτέρυγα (τώρα αν εδραπέτευσαν 2-3 εν μεμονωμένο το επεισόδιο και θεωρείται αχαριστία ως προς την φιλοξενία του οικοδεσπότη).
  (β) Απαλλαγή όλων τον κρατικών φορολογιών (εν τζαι εν λιον πράμα).
  (γ) Φυσικά την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αυτό τώρα το ξέρουμε όλοι)
  (δ) Παρέχετε πλήρη άλλοθι και πλήρης εξοπλισμός για διάφορες μικρολιστιες, πομπουες, κτλ από εδώ και από εκεί.
  (ε) Χαμηλό commission 5% από τα κέρδη κάθε ληστείας (εδώ οι τράπεζες θέλουν από 6% μέχρι 13% commission)
  (ζ) Όλα τα λεφτά σας αποταμιεύονται απευθείας σε προσωπικό σας λογαριασμό με το υψηλότερο επιτόκιο της αγοράς με ευκαιρία άμεσης ρευστοποίησης .
  (η) Ψυχαγωγία σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας
  (θ) Άμεση προβολή σας σε όλα τα τοπικά κανάλια (δηλαδή μουχτιν διαφήμιση)
  (ι) Ασφάλεια της προσωπικής σας ζωής. Τι και αν κάνετε μια εξεγερσουλα μέσα στις φυλακές. Είναι λόγος αυτός να χαλάσει το image σου. Εδώ έχετε στο πλευρό σας το διευθυντή των κεντρικών φυλακών που σας έχει σαν παιδία του. Θα αρνηθεί σε όλα τα τοπικά κανάλια την εξεγερσουλα σας με σκοπό του και μόνο την διαφύλαξη της ιδιωτικής σας ζωής . Εδώ ο άνθρωπος εφκικεν ακόμα και που το γραφείο του για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κιτα και υποδιοικητή της ΥΚΑΝ για να μεν τον χαρακτηρίσετε και αφιλόξενο.
  (κ) Μην νομίζετε ότι επειδή ήρθατε φυλακή θα αφήσουμε το σώμα σας και την επιδερμίδα σας να χαλάσει. Διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και άφθονο παγωμένο νερό για όλες τις εποχές του χρόνου. Για το δικό σας καλό δεν διαθέτουμε θερμολουτιρες, όχι γιατί η ΑΗΚ ακριβωσε το ρεύμα (για όνομα του θεού) αλλά για να διατηρήσομε την επιδερμίδα σας λεία και σφηγγιλη.

  Και μια σημαντική ανακοίνωση. Το πιο πάνω πακέτο είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ σε κύπριους πολίτες που υπάγονται στο κράτος δικαίου. Αλλοδαποί και ξένοι τουρίστες θα επωφελούνται μόνο τα προνομία( α )και (κ ). Λόγο του τρομερού ενδιαφέροντος για το δελεαστικό πακέτο και του γνωστού πλέον θέματος του υπερπληθυσμού στο κατάστημα μας παρακαλώ να καταχωρίσετε αίτηση πριν διαπράξετε οποιονδήποτε φόνο η άλλη τρομοκρατική ενέργεια για να σας ενημερώσουμε ποτέ θα ανοιχτούν θέσεις.
  Ο ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ

  7. Στην δική μου χώρα το κράτος μου δεν δέχεται παράλογες απαιτήσεις (για παροχή ζεστού νερού στις κεντρικές φυλακές ημισσι μου.) Στέλλει άμεσα επίλεκτους αστυνομικούς (800 συγκεκριμένα), πλήρως εξοπλισμένους για την πάταξη παντός είδους παράνομου φαινομένου γιατί ακόμα και οι φυλακισμένοι έχουν το δικαίωμα μιας σφιγγιλης επιδερμίδας (ε να μου θέλετε τώρα να σας στέλλει αισθητικούς μες τες κεντρικές? Εν θωρείτε που τα ταμία του κράτους εν οφκερα? Εδωκαμεν τα ούλα για να χτίσουμε 2-3 χωριά την Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε και ένα image τζαι ποξο που την Κύπρο.). Παρέχετε άμεση επέμβαση του Υπουργού δικαιοσύνης που με το απίστευτο και πανέξυπνο υπουργικό τέχνασμα κατάφερε να ηρεμίσει αγαπητοί μου όχι τους φυλακισμένους αλλά τους αστυνομικούς. Γιατί αγαπητοί μου στην χώρα μου οι αστυνομικοί μας είναι ατρόμητοι άτσαλοι και καπάτσοι και δεν ξέρουν την μέθοδο του λόγου αλλά των έργων. Και πραγματικά όλοι μας απορούμε πως τα κατάφερε ο υπουργός χρησιμοποιώντας την πανάρχαια μέθοδο του λόγου να κατάφερε να ηρεμήσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ (10 λεπτά) ολόκληρη πτέρυγα φυλακών. Μπράβο σας κύριε Υπουργέ, έχετε καταφέρει κάτι πραγματικά απίστευτο. Η αστυνομία Κύπρου όμως σας συστήνει να μην προβαίνετε σε τέτοιες πανάρχαιες τακτικές που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ίδια σας την ζωή (πάνω από όλα η ασφάλεια) και σας παρακαλεί την επόμενη φορά να μην εμποδίσετε το έργο της.

  8. Στην δική μου χώρα η αστυνομία μας είναι αδιάφθοροι, πειθαρχημένοι και πιστοί στο έργο της και είναι δικαιολογημένη η απαίτηση της να αναγνωρίζετε το έργο της από τον κοινό πολίτη. Όχι σαν εκείνα τα 2 φοιτιτουθκια που εν εκαταλαβαν ημησσι μου ότι ήταν αστυνομικοί που τους εσταματισαν. Γιατί αγαπητοί μου δεν είναι σωστό να μην μπορείς να αναγνωρίζεις τον άνθρωπο που σκοτώνεται στο καθήκον για να τζιμασε εσύ ήσυχος .Τζαι εσύ ρε φίλε εντα ετραβισες με την κάμερα σου τζινα τα 1-2 πατσουθκια που τους εδωκασην. Γιατί εν τους αφήκες τζιαμε να τους τραβισουν μια αγωγή για να μάθουν να ξεχωρίζουν ποίος είναι αστυνομικός και ποίος όχι. Ετο, δαμε τον Σηδερενον τζαι αφήκαν τον με εγγύηση γιατί τους εκαταλαβεν. Τώρα αν εφωναζαν 2-3 αστυνομικουθκια τζαι εξαναβαλαν τον πίσω τον άνθρωπο εν τζαι είπαμε ότι δεν υπάρχει διαφθορά μες την αστυνομία. Είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις .

  9. Φκενετε ούλλοι και φωνάζετε ότι έγινε ρεζίλη το αστυνομικό σώμα γιατί εκλεψαν τα φρουτακια από την αστυνομία Πάφου? Κανένας σας όμως εν εσκεφτικε ότι τζινοι άνθρωποι ήταν όλοι έξω, πιστοί στο καθήκον έτοιμοι να σας γράψουν αν βουρατε η αν μιλάτε στο κινητό και πάντα για την δική σας ασφάλεια και ρε αχάριστε κυπρεε άφησαν το δικό τους σπίτι (αστυνομικό σταθμό) αφύλακτο για να ερτουν να σε προσέχουν εσένα και μετά λαλεις τους και ανίκανους.

  10. θέλετε κύριοι να παραδοθείτε γιατί εκουπανισετε 6 πάνοπλους αστυνομικούς (υπόθεση Αχταρ) τζαι φκενετε στις τηλεοράσεις και απειλείτε και βάλετε και όρους ότι έν θέλετε να σας βασανίσουμε η να σας σκοτώσουμε? Μα να μου νομίσετε ότι ήμαστε δαμεσα δα. Έχουμε υπουργό τον Σοφοκλή Σοφοκλέους τον Μέγα που δεν δέχεται απειλές που κανένα. Όχι επειδή ξέρετε πολεμικές τέχνες τζαι σιρνετε πομπουες με καπνό και εξαφανίζετε εν να μας κάμνετε ρεζίλι. Τώρα αν εκρατουσετε χειροβομβίδες και αυτόματα να σας πω εγώ αν θα εδερνετε τους αστυνομικούς, γιατί αυτοί οι άντρες είναι εκπαιδευμένοι για επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις. Το κεφάλαιο πομπουες και 2 πελλους να πετασσοντε που τα παράθυρα για να σώσουν τον τζηρη τους εν ήταν μες την διδακτέα ύλη. Εμείς όμως σαν κράτος θα το βάλουμε στην διδακτέα ύλη της αστυνομίας για του χρόνου και θα είναι και θέμα για τις εξετάσεις για να καλύψουμε και αυτό το κενό.

  Από ότι καταλάβετε στην Κύπρο έχουμε πνιγεί στην ευρωπαικη ασφάλεια και δικαιοσύνη. Μόνο ο Λαζοπουλος μας λυπεί και θα ήμαστε πλήρες. Κάτι θα υπάρχει πάλι που δεν θα ξέρουμε. Να δούμε πάλε τον τον τρόπο που θα το μάθουμε

  Προωθήστε το για να σταματήσουν μερικοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος μας να αντιληφθούν επιτέλους το λάθος τους και να καταλάβουν ότι ο πρόεδρος μας εν εν τυχαία που βάλλει στοιχήματα. Δαμε ο άνθρωπος έπιασε το τζοκερ

 2. FOTOULA 06/02/2009 στο 10:17 ΜΜ

  τι σχολια να κανουμε αφου τα λογια ειναι περιττα. Στο κρατος δικαιου μας επικρατει το οπου φτωχος και η μοιρα του. Αν εμπενε και κανενας γιος κανενου υπουργου μεσα να διτε αν θα επικρατουσε αυτη η κατασταση. Μα τι παραξενο πραμα ρε παιδι μου? Αυτοι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν καταδικαζονται. Ολοι οι υπουργοι μας, βουλευτες μας κτλ ειναι πραγματι ΤΕΡΑΤΑ δικαιοσινης και αμερολιψιας. Τοση δικαιοσινη ρε παιδια πως να την αντεξουμε?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s